Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

D006

A. albinele moarte ramase an celule vor fi scoase afara de catre celelalte sau acea rama va trebui topita?

D006

Daca am timp in aceasta seara mai caut pe la arhiva , parca e frumos ca iarna sa te mai "loveasca " nostalgia cu amintiri din viata de stupar. :smile:

D006

Citat din: madA. albinele moarte ramase an celule vor fi scoase afara de catre celelalte sau acea rama va trebui topita?
Special am lasat o asemenea rama intr-o familie in care in partea superioara are puiet capacit - viu - iar in partea inferioara are albine moarte de foame in celule . La urmatoarea fereastra de caldura special voi deschide sa fac poze sa vedem ce se intampla , eu unul nu cred ca vor putea scoate cadavrele din celule si o voi da le reforma. sa vedem :uimit:

D006

Mad , datorita tie mi-am adus aminte de unele experimente pe care le putem face la nivel de stupina si sa ne facem o imagine cat mai completa asupra apiculturii.
Atentie !  daca facem crestere de regine prin dubla trasvazare iar in loc de larve de albina lucratoare folosim larve din celule de trantore ce vom obtine :
  regina normala
  regina trantorita
  trantore
albina lucratoare
  nimic.
Eu nu prea am timp dar daca cineva este interesat este un experiment extrem de important pentru a afla cum se fecundeaza ouale.

D006

O poza draga mie : prima recolta de polen 2005.

D006

Faget 2006

CRISTI M

Citat din: dragos2006
Citat din: madA. albinele moarte ramase an celule vor fi scoase afara de catre celelalte sau acea rama va trebui topita?
Special am lasat o asemenea rama intr-o familie in care in partea superioara are puiet capacit - viu - iar in partea inferioara are albine moarte de foame in celule . La urmatoarea fereastra de caldura special voi deschide sa fac poze sa vedem ce se intampla , eu unul nu cred ca vor putea scoate cadavrele din celule si o voi da le reforma. sa vedem :uimit:
Albinele rod celula pana la jumatate si apoi trage albina moarta afara ,dupa care reformeaza , daca rama in care se afla albine moarte este buna nu trebuie topita .

D006

azi am unificat familia ramasa fara matca cu nucleul cu regina.

D006

familia orfana era bunisoara si am adus-o langa nucleu

D006

nucleu clasic

D006

rezultatul provizoriu

D006

Citat din: dragos2006neamtul stie ce face zici ca e cascaval lucrezi cu el cum vrei,marfa

leoman

Multumesc lui OZ si Dragos pt. informatiile legate de APIFONDA. Dar d-le Dragos, nu-mi trebuie cantitati mari deoarece am doar 10 familii, asa ca m-ar interesa o sursa care sa-mi trimita o cutie (15 k) prin curierat, cu plata ramburs. Daca aveti un nr.de telefon ar fi bine.
   Deasemenea as vrea sa va rog sa-mi descrieti modalitatea de unificare pe care ati folosit-o si temperatura minima la care se poate face o unificare. Intentionez sa (incerc macar) sa salvez o fam. care a pierdut cam multa albina si ma tem ca nu va rezista singura pana la incalzirea vremii, daca nu incerc o unificare. Mentionez ca am stupi Dadant pe 10 rame si cu fund detasabil.
   Multumesc.

D006

Citat din: leomanMultumesc lui OZ si Dragos pt. informatiile legate de APIFONDA. Dar d-le Dragos, nu-mi trebuie cantitati mari deoarece am doar 10 familii, asa ca m-ar interesa o sursa care sa-mi trimita o cutie (15 k) prin curierat, cu plata ramburs. Daca aveti un nr.de telefon ar fi bine.
   Deasemenea as vrea sa va rog sa-mi descrieti modalitatea de unificare pe care ati folosit-o si temperatura minima la care se poate face o unificare. Intentionez sa (incerc macar) sa salvez o fam. care a pierdut cam multa albina si ma tem ca nu va rezista singura pana la incalzirea vremii, daca nu incerc o unificare. Mentionez ca am stupi Dadant pe 10 rame si cu fund detasabil.
   Multumesc.
www.apinatura.ro