Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

Bătrânul

Citat din: dragos2006m-am conformat ! :hi:
Unde ? Nu te vad? :hi:

D006

eu ma vad ! probabil e o chestiune de timp . :zzz:

D006

eri 3 feb am avut parte si de putina  lapovita.

D006

Problema la care ma gandesc este ca in 10 zile au terminat turta proteica chiar daca aveau miere suficienta in rame , cred ca au ceva puiet de mananca proteina in halul asta. de vineri le mai dau un supliment de friptura ... :razz:

D006

azi am fotografiat si vestitorii primaverii .

D006

si cornul ... dar adus in bucatarie .

D006

Pana acum in acest an albinele au cam avut cel putin o zi prielnica de zbor pe saptamana , iar noaptea nu prea a mai inghetat singura pauza de zbor a fost de o luna de la inceputul lui decembrie pana la inceputul lui ianuarie . Din aceste motive ponta reginei a fost intrerupta cam putin mi-e frica ca varooa ramasi din toamna sa nu se dezvolte prea repede , cred ca la sfarsitul lui februarie trec pe varachet .

filip

Ieri am vorbit cu fratele meu la telefon .Toti stupii carau polen de la alun la greu.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

maine sau poimaine poate fac poze la albine cum aduc polen , dar pana atunci am o poza cu o salcie , daca ma poate ajuta cineva , nu stiu cum se cheama acest tip de salcie.

D006

azi au zburat ca la balamuc  :nebun:

D006

unde am pus miera cristalizata pe podisor au carat-o instantaneu.

D006

si mierea lichefiata e pe duca...
turtele proteice deja sunt istorie.

D006

Citat din: dragos2006si mierea lichefiata e pe duca...
turtele proteice deja sunt istorie.
Dar albinele cum iau mierea din punga? este gaurita?
Daca vine frig si albinele nu mai trag mierea nu curge pe ele si le naclaieste?

D006

am dat 3 gauri cu o sarmulita si datorita densitatii mierii aceasta sta pe plