Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

Fiind Duminica am organizat o intalnire intre apicultori pentru a mai schimba impresii si a savura un excelent bors de peste si o saramura.

CRISTI M

Citat din: dragos2006avantajul zonei Olteniei si mai ales a luncii Dunarii  = IARNA USOARA + CULESURI TARZII = FAMILII PUTERNICE . :wink:
Ce ai avut in punga de pe rame ?
Cel mutin 50 familii sunt asa .
In punga le-am dat miere zaharisita , au luat deja cate 2 .
Pentru Martie am pregatite rame cu miere capacita pentru stimulare .
Toti stupii Buni au matca Carpatina de maxim 2 ani .

D006

ai scapat de folosirea diafragmei ! :zzz:

CRISTI M

De obicei nu folosesc diafragme

leoman

D-le Dragos,
de unde se poate cumpara APIFONDA si la ce pret ?
Multumesc.

D006

Buna seara! Daca imi permiteti, va pot raspunde acum la intrebarea pe care i-ati adresat-o d-lui Dragos! Apifonda am cumparat de la Bucuresti, de la magazinul APINATURA, situat in hala Bucur-Obor. Cutie de 15 kg la pretul de 75 lei (5 lei/kg). Telefon magazin - 021 252.41.31 sau 0788.744.860. Cu respect, Olivian Zamfirescu!

sabin.manolache

Citat din: dragos2006Dupa cum v-am promis voi incerca sa tin un jurnal , am schimbat rubrica deoarece acolo am pus niste poze care nu au legatura cu apicultura si la sesizarea unui coforumist am considerat ca in acest topic sa nu prezint decat apicultura . la rubrica "un nou inceput' voi posta imagini intalnite in viata de zi cu zi unele care nu au legatura cu apicultura.
Este luna ianuarie si in unii stupi trebuie sa intervenim de urgente pentru ca altfel pot muri de foame. eu am cumparat laun pret convenabil urmatorul produs :
sincere felicitari pentru acest jurnal, si nu numai,
va urmaresc cu interes, imi plac mult si albumele de pe "sunphoto"
sper ca "sesizare acelui coforumist" nu v-a deranjat pre tare,
ma voi revansa cand ne vom intalni la un pescuit la CristiM. la olt.
am o intrebare tehnica:
cat de des faceti completarile de hrana cu APIFONDA? exista o limita cantitativa in timp? ce se intampla daca o familie primeste mai mult decat are nevoie, ma gandesc ca o depoziteaza pe rame. dar daca incepe si un cules de intretinere ce se intampla cu ce au depozitat in celule? amesteca totul si transforma in miere?
multumesc.

CRISTI M

Un stup bun ......

[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/-DpZGqPJysk[/youtube]

..scuze pentru calitatea filmului

CRISTI M


D006

In legatura cu Apifonda :
  1 pentru cantitati mai mari gasiti la Tremot Dobre si fii de la Baicoi cu 4,3 lei/kg.
  2 calupul se taie usor felii cu un cutit trecut prin apa , feliile astfel obtinute pot fi puse direct pe rama fara nici o punga datorita consistentei sale optime.
  3 Turtele energetice pot fi administrate pe tot parcursul anului dar pentru a nu polua mierea cu 12 zile inainte de extractie nu se mai administreaza pentru ca albinele sa aiba timp sa prelucreze toata zaharoza altfel va iesi continut crescut de zahar la analize. Oricum in orice perioada de lipsa de cules este bine ca sa stimulam albinele pentru a nu se opri ponta matcii.

sabin.manolache

ce cantitate folositi la o familie , intr-un an apicol?

D006

pentru a trece o iarna linistit pun unkg. in ianuarie si un kg. in februarie puls suplimentul proteic , din martie se incepe cu siropul dar atentie se pune cantitate cat poate sa ia albina in ziua respectiva , adica se adapteaza cantitatea de sirop la puterea familiei.
La mine in zona apare un gol de cules intre salcam 2 si floarea soarelui cand  o turta este binevenita , toamna daca merg la Dunare nu mai este nevoie.

D006

am mai vazut o metoda de a tine in cutie un hranitor mare plin cu zahar farin umed , cand albina intra in lipsa de cules sare pe el cu mare placere.
revin cu o precizare , aici vorbim de noi amatorii care nu putem sta  6 luni pe an pe camp dupa stupi , pentru ca cineva ar putea spune ca poti merge tot anul din cules in cules , dar pentru mine de la Rm, Sarat care 5 zile pe saptamana merg la servici sa plec cu stupii de la Bailesti la Calafat , la Curtea de Arges , la Comana , La Luncavita , La Topraisar ,la Giugeni etc. este practic imposibil . Ma rezum la 3 -4 deplasari iar in rest tin stupii aproape de mine.
Normal familiile nu vor fi la fel de puternice ca cele care merg din cules in cules dar pentru o activitate de timp liber iese un profit frumos.

D006

o poza ceva :hi:  hai ca la poze sunteti number 1

D006

am avut musafiri doua zile si doua nopti si am tinut-o cam tare dar acum sunt la recuperare si maine va fac poze cu o unificare intre o familie care tocmai a ramas fara matca ( pacat avera 2 rame cu puiet si am gasit-o plina de botci de salvare ) si un nucleu cu o matca de rezerva.