Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

Pentru ca sunt un "obsedat" al statisticilor am observat ca jurnalul meu este urmarit de foarte multi oameni , tin pe aceasta cale sa va multumesc din suflet pentru onoarea pe care mi-o acordati , totusi va rupeti ceva timp sa cititi ce mai scriu !
Va rog pentru ca pe viitor acest jurnal sa-si imbunatateasca continutul sa veniti cu sugestii , opinii sau critici si sa reusim sa inchidem un ciclu de un an in care un apicultor amator sa vada cam ce trebuie sa faca intr-o stupina.
Cu respect al dumneavoasta Dragos Gavrila , un indragostit pe viata de albine !

bucovineanu

Citat din: dragos2006maine sau poimaine poate fac poze la albine cum aduc polen , dar pana atunci am o poza cu o salcie , daca ma poate ajuta cineva , nu stiu cum se cheama acest tip de salcie.
Este vorba despre salcie capreasca.E prima care infloreste si are cei mai mari matisori, pe langa polen da si nectar. Daca e asa avansata slabe sanse sa o prinda albinele, pentru ca saptamana viitoare se strica vremea din nou.

D006

gore

Am verificat si eu stupii ieri, din pacate au fost doar 9-10 grade si soare foarte putin. Albinele au avut tendinte de iesire dar rar, astazi a fost ceva mai mult soare , putin mai cald, au iesit  dar nu foarte multe. Turtele aplicate acum o saptamana nu au fost consumate nici 10%, deoarece mai au miere pe rame. Astept cu nerabdare o caldura mai mare, sa vad activitatea.
A gresi este omeneste...totusi, a da vina pe altul este si mai omeneste."Nu-i suficient sa faci tot ce-i mai bun. Intai trebuie sa stii ce sa faci, APOI sa faci ce-i mai bun." -- W. Edwards Deming

D006

astazi 06/02/2009 au inveput pentru prima data anu acesta sa aduca polen asa galben deschis este de ce e oare de alun? ghiocel? :hi:  :hi:

D006

Am avut o zi fantastica cu 15 grade la umbra , albinele au fost intr-un zbor nebun si au adus polen de zor , daca mai aduc in ritmul acesta in 3 zile se umple o rama teapana.
La cantarul de control a fost o scadere de un kg. intr-o saptamana , probabil au facut curatenie si sau usurat bine de tot.

albine

alunul cum se prezinta astazi 6-02-2009????
Orice om are dreptul la libertatea opiniilor si exprimarii .De cand a murit bunicul nu m-a pacalit nimeni.

albine

la Barlad au fost astazi 14*C la umbra la ora 15.am vazut albine care cautau apa.
Orice om are dreptul la libertatea opiniilor si exprimarii .De cand a murit bunicul nu m-a pacalit nimeni.

D006

a inflorit bine , maine merg in padure poate fac niste poze cu albinele pe el.

albinasebes

am doar 3 stupi
merita sa comand apifonda pt 3 avand in vedere faptul ca are 15 kg?
are termen de garantie sa o pot folosi si in toamna?
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

D006

tine sigur pana in toamna .

D006

Azi am facut si niste filmulete, am reusit sa descarc unul.

[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/SEZGraRzyeg[/youtube]

D006

faina de soia pot sa o amestec cu zaharul pudra si apiinvertul ??

CRISTI M

Nu-i cam devreme pentru manusi ?
Eu ma rog de ele sa ma intepe , asa dor imi este . :rotfl:

D006

orice intepatura doare si implicit urmeaza o injuratura si astfel timp pierdut , cand intru la stupi indiferent de timp intru echipat regulamentar , combinezon cu masca si manusi .
Manusile imi folosesc mult pentru ca nu imi patez mainile , dupa ce termin treaba mainile raman curate.