Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

La frigul care se anunta s-a terminat cu admi istrasea de hrana.
  Domnul Szlorinc are stupii la stationar si intodeauna acestia vor fi mai buni decat cei de la pastoral.

D006

Umblu de 26 ani in pastoral cu 96 de familii nici un ani nu am ramas acasa.
Fiecare rama minimum 1,5 kg miere cu pastura.Eu la ultima extractie,asigur 12 kg pt.iarna.In luna august urmaresc sa aiba un cules zilnic celputin cat consuma.Daca cade cantarul in minus,complectez cu sirop.In aceasta toamna am dat de 3 ori cate 500gr sirop 1/1.Nu are rost sa jupuiest albinele la pretul de miere mizerabila,sa munces ca un rob.Am stup care are si 20kg miere pt iarna.Sa vez la primavara cand mai dau rame cu miere pt stimulare.

erco

Citat din: dragos2006Erol vine vineri la mine asa ca daca ai timp te astept la o clocoteala.
Abia astept sa se faca vineri sa vin inspre voi :smile: Nea Valter,te culeg si pe tine pe drum?Te bagi la un tulburel ? Eu cred ca maine imi aduc stupii de la balta,si-asa se buleste timpul pe aici...

erco

Citat din: dragos2006Pentru amintirea mea o poza care imi aduce numai dureri de cap  :uimit: 
  Am demolat tot ce mai era in curtea din spate si a ramas doar hala de miere , in curand sper sa car tot molozul si sa ridic un atelier de tamplarie.  :hi:
Eu mi-am construit recent inca o magazie in curte caci nu imi ajungea locul de depozitare pt caturi. Am construit-o pe schelet metalic si am captusit-o cu osb.

valter

Intentionam sa dau pe privat, dar ''sa moara dusmanii, frate'', dau aici:
-valter super racit dupa papusoii recoltati la P. Neant si gebele culese la BISTRITA;
-sambata nunta la colega de serviciu a nevestei, obligatoriu prezenta nemotivata.
Da prefer vinu facut meticulos de'' mocanii adevarati''.
Salutari familiei Gavrila de la R. Sarat.In special doamnei Laura Andreia Crizantema.
Iertarea este o virtute crestina.    Alexandre Dumas.

D006

Valtere imi place avatarul tau , tu si domnul doctor ati fost nedespartiti , inclusiv la restaurant :

valter

experienta primei iesiri in afara mi-a dat ocazia sa conosc o mare parte a apiculturii reale, atat din ramania cat si din franta, dar cel mai important lucru a fost ca am cunoscut atat de multe personalitati ale apiculturii romanesti(oameni modesti, cuminti si cinstiti) incat de cele mai multe ori am simtit un complex de inferioritate.
Doctorul Nicula de departe a fost un rezervor de cunostinte inepuizabil de stors. Eu ca un nepriceput in meserie am incercat print-un gram de diplomatie sa sed in preajma domniei sale si sa lamuresc cei si cu se mananca apicultura bio si care-i secretul numarului mare de stupi intretinuti de domnia sa.
Dragos, ai tu o vorba:''omul ramane cu ce baga-n gura si ce trage pe sul.''.
Eu cred ca ramanem si cu amintirea dragostelor noastre din tinerete, amintirea libertatii din copilarie, amintirea locurilor de vis pe care Dumnezeu ne-a manat spre ele, dar cel mai important -cu amintirea oamenilor care produc schimbari majore in gandirea noastra ca oameni cuminti, verticali si pe cat posibil cinstiti.
Podul peste care trecem impreuna poate reprezenta si puntea de legatua intre generatia domniei sale  si a generatiei noastre.Intentionat am furat poza de la LAURA, pozele mele sunt temporat sehestrate pe celalalt taram.
Pregatim o iesire la primavara la her Dobre si-o punem de clocoteala cu lautari.
Iertarea este o virtute crestina.    Alexandre Dumas.

freecristian

vreau si eu carti de apicultura. pe unde as putea sa gasesc carti asa mai vechi?
Nu lasa pe maine ce poti face astazi!

Vand faguri APISROM 0764514729

Bătrânul

Citat din: valterexperienta primei iesiri in afara mi-a dat ocazia sa conosc o mare parte a apiculturii reale, atat din ramania cat si din franta, dar cel mai important lucru a fost ca am cunoscut atat de multe personalitati ale apiculturii romanesti(oameni modesti, cuminti si cinstiti) incat de cele mai multe ori am simtit un complex de inferioritate.
Doctorul Nicula de departe a fost un rezervor de cunostinte inepuizabil de stors. Eu ca un nepriceput in meserie am incercat print-un gram de diplomatie sa sed in preajma domniei sale si sa lamuresc cei si cu se mananca apicultura bio si care-i secretul numarului mare de stupi intretinuti de domnia sa.
Dragos, ai tu o vorba:''omul ramane cu ce baga-n gura si ce trage pe sul.''.
Eu cred ca ramanem si cu amintirea dragostelor noastre din tinerete, amintirea libertatii din copilarie, amintirea locurilor de vis pe care Dumnezeu ne-a manat spre ele, dar cel mai important -cu amintirea oamenilor care produc schimbari majore in gandirea noastra ca oameni cuminti, verticali si pe cat posibil cinstiti.
Podul peste care trecem impreuna poate reprezenta si puntea de legatua intre generatia domniei sale  si a generatiei noastre.Intentionat am furat poza de la LAURA, pozele mele sunt temporat sehestrate pe celalalt taram.
Pregatim o iesire la primavara la her Dobre si-o punem de clocoteala cu lautari.
VALTER cred ca  SINTETI UN TIP DEOSEBIT. (mi-ar face placere sa va cunosc!) :hi:

D006

Am vorbit mult de asociatie dar momentan putem fonda aici pe forum ASOCIATIA APICOLA APIARDEAL  care sa aiba ca obiect de activitate doar doua activitati ;
  1)  construirea de punti spirituale intre stupari  pentru a necunoaste mai bine si astfel ne va fi mai usor sa ne intalnim.
   2) Organizarea de intalniri intre apicultori cu ocazia evenimentelor apicole precum si intalniri promovate de membrii asociatiei noastre ! Putem sa ne vorbim 5, 10 50 , de apicultori si macar odata intr-o luna sa ne intalnim undeva .
  Sambata dupaamiaza care sunteti prin apropierea Ramnicului va astept pe la mine !  NOi la Ramnic suntem obisnuiti cu astfel de intalniti mai ales ca am fost de multe ori  "provocati " de nea Dobre de la Baicoi.

andrei_calinescu

Domnule Batranul,
Despre Valter, da, este deosebit. Dar cu D mare.

D006

Poate am timp vreo data sa va povestesc cum m-am cunoscut eu cu Valter , este o poveste pe care sunt convins ca nici eu si nici Valter nu o vom uita . Dupa felul cum ne-am cunoscut sunt sigur ca vom ramane prieteni pe viata iar casa mea va fi deschisa oricand pentru el si familia lui.   :hi:
Pentru mine Valter este omul care m-a motivat sa continui apicultura si mi-a deschis capul pentru a intelege mai bine stuparitul , Multumesc !

D006

In asteptarea lui Erol :

D006

Pentru detalii : este un gratar la disc cu cartofi si ciuperci :

erco

Citat din: LauragIn asteptarea lui Erol :
Maine ma duc sa dau comanda de baclavale . Abia astept sa ajung la voi vineri :smile: Apropos doctore,sa iau si rotisorul la mine ?