Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

D006

Offff, este un fenomen social natural ca un grup de oameni sa se organizeze dupa nevoile si dorintele comune si de asemenea ca sa fie conduse de unul dintre membri mai capabili.
Dar de asemenea este natural sa apara ividia la alti din jur care ar vrea si ei sa realizeze mai mult decat o fac dar nu stiu cum.
Dar viata merge inainte.

D006

D006

freecristian

foarte frumoase fotografiile din livada
:hi:
Nu lasa pe maine ce poti face astazi!

Vand faguri APISROM 0764514729

D006

Citat din: fullfit46
Citat din: AndreiRNDar de asemenea este natural sa apara ividia la alti din jur care ar vrea si ei sa realizeze mai mult decat o fac dar nu stiu cum.
Dar viata merge inainte.
Dar parca prea se invarte topicul in jurul dumnealui, nu va simtiti un pic ...."modelati" ?
Pai este topicul lui si el il alimenteaza cu informati si postari.
Esti mai mult de binevenit sa deschizi si tu un topic al tau.
Pai fiecare se simte in felul lui dar asta este ceva personal.
Dialog sa fie.

D006

Felicitari domnule fulfit46 !  in sfarsit o provocare !!!  aveti dreptate , va astept sa deschideti subiecte noi de discutie unde sa incercam sa gasim solutii.
  Care sunt intrebarile dumneavoastra ?  va rog sa nu le puneti aici ci sa deschideti topicuri noi pe care sa le dezvoltati.
  Andrei are dreptate , aici este jurnalul meu unde prezint viata de zi cu zi a unui apicultor de rand . Acum ca poate am avut sansa sa cunosc apicultori din toata tara si sa cultiv aceste prietenii poate am si eu un merit.
  ca vrem sau  nu APIARDEAL  a pus piatra de temelie a acestei asociatii.
  Haidei sa dezvoltam si ale subiecte necesare apicultorilor incepatori !!! eu cel putin cand voi avea timp voi veni cu subiecte noi si la zi.

prisecarul

nu este nimeni obligat sa citeasca acest topic!
apicultorul, in viata de zi de zi, mai are si alte ocupatii, in afara de albine!
ar fi culmea sa stea intepenit in stupina, sa manance numai miere, sa nu aiba si alte activitati!
cat despre intrebari, puneti-le, caci mai sunt si altii in afara de dragos care sa va raspunda daca doriti neaparat raspunsuri!
Exista batalii pe care e bine sa le ocolesti ...nu de teama ca le-ai putea pierde, ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu-le!

CRISTI M

Daca este neimperecheata , am mai vazut trantori in stupina .(sper sa mai fie virili )
Eu cred ca-i trantorita ( din ou nefecundat )
Dar recomand unificarea acestei familii cu alta mai slaba si pastrezi matca buna .

D006

D006

Trebuie sa mai revin cu o poza  :razz:   , Stefan cel mic   :wink:  a inceput practica in livada de meri  :nod:

D006

Si daca tot suntem la capitolul poze , cam asa arata un stand de apicultor profesionist .

stefan1

Citat din: romikeleO intrebare pusa de un incepator la care am ezitat sa-i raspund, deoarece eu nu m-am confruntat niciodata cu astfel de situatie:
"- Ce se poate face la aceasta ora la o familie cu matca neamperecheata?"
Nu ma intrebati de ce a ajuns la aceasta faza, deoarece nu stiu...
Nu stiu daca Jurnalul lui Dragos este locul cel mai potrivit pentru aceasta discutie, totusi imi spun si eu parerea:
Daca familia este suficient de puternica si stuparul doreste sa-si pastreze toti stupii, ar putea sa o pregateasca de iarna in starea in care este. Daca are matca, chiar nefecundata, stupul nu se depopuleaza. In primavara se poate ca o alta familie sa iasa slabita si unirea sa se faca atunci. Se poate insa si ca matca sa fie deja imperechiata, dar sa nu mai oua in toamna. Am avut un astfel de caz la inceputuri, iar in primavara stupul a fost printre cei mai activi. Se poate si ca matca sa se fecundeze, cu o oarecare intarziere, chiar in perioada asta, daca mai ai trantori si daca vin 2-3 zile suficient de calde (in general in aceasta perioada matcile se imperechiaza dupa un interval mai mare dupa eclozionare decat in vara). In primavara nu cred ca mai poate fi vorba sa se imperecheze si chiar poate sa inceapa matca sa oua de trantori, daca nu se intervine suficient de repede. Pe de alta parte si in primavara unii stupari se bucura sa aiba trantori mai timpurii.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

Bătrânul

Citat din: dragos2006Trebuie sa mai revin cu o poza  :razz:   , Stefan cel mic   :wink:  a inceput practica in livada de meri  :nod:
Am admirat livada  si pe pomicultor dar aceasta poza arata POMI NECURATAI INBATRINITI NEINTRETINUTI pacat ca a stricat impresia . Dragos te felicit pentru progresele tale din acest an atit profesional cit si uman. Poate ca tu nu-ti dai seama dar ai progresat enorm de mult in BINE. FELICITARI !!!!!! :hi:  :hi:  :hi:

D006

Acea parte de livada urmeaza sa intre intr-un program de reabilitate cu fonduri Europene. E greu sa tinem totul luna in gradina, dar in aproape 100 ha de livada..... :smile: Numai bine si multumim de apreciere!