Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

Institut für Honig-Analytik
Quality Services International GmbH Dr. C. Lüllmann
.
QSI GmbH - Flughafendamm 9a - D-28199 Bremen
RO-107200 Baicoi - Prahova
Rumänien
.
Order: 240115/11225 Sample-No.: 96686
Republicii street no 360
Tremot Dobre Si Fiii
The test results are exclusively related to the items tested for this sample. Method and measurement
uncertainity details are available upon request. This report is allowed to be copied completely and unchanged
but not in extracts. Test period: order date till date of this report.
.
Label: LOT Nr. 35, N - 26 TO
Watercontent, § 64 LFGB L 40.00-2 (DIN 10752), Honey
.
Chemical-physical analysis (140)
(Method) [Unit] Result
Water content (DIN 10752) [%] : 20,8
Date: 25-Aug-2009
Packaging: Plastik 100 ml
Kind: Rumänien Bio Poly Seal: ohne/without
Product: Honig/Honey
Traian Dobre
Printed: 28-Aug-2009
205 / 1
Date: 28-Aug-2009
.
Sample: 12-Aug-2009
n.n. = below loq
The determined values are in accordance with the requirements of Council Directive 2001/110/EC of 20.
December 2001 relating to industrial honey.
Accordance with EC Honey Directive : industrial honey
Quality Services International GmbH
Testmanager: gb Version 1 (Original)
Order

D006

In postarea de mai sus am pus buletenul de analiza la un lot de 26 de tone  miere  Bio poli expediat de Traian Dobre la Laboratorul din Bremen .
  Rezultatul e crunt : umiditate 20,8 %
  Concluzie  "Council Directive 2001/110/EC of 20.
December 2001 relating to industrial honey. "  adica buna de miere industriala.
  Cand ei o teapa de asemenea proportii cam greu !

D006

D006

In urma  analizelor neamtul trimite urmatoarea  scrisoare :
Stimate Domnule Dobre,
Va multumim pentru faxul din data de 19 iunie 2009. Am primit azi rezultatele pentru Bio salcam. Dupa cum se poate verifica din anexa certificatului marfa este falsificata, contrafacuta. Asta inseamna ca vom respinge acest tir de salcam organic pentru inceput. Propunerea noastra este ca vom trimite din nou o proba la QSI pe costurile dvs. pentru a va confirma rezultatul de un alt laborator. Deci, va rugam sa ne spuneti daca sunteti de acord cu propunerea noastra.
In ceea ce priveste mierea de rapita omogenizata, noi suntem inca in asteptare pentru ultimele rezultate. Acest lucru ar putea dura cca. 2 zile. Dupa obtinerea rezultatelor acceptabile putea sa aranjam transferul de bani.
Noi intelegem ca sunteti presati de apicultori, dar noi credem ca este un risc de a trimite marfa la noi, inainte de a face analize de laborator. Multumesc pentru certificatele de analize, dar, totusi, vom lua de la proba care a sosit la noi si sa le verificam de catre un laborator. Si plata va fi efectuata dupa omologarea/aprobarea probele, astfel cum sa convenit in contractul nostru. Poate ca este posibil, pe viitor sa trimiteti probe in avans pentru a evita orice problema ca acest indice de falsificare si pentru a economisi timp.
Se asteapta comentariile dumneavoastra.
Rogerio.

