Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

In aceasta toamna am lasat o familie pe cantarul de control si spre surprinderea mea pana la aceasta data cantatrul nu a scazut deloc iar maulte familii mai au puiet , nu mult dar prezent . Cred ca voi amana vreo 10 zile punerea benzilor de mavrilol. Ma gandesca sa le mai dau si vreo doua hranitoare de sirop.

D006

Salutari familiei Vasilca !
  Mi-e dor de Miruna !
  Mai jos linkul catre pozele de la Montpellier

D006

Si daca tot veni vorba de literatura , in Franta la Apimondia m-a impresionat oferta de carte apicola a editurilor franceze , Erau carti pentru toate tipurile de stupari precum si pentru popularizarea apiculturii.
Am cumparat si eu o carte de popularizare a apiculturii unde accent se pune pe consumarea mierii si nu pe munca bruta . Oricine poate incarca si descarca singur de nebun stupi dar sa promevezi si sa vinzi miere este putin mai greu.

D006

In apicultura trebuie si putina eleganta ! , nu v-ar place o asemenea casuta la tara ?

D006

Hala de prelucrare a mierii este buna si la prelucrarea strugurilor  :)   in curand tulburelul va fi numai bun de baut !

D006

Pentru amintirea mea o poza care imi aduce numai dureri de cap  :uimit: 
  Am demolat tot ce mai era in curtea din spate si a ramas doar hala de miere , in curand sper sa car tot molozul si sa ridic un atelier de tamplarie.  :hi:

valter

Hala de prelucrare a mierii este buna si la prelucrarea strugurilor     in curand tulburelul va fi numai bun de baut !
''vin bibicule, vin''.
Iertarea este o virtute crestina.    Alexandre Dumas.

D006

Erol vine vineri la mine asa ca daca ai timp te astept la o clocoteala.

filip

Citat din: valterHala de prelucrare a mierii este buna si la prelucrarea strugurilor     in curand tulburelul va fi numai bun de baut !
''vin bibicule, vin''.
Seara la o pastrama stinsa cu tulburel se pot pune bazele unui proiect .
Va asteptam si suntem alaturi de voi! =D
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

Stai asa ca sambata dimineata mergem la cules merlot si dupaamiaza dupa ce zdrobim strugurii dam drumul la gratare. Mergem dupa lozinca comunista "nici munca fara paine , nici paine fara munca "  :rotfl:

dedu

http://carafacumiere.ro/
Basarabia Pământ Românesc!

D006

Un soi de struguri rosii care este bine sa-i culegi dupa ce vine bruma in Romania.

viorel55

Citat din: dragos2006Un soi de struguri rosii care este bine sa-i culegi dupa ce vine bruma in Romania.
...Si face bine femeilor cand il beau barbatii !!!

D006

Aztazi m-am apucat sa scot ramele din stup orizontale si inpachetare pt.iarna.Nu mai au puiet deloc din 31 de familii pe care am facut una singura pe 6 rame restul sant intre 8-12 rame.
Pt.D-l Dragos nu recomand sa mai administreze sirop,deoarece albinele de iernat n-au voie sa prelucreze zaharul,iar daca raceste timpul,nu mai capaceste.Complectarea provizilor trebuia terminate in septembrie.
Apropo:eu pentru stimulare de primavara am lasat cate 2 rame cu miere ptr. fiecare familie,ca sa nu prescurtez viata albinelor nici primavara prin prelucrarea zaharului!
Mentionez ca am miere si ptr.piata,atat ca nu voi reusi sa le vind si voi fi nevoit sa le dau in angro.

stefan1

Iernezi familii si pe 12 rame? Si cata miere are un astfel de stup?
Cat priveste hranirile la aceasta data si eu zic ca nu-s bune. Dar poate in zonele mai calde albinele au alta evolutie.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)