Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

bucovineanu

In unele tari din vest fluvalinatul nu mai este folosit deoarece varroa a devenit rezistent la aceasta substanta. La noi se recomanda folosire Mavrirolului in alternanta cu Varachet  tocmai pentru a se preintampina acest lucru. Am citit acest lucru chiar in una din postarile domnului doctor Poncea. Oricum lupta contra varroa este tot mai grea.

D006

Cam ingrijoratoarea vestea de la tine !
Eu stiam ca trebuie ca pe langa mavrilol este necesar si varachetul deoarece acesta din urma actioneaza si asupra Apicaris wody.  Mavrilolul actioneaza prin contact direct pe cand varachetul prin fumigatie intra si in tractul respirator al albinei.

centrifuga

eu unul am folosit doar varachetul pana in acest sezon!
rezultatele au fost excelente!
cred ca si datorita faptului ca nu am facut exces in utilizarea varachetului,ci AM RESPECTAT INTOCMAI INDICATIILE PRODUCATORULUI. De regula,fac 5 tratamente pe an astfel:primul,inainte de salcam,al doilea dupa recoltarea de la fl.soarelui si ultimele 3 in toamna,anul asta in oct.

bucovineanu

Da, se pare ca la amitraz parazitii nu-si creaza rezistenta. Varachetul se foloseste la noi de vreo 25 de ani si ramane produsul de baza in lupta contra varroa. Este drept ca numarul de tratamente recomandate a tot crescut si in ultimii ani pe langa amitraz contine si fluvalinat.

D006

In sfarsit am am vazut si eu albinele la zbor !  in jurul orei 12 soare puternic si o temperatura placuta.

milu56

Excelent azi au bagat ceva miere de rozmarin (romero) 2,3 kg.la cantar daca tine timpul asa fara vant o luna pot sa extrag miere nu gluma,in aceasta zona am reusit sa obtin un loc doar pentru o stupina de 75 de stupi,la celelalte stupine fac stimulari ca a inceput sa vina ceva polen.

D006

domnule dragos aveti si de dat din merlotul aceala bun? sau e numai pentru casa :hi:

D006

cam la primavara scot la vanzare.

gudas valentin

Citat din: dragos2006In sfarsit am am vazut si eu albinele la zbor !  in jurul orei 12 soare puternic si o temperatura placuta.
Pune-i scanura de zbor la cutie ca pierzi albina,cad jos si acolo raman,iti vor fi recunoscatoare.
                valy
Suntem saraci,dar nu suntem prosti.
http://valigudas.sunphoto.ro/Albinute_harnicute_2011

D006

Pe siteul petitieonline.ro am deschis un sondaj de opinie in care cer sa vad ce indulcitor prefera oamenii , zahar sau miere . Dupa primele voturi rezultatul era nedecis .
  Daca sunteti curiosi intrati pe :
http://www.petitieonline.ro/sondaj/manc ... 40043.html

Porfy66

ApisAntim

Citat din: dragos2006In sfarsit am am vazut si eu albinele la zbor !  in jurul orei 12 soare puternic si o temperatura placuta.
si la mine a fost cald 3 zile si am avut zbor frumos :hi:

D006

Frumoase cutii , se vede ca sunt facute la Ramnic !  :hi:

D006

Vineri si sambata am profitat de vremea frumoasa si am adus stupii pe vatra precum am si facut un tratament cu varachet .
La acest tratament am gasit su mult mai putini acarieni morti fata de la tratamentul precedent semn ca tratamentul din septembrie a adistrus marea majoritate a populatiei de varooa. Daca mai prind un tratament in noiembrie apoape ca-i desfiintez.
[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/8lKzEm_rqEk[/youtube]

D006

d-le Dragos la valoarea d-voastra si la mierea care a-ti extras-o nu va permiteti un varojet .... chiar si fara el mai bine ar fi pusa banda pe o fisie de tabla pentru a nu se degrada fundul lazi , intradevar lazile arata c-am prost .si nu mai conteaz ca se poate intimpla in interior .dar incepatorii care v-au vazut .