valter

Mai drag-a-os.
Treaba sade din buric. Astfel ei incearca sa ne fut. noi ai facem sI-i fura.
Poate Dobre sa trimita miliarde de scrisori, sa vorbeasca la toate adunarile apicultorilor(si-i place al dracu) zeci de ceasuri.
Pana nu se normeaza marfa corect si nu unilateral o luam in gura.
Produ corect. Fa analiza la DSV antibiotic, umiditate, reziduuri si cerei:
-fara antibiotic-0,000000i euro in plus;
-umiditate 19%-0,1 euro in plus; 18%-0,2 euro in plus samd 16%-o,4 euro in plus;
-reziduuri zero-o,ooooo1 euro in plus;
-fidelitate din anul trei de colaborare-0,1 euro in plus.
Ca altfel, te fitileste pentru tot nimicul, ca bidoane, ca centrifuge, ca indecis, ca transport, ca datorii la banca pe miere mea, ca simpozioane, ca, ca ca...
Un refractometru jegos e cateva zeci de euro, de ce nu doteaza pe toti achizitorii?
Si terminam cu plansul la toate adunarile. Nu, ei nici o vina, a anoastra e toata mizeria, carenta, jegul, fatarnicia.
Hai ,lasa-ma ca ma ia cu ameteala!
Iertarea este o virtute crestina.    Alexandre Dumas.

centrifuga

ceva nu e in regula!
distinsul procesator Dobre a luat toate cele 24 tone de salcam bio de la un singur amarastean?
sa fi fost o conspiratie a hotilor de apicultori bio impotriva preacinstitului achizitor?
feed back-ul e f.simplu! de unde a luat mierea bio?
nu cumva de la propria stupina acreditata bio si preacinstitul sa fi avut o tentativa esuata de "inmultire"?
sau sa vorbim pe "radicale"traseabilitatea la mierea bio este subanteleasa si onorabilul decat sa incrimineze apicultorii in masa,sa nominaleze apicultorii care i-au furnizat mierea respectiva!
ps1.la Ramnic a fost excelent,mai putin aberatia "miere capacita cu umiditate de 22%"
ps2 il felicit pe Dl Valter ca s-a stapanit si nu ''a luat foc"cand a auzit respectiva tampenie!

D006

Dragii mei Valter si Centrifuga , eu va consider niste oameni inteligenti dar in acelasi timp subiectivi. Voi ati ales din postari numai ce v-a convenit fara sa treceti prin filtrul ratiunii ce s-a postat , acum inteleg de ce un stupar  nu va putea face procesare de miere pe export;
  Puteti sa-l acuzati pe Dobre de orice numai de prostie nu-l puteti acuza !   Omul si-a dat seama ca totul este o facatura tipic romaneasca pusa la cale de un alt procesator autohton. Cititi cu atentie rezultatul analizelor : acolo se spune ca mierea are umiditate mare nu ca este falsa !!!!  iar neamtul il acuza ca-i trimite miere falsa !!!  batranul s-a prins de facatura si nu a pus botul. De condamnat este celalalt mare procesator care indirect a facut reclama proasta la toata mierea romaneasca. Nu uitati ca in Romania sunt 4 mari procesatori care in fiecare an se bat pe maxim 10000 de tone de miere de expost , deja e inghesuiala mare si lupta devine sangeroasa.
  Sa revenim la treaba noastra , cititi raspunsul lui  her Dobre catre neamt :
Stimate Domnule Rogerio – Water Lang Company Germania,
Am primit mesajul dvs. si nu ne mira ca va canditi la falsificare. La productie mare este propriu salcamului si teiului prezenta de zaharuri neinvertite, dar nu falsificata de catre apicultori. In acest lot exista 10 apicultori, noi suntem de acord sa platim pentru toti acestia 10 probe efectuate la QSI sau unde doriti.
Daca la careva se gaseste miere falsificata, mierea respectiva o aducem in Romania si apicultorul respectiv plateste toate cheltuilelile (transport, analize, scoaterea din randul apicultorilor bio). Tin insa sa precizez ceva: in ultimii 5 ani nu a fost o productie de salcam in Romania asa frumoasa. Inainte de salcam, a fost culesul de rapita si deci nu credem ca poate sa fie miere falsificata la salcam. NU SUNT CANTITATI AMESTECATE DE LA UN APICULTOR LA ALTUL IN MIEREA EXPEDIATA DVS.
•    Admitem desigilarea a max. 10 butoaie, (cate 1 butoi de fiecare). Asa cum v-am trimis noi probe, pentru fiecare apicultor, rog sa cunoasteti ca avem si contraprobe retinute in laborator. Speram ca rezultatul acestei analize sa nu intarzie inca 3 saptamani.
•    Proba trimisa de dvs. se refera la 1 apicultor sau este o proba medie?
Pentru camionul trimis in data de 19 IUNIE si pentru evitarea unui caz asemanator solicitam expres, pe cheltuiala noastra, analiza de la fiecare apicultor in parte pentru determinarea falsificarii.
Ne pare sincer rau ca relatiile dintre noi evolueaza asa prost si speram sa fie rezolvate amiabil toate aceste probleme.
Cu stima,
Ing. Dobre Traian

centrifuga

ok!
si unde este apicultorul romanesc parsiv in toata chestia asta?
mierea avea sau nu avea umiditate mare?

D006

Mierea avea umiditate mare dar NU ERA FALSA chiar daca prin ea se gasea si rapita . Aici e problema la mierea bio , procesatorul nu are voie sa intervina in ea , butoiul cum este luat de la stupar asa este trimis in Germania , credeti ca nu-i era mai usor lui Dobre sa o cupajeze si sa aduca la umiditatea oprima ? dar atunci nu mai este bio.
  Apicultorul roman este parsiv deoarece s-a trecut la bio pentru a incasa pretul cu 20 % mai mare  dar uita ca acea miere trebuie sa respecte reguli cu mult mai stricte decat la conventional.
  De condamnat este atitudinea celuilalt procesator care pentru un castig imediat poate strica imaginea la toata apicultura romaneasca . Detalii veti gasi in scrisoarea lui her Dobre care va fi postata aici de maine.

D006

valter

''ps1.la Ramnic a fost excelent,mai putin aberatia "miere capacita cu umiditate de 22%"
ps2 il felicit pe Dl Valter ca s-a stapanit si nu ''a luat foc"cand a auzit respectiva tampenie!''
A fost poate singura situatie in care am regretat ca-s prieten cu dragos 2006.
Ce s-ar fi intamplat daca un prieten indraznea sa se faca remarcat dand replici justificate unor ''colaboratori'' de baza ai apiculturii nationale.
...
Eu cred ca dargos ai face un antiserviciu stimabilului procesator. Dupa ce lumea are sentimente clare, puternice si de nezdruncinat in ceia ce priveste relatia procesator-producator, discutiile astea insistente amplifica sistematic aversiunea.
Toti procesatorii sunt nascuti de aceasi mamica...
Iertarea este o virtute crestina.    Alexandre Dumas.

D006

Visul meu este ca toti producatorii de miere sa-si vanda direct mierea la consumator astfel ar avea poate un profit mai mare . Pana atunci acesti mari procesatori sunt un rau necesar.
  Care lume are "sentimente clare, puternice si de nezdruncinat in ceia ce priveste relatia procesator-producator, discutiile astea insistente amplifica sistematic aversiunea." ????
  Pe acest forum din cei peste 8000 de cititori doar anonimul stupar-escu are o aversiune care frizeaza patologicul , in rest doar cateva remarci cu tenta negativa . Doar nu doreai ca toata lumea sa-l laude pe Dobre , este normal sa existe si critici dar veti gasi raspunsul limpede in scrisoare.

centrifuga

astept cu nerabdare ca Dragos sa ajunga procesator!
ii voi vinde lui intrega miere!
am incredere in el!

D006

Dar de unde ai aflat ca vrea sa devine procesator?

centrifuga

nu am aflat de la cineva anume,este o parere,o doleanta!
adica sper si eu sa ajunga cineva din randul apicultorilor procesator!
si orice s-ar spune,Dragos este un apicultor,si ca formatie profesionala si ca "lucrator"cu albinele!are acte pentru cele doua calitati!
va convine sau nu,asta e realitatea!