Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

La protectia zapezii si acum sub influenta soarelui zambitor a aparut papadia :

D006

La protectia zapezii si acum sub influenta soarelui zambitor a aparut papadia :

orbanstefan64

la noi sint acum  17.8 C o vreme extraordinara  :hi:

D006

Daca se mentine si in Ardeal aceasta vreme iesite din comun va apara si la noi papadia,la locuri insorite,Astazi au zburat bine si la noi.Daca apuca de oat matcile,si luna februarie va fi geri --- mai bine nu zic nimic.vom traii si vom vedea!

dedu

szlörinc-si eu sunt din Ardeal,pe la 3 circulau destul de bine toti stupii,am deschis 2 stupi si m-am uitat inauntru fara sa le deranjez,inca erau ghem dar unele circulau!!!
De la 3.30 am mers la un fotbal si am vazut niste floricele mici si galbene(semanau cu papadiile dar nu erau papadii petru ca erau numai cat un deget)!!!
Oricum,in partea de Vest,Nord si Nord Est a tarii i putin mai racoros in in Sud-Vest-Sud-Sud-Est!!!
Nu stiu de ce dar parca de abia astept sa vad albinele cum aduna polen,sa vin de la scoala si sa umblu pe la ele:):):)
http://carafacumiere.ro/
Basarabia Pământ Românesc!

D006

Bineinteles ca am facut si un film la stupina de la Margaritesti :
[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/RGPlaqL0bG4[/youtube]

stefan1

O colonie frumoasa, bine populata, cu iernare buna. Cred ca totusi era bine sa inceapa mai tarziu cresterea puietului.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

D006

Aveti dreptate dar cred ca ponta a inceput mai devreme din pricina caldurii din aceasta perioada si din cea din 31 dec. . Eu corelez  evolutia puietului cu inflorirea alunului , la mine alunul infloreste pe 15 februarie . Daca matca a ouat de pe 8 ian , albinutele vor iesi pe 29 ian iar pe 8 februarie vor avea nevoie de polen. Dar poate si alunul va inflori mai devreme si sa se devanseze cu o saptamana infloritul .
  Dupa cum am mai spus , clima se schimba si sezonul activ debuteaza din ce in ce mai devreme.

sfantul spiridon

si noi salutam familia GAVRILA
un filmulet extraordinar..poate o sa ne mai prezentati asfel de filmulete- pe fiecare luna cate unul...sunt convins ca am avea de invatat
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

sfantul spiridon

domnule kiwi bee
va ceream niste date despre arbustul manuka
oare s-ar adapta si la noi, undeva la campie
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

Kiwi Bee

Citat din: dragos2006Amanunte despre producatorul Apiinvert gasesti aici : 
http://www.apiardeal.3xforum.ro/post/1272/1/apiinvert/
Mersi Dragos!
am gasit.
Printre altele Valter zice bine ce zice acolo.Nu numai el.
Sa nu uitam ca Valter face chiar si 100kg miere/familie/an.
Asta si tu ai vazut cu ochii tai(spui intro postare).Deci merge si fara apiinvert.
Evident nu vom gasi 2 stupari la fel in toata lumea asta, chiar de ar fi frati gemeni si locuiesc unul linga altul toata viata.Ceva-ceva tot va diferi in tehnica lor dupa o vreme.
Videoul ce lai postat de citeva zile e bun de tot si mia venit o idee.
Sa vedem ce parere aveti.
Pt. toti
Eu caut multe lucruri pe acest forum(ca nu sint asul asilor si nici nu o sa fiu) si multe le gasesc dupa o cautare lunga sau mai tot caut.
Mia venit idea sa deschid si eu un topic(adica 12) pt. fiecare luna in parte special pt. tehnicile apicole folosite.
Asa dar cei care doresc(oricine) sa adaoge pot decrie ce lucrari fac ei si cum in fiecare luna.
Tot asa vom putea primi o imagine precum in ce zona a tarii(sia lumii-sintem citiva si mai departe de Romania) ce lucrari se fac in luna respectiva.
Deci cind cineva adaoga ceva sa o faca la luna/topicul in care a facut lucrarea(chiar daca posteaza mai tirziu).
Initial mam gindit ca aceste topice ar fi bine plasate in meniul pt. incepatori dar acum cred ca ar fi mai bine aici in meniul "Intretinerea albinelor".
Deci ce ziceti sa avem 12 topice ca si:
"Tehnici apicole de la A la Z - Ianuarie"
"Tehnici apicole de la A la Z - Februarie"
... si tot asa pina la decembrie
?????????
In unele colturi ale lumii se lucreaza si in noiembrie, decembrie, etc.
Nu doresc sa deschid aceste topice daca voi nu sinteti interesati.Numai ca sa deschid si eu un topic?Sau 12?
Un exemplu:
un incepator doreste sasi cumpere primii stupi dar nu stie inca cu ce se maninca apicultura.Acesta cititnd despre fiecare luna in parte va primii o imagine mai clara despre ce fac cu adevarat apicultorii , poate chiar in zona lui/ei, chiar daca nui cunoaste inca.
Puteam sa dau si un exemplu despre cei avansati.Acestia sint cei care fac schimbari mai greu.Unul lucreaza cu albine de 30 de ani cu aceiasi tehnica si apoi vine altul cu 5 ani in apicultura cu o tehnica diferita si poate ca face miere mult mai multa/familie/an.
Diferentele dintre zonele geografice doresc de multe ori tehnici diferite sau aceleasi lucrari se doresc a fi facute in alta luna.
Voi cum credeti?
numai bine

Kiwi Bee

Citat din: sfantul spiridondomnule kiwi bee
va ceream niste date despre arbustul manuka
oare s-ar adapta si la noi, undeva la campie
Spiridoane ,
eu am dat raspuns la acea intrebare, dar nu mai tin minte unde exact.Cauta la "toate postarile mele" si vei gasi cu sigurat.
Atunci am gasit 2 firme(cu website) aici in NZ care vind seminte de Manuka si dau si o descriere cum trebuie plantat si etc pina creste mare si frumos.
Manuka este originala din NZ si AUS dar noi avem conditii de clima mai bune(avem mai multa ploaie).
Dar am citit ca si in USA si in UK se planteaza cu mici/mari succese.
Cum ar supravietuii in RO?
Habar nam.
PS-te rog lasama cu "domnule" , eu am doar 39 de ani si sint un om ca si tine.Azi miine imi spui nenea?
Plus ca regina inca nu ma vizitat sa ma faca cavaler.
Dupa ce vine o sa iti spun si apoi poti sami spui "SIR Kiwi Bee"  :rotfl:
numai bine

D006

Citat din: sfantul spiridonsi noi salutam familia GAVRILA
un filmulet extraordinar..poate o sa ne mai prezentati asfel de filmulete- pe fiecare luna cate unul...sunt convins ca am avea de invatat
Ia jurnalul de la pagina 1 si vei gasi filme pentru fiecare luna .
Acum eu fac comparatie intre postarile si filmele din Ianuarie 2009 si cele de acum.
Acesta este primul meu film postat la Jurnal chiar pe 10 ian. 2009 :
[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/jYS_ktZehsA[/youtube]
_embedded

marc

Buna Dragos
Pastorala de floare unde o faci ?
Cred ca ne-am intilnit.

D006

Daca te referi la floarea soarelui , am fost in Insula.