Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006


D006

Atat timp cat mari stupari gen fratii Balaban de la Vaslui sau fratii Strugaru de la Brasov lucreaza numai cu Dobre nu vad nici o problema in a colabora si eu cu dansul.  Nimeni nu este obligat sa-i duca mierea lui Dobre , daca aveti miere duceti-o unde vreti nu cred ca a venit dobre la poarta voastra sa va roage sa-i predati miere.
   La urma urmei voi cat ati vrea sa luati pe un kg. de miere ?

D006


D006

orbanstefan64 _)_

D006


D006


D006

Citat din: dragos2006Atat timp cat mari stupari gen fratii Balaban de la Vaslui sau fratii Strugaru de la Brasov lucreaza numai cu Dobre nu vad nici o problema in a colabora si eu cu dansul.  Nimeni nu este obligat sa-i duca mierea lui Dobre , daca aveti miere duceti-o unde vreti nu cred ca a venit dobre la poarta voastra sa va roage sa-i predati miere.
   La urma urmei voi cat ati vrea sa luati pe un kg. de miere ?
Alooo ....

D006


D006

Intelegerea dintre doua entitati se realizeaza in baza unui principiu si anume: orice entitate emitenta trebuie sa aiba capacitatea de a se transforma intr-o entitate receptoare si orice entitate receptoare trebuie sa aiba capacitatea de a se transforma intr-o entitate emitenta. Procesul comunicarii, ca intelegere, este unul circular in care cele doua entitati participante isi schimba mereu rolurile.
Pe baza procesului de comunicare-intelegere, mai multe entitati ce comunica intre ele pot ajunge la concluzii, teluri, norme, valori si principii comune fiind capabile, astfel, sa creeze structuri sociale intragrup.
Prin procesul de comunicare comunitatile nu numai ca se creeaza dar ele se si dezvolta si din pacate se si distrug.
Comunicarea este un proces in care se cedeaza si se primesc informatii. Este un proces implicativ in care participarea membrilor unui anumit grup este necesara. Aceasta participare nu trebuie inteleasa ca fiind existenta doar la nivelul procesului de comunicare deoarece existenta grupurilor si a actiunilor comune ale acestora implica participarea. Coparticiparea reprezinta o implicare partiala. In orice grup exista un nucleu constant care participa efectiv la realizarea telului propus si duce tot greul actiunilor si exista si anumite elemente care nu sunt nici ostile dar nici pasive dar care participa, uneori, doar la anumite actiuni in vederea atingerii acelui tel comun.
Putem considera, deci, comunicarea-participare si coparticiparea deosebit de importanta in crearea, mentinerea si dezvoltarea fenomenului coeziunii atat in ceea ce priveste interiorul grupului cat si in ceea ce priveste legatura individ-grup sau legatura dintre doua sau mai multe grupuri.
Intelegerea este valenta pozitiva sub care recunoastem, in general, comunicarea iar neintelegerea este cea negativa ce poate avea, de cele mai multe ori, efect pozitiv. Neintelegerea poate sa apara intre emitator si un receptor atunci cand fluxul informational este bruiat sau cand sursa de zgomot este prea puternica. Comunicarea-neintelegere se poate datora insa si neintersectarii sau intersectarii pe falii foarte restranse a repertoriilor entitatilor participante la transferul si contratransferul informational. O alta cauza a neintelegerii dintre doua sau mai multe entitati este reprezentata de diferenta de opinii, de pareri dar mai cu seama de diferenta dintre interesele acestora.
Neintelegerea este benefica intr-un grup daca acest fenomen nu depaseste anumite limite, daca aceasta duce la o confruntare constructiva de idei. Ea mai poate fi o sursa a nemonotoniei dar si un motiv de a se imparti grupul in subgrupuri bazate pe interese contrare. Putem afirma, deci, ca acutizarea neintelegerii dintre doua sau mai multe entitati poate da nastere unor conflicte cu urmari incalculabile pentru acestea.

sfantul spiridon

BUNA SEARA! ma scuzati ca va intrerup....aici este cumva rubrica - jurnalul apicol?
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

D006

In luna ianuarie dupa cum scrie in calendarul apicultorului , apicultorul isi largeste  nivelul cunostintelor si isi face planul de afaceri pentru noul an. Acum discutam despre comercializarea mierii si relatia  producator - procesator. pentru ca subiectul este 'fierbinte' mai apar si remarci alaturi cu discutia .
  Stai linistit , situatia este sub control .
  Intrebare : pe ce ne axam mai mult anul acesta ; productia de miere , de polen , de venin , de material biologic ?  ce crededeti ca se va vinde mai bine ?

ilalexandru

Mai intai intrebati-l pe domnul Dobre ce pret vrea sa ofere anul acesta pe miere, si apoi sa vedem ce planuri o sa ne facem si noi.
Ce ziceti de un top al procesatorilor? pe cine plasati pe locul intai si pe cine pe ultimul?

D006

Dupa datele culese de mine in anii 2008 si 2009 am intocmit urmatorul clasament care este foarte aproape de realitate . Tin sa precizez ca este punctul meu de vedere .
  1) Fileomera
  2) Apidava - Mates
  3) Tremot  - Dobre
  4) Complex Apicol - Zorici
  5) Apicola Pastoral - Georgescu
  6) Akybut
  7) Atalanta
  8 ) micii reteileri din toata tara
  Pretul pe 2010 va fi legat strict de cursul leu/ euro . Dupa previziunile BNR cursul se va mentine la 4,1 lei deci pretul s-ar putea sa ramana in stationare.
  PS. Apidava pe langa activitatea de export este si cel mai mare reteiler de miere din Romania - contract cu Metro si cu toate marile retele de distributie din Romania.

ilalexandru

In afara de Apidava, am lucrat cu toti cei de sus. Si dintre toti, domnul Dobre m-a scos cu antibiotic in miere. In conditiile in care am o productie medie pe an de 5-6 tone miere. Si din cate stiu eu, remanenta antibioticului in rame este de vreo 2-3 ani. Asa ca increderea in dansul e zero. Akybud a domnului Dragoi pana acum vreo 2 ani, dadea foarte greu banii. A avut perioade cand tinea lumea incurcata si un an de zile. Iar Atalanta umbla la pretul mierii...modifica contractele daca ai norocul ca pana ce iti primesti banii, sa scada pretul mierii.
Si daca ne mentin acelasi pret la miere, noi ce facem cu cheltuielile? Fata de anul trecut toate s-au scumpit. NUmai litru de motorina are 0,5 roni in plus

valter

''Pretul pe 2010 va fi legat strict de cursul leu/ euro . Dupa previziunile BNR cursul se va mentine la 4,1 lei deci pretul s-ar putea sa ramana in stationare.''
...
Cursul euro/ leu pe parcursul anului 2010 va fi de departe peste 4,5 lei.
Pretul mierii va creste cu cel putin 10-15 procente.
Toate amanuntele  la timpul potrivit.
Iertarea este o virtute crestina.    Alexandre Dumas.