Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

Bătrânul

100  ha ????  la persoana intiia plural ??? :uimit:  :uimit: Adica aveti 1000000 mp livada ????????????????????????????// Nu ma luati gradinar ? Ma picep la tuns copaci ,la altoiit, la incurcat familia.... :razz:  :hi:

D006

Nu e livada noastra - mi-ar placea dar nu cred ca as mai putea avea servici; este livada prietenilor nostri din Targoviste de exact 72Ha- Laurentiu si Albinita Butoi - Manescu

D006

Si taierea copacilor incepe la 1 decembrie ca sa poata termina pana in primavara :smile:  Ziceau ceva ca au nevoie de oameni la scos cracile dupa taiere - iarasi o operatie dificil de realizat din cauza lipsei de mana de lucru.

Bătrânul

ce noroc am da-le te rog telefonul meu 0732115599  :)  multumesc :razz:

D006

Citat din: Batrinul
Citat din: dragos2006Trebuie sa mai revin cu o poza  :razz:   , Stefan cel mic   :wink:  a inceput practica in livada de meri  :nod:
Am admirat livada  si pe pomicultor dar aceasta poza arata POMI NECURATAI INBATRINITI NEINTRETINUTI pacat ca a stricat impresia . Dragos te felicit pentru progresele tale din acest an atit profesional cit si uman. Poate ca tu nu-ti dai seama dar ai progresat enorm de mult in BINE. FELICITARI !!!!!! :hi:  :hi:  :hi:
Multumesc din inima pentru aprecieri !  dumneavoastra pentru mine sunteti spiritul care tine flacara aprinsa . In  zilele trecute am avut indoieli si as fi vrut sa abandonez jurnalul dar dumneavoastra prin mesajul scris imi dati puterea sa continui chiar daca sunt multi care ma i-au la misto.
  PS. Rezolvam si cu legatura cu merele , poate imi iese si mie un comision. Apropo am ramas fara cartofi. :sad:

bucovineanu

Cartofi se gasesc la noi, cate tone ai nevoie? :razz:  :razz:  :razz:

D006

D006

Fratilor nu ati auzit de criza ?  :zzz:   macar cativa saci sa trec iarna , doar sunt sarac lipit. :hi:

D006

Citat din: fullfit46
Citat din: dragos2006Apropo am ramas fara cartofi. :sad:
:rotfl:  :rotfl:  :rotfl:
Au mai invatat ceva apicultorii incepatori.
:rotfl:  :rotfl:  :rotfl:
Sanatate.
Ma bucur ca ai invatat.Trocul e de cand lumea ............inclusiv la accesoriile apicole.Inainte de a scoate banul mai da si tu un telefon.

D006

Bătrânul

Citat din: dragos2006Fratilor nu ati auzit de criza ?  :zzz:   macar cativa saci sa trec iarna , doar sunt sarac lipit. :hi:
Daca esti sarac hai ca-ti fac cadou 2-3 saci de cartofi . Daca nu esti sarac aduci la schimb 1 vin excelent sau struguri aromati la 3 kg de cartofi , 1  kg polen congelat egal cu 2 saci de cartofi . Ofertele valabile in Sft. Gheorghe . Apropo de "certereti " , fa pe "ursul".

dedu

I adevarat ca o familie care are tot ce trebuie nu prea umbla si cele care umbla tare sunt deranjate de ceva ori nu au suficienta miere?
http://carafacumiere.ro/
Basarabia Pământ Românesc!

D006

Am o mare rugaminte !
  Incet , incet am adunat ceva carti de apicultura printre care si "CALAUZA STUPARULUI " , PANA ACUM AM EDITIILE  6 ,  8  , 9 10 . AS DORI SA INTREGESC COLECTIOA , DACA STITI PE UNDE MAI GASESC SI ALTE EDITII VA SUNT RECUNASCATOR.

D006

Haideti sa ne intoarcem putin in timp in 1933 cand domnii NICOLAESCU  si  STOIENESCU  republicau  Cuvantul inaine de la editia 1 :
      stuparitul , care era atat de raspandit  in tara noastra , in vremile mai demult , si forma unul din izvoarele de belsug , se pare ca ia din nou avant , datorita atat multor invatatori si preoti , cat si unora din marii propietari , care se traduiesc  nu numai sa se foloseasca  de toate izvoarelel de bogatie  ale culturii pamantului , dar sa dea si pilda   frumoasa de buna gospodarie . Cei mai multi se vad stanjeniti in lucrarea lor , pe d eo parte din pricina ca nu au cunostintele trebuitoare despre vieata cea atat de minunata a albinelor si despre conducerea cea mai nimerita a stupilor  ; iar pe de alta , din pricina lipsei unor tratate complete despre albinarit , in care sa poata cu usurinta  gasi indrumarile  necesare , ce le lipsesc. La noi s-au tiparit  foarte putine  carti despre albinarit si chiar si acelea pe care  le avem   , sunt asa de scurte , incat prea putin folos  au din ele  , acei care ar dori sa le aiba  de calauza  la conducerea stupilor.
.........................................................................................................
   Scriind aceasta carte , ne-am gandit  in primul rand la multimea de plugari de la sate , cari , pe langa munca campului , ar trebui sa se ocupe  si cu albinaritul , cu care pot sa-si sporeasca rodul  semanaturilor si castigul din plugarie si vite.
  Pentru aceasta ne-am  silit sa scriem in limba cea mai  apropiata de graiul poporului de la sate . In aceasta privinta  , iata ce scrie  despre cartea noastra marele prozator , d-l. Mihail Sadoveanu in referatul no. 24134 din 22 August 1908 , catre casa scoalelor :
  " Cartea e foarte bine scrisa ; am citit-o de mai multe ori si eu singur m-am slujit de ea , intr-ale stupariei. E scrisa intr-o limba romaneasca  curata si poate fi inteleasa  de un satean cu carte , inteligent ."
  Cat de actuale sunt aceste randuri !
  Daca v-au placut si mai doriti postati si voi incerca sa revin cu citate din diferite carti vechi .

D006

La noi la ACA filiala Buzau condusa de domnul Prahoveanu s-au platit subventiile pe medicamente si pe materialul biologic  . Sumele de bani au fost incasate integral.  :hi: