Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

Astazi lucrand in stupi m-am gandit daca vreo data voi ajunge sa inteleg pe deplin albinele , de ce aleg anumite pozitii de unde incepe ouatul primavara , de ce isi fac cuibul in anumite pozitii .
Exemple :
  Stupi in pat rece , de obicei isi fac cuibul in fata unde bate soarele , dar de ce unii il organizeaza in spate si incep de acolo ouatul ? astia nu mai tin cont de soare ?
La stupii in pat cald este si mai complicat , pot incepe ouatul din dreapta fagurelui , din stanga sau de pe mijloc de ce ? nu stiu  !
In mod normal fac cuibul in fata si mananca mai mult acolo pentru ca este mai cald dar atunci de ce unii acum in februarie oua chiar pe prima rama la doaga unde nu mai este pic de miere. Altii chiar daca sunt in aceiasi pozitie isi organizeaza cuibul la diafragma inclusiv puiet si in fata lasa ramele pline cu miere le soare ! La acesti stupi a trebuit sa ii iau la mana pentru a le organiza cuiburile pentru ca in caz de frig nu stiu ce ar pati puietul de la perete si asa am "imbracat" ramele cu puiet cu unele pline cu miere. :uimit:

D006

Astazi 7 februarie este pentru mine o zi nostalgica... omul care mi-a insuflat dragostea pentru albine , Ion Gavrila - tatal meu , ar fi implinit 61 de ani... nu pot decat sa ascult urmatoarea poezie .
  Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !

[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/j6we2UnWlQk[/youtube]

D006

Azi am terminat revizia sumara de primavara , au facut ceva rezerve de polen iar stupii pe pe pavilion nu au treaba , asteapta doar marile culesuri.

Bătrânul

pentru stimularea matci la noi folosim faina de soia sau griu pus in stup gol fara capac .  Poate sa produca furtisag ???

D006

orice produs care nu miroase a zahar sau miere nu produce furtisag .
Am reusit , azi , sa pozez o albina pe alun

D006

si inca una , scuze pt. calitate sunt facute cu telefonul.

D006

In martie pentru stimulare descapacesc hranitoarele dupa diafragma

D006

In urma controlului am gasit o familie decimata de nosemosa , curios ca regina traia cu doar o mana de albine . Am mai gasit doi fara matca dar i-am prins pana sa se depopuleze sau sa oua albinele asa ca le-am dad cate o regina si astazi la verificare arata de minune : din doua unitati pe trei rame am facut o familie pe sase cu regina 2008 , in martie o voi filma.

D006

Si pentru ca vremea a inceput sa se raceasca sa ne mai uitam la un film facut pe 6 februarie cand era cald si frumos.

[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/FUKkdTmTVJA[/youtube]

D006

astea o sa bubuie la 1 aprilie.
multe roiuri de vanzare

Bătrânul

Doctore la voi cu cit se plateste un muncitor la casa omului ?

CRISTI M

[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/QdxPP19XSjc[/youtube]

asa arata majoritatea , la mine

D006

avantajul zonei Olteniei si mai ales a luncii Dunarii  = IARNA USOARA + CULESURI TARZII = FAMILII PUTERNICE . :wink:
Ce ai avut in punga de pe rame ?

D006

Citat din: BatrinulDoctore la voi cu cit se plateste un muncitor la casa omului ?
Costa destul , in primul rand fiind angajat cu carte de munca cam 300 lei pe luna merg la stat , apoi asigur cazarea unde nu plateste intretinere , este pe cheltuiala mea , masa - ce mananc eu daca ii place mananca si el , salariu de baza 600 lei bani in mana plus prime plus ce mai iese.

D006

si duminica si luni vreme excelenta cu soare din abundenta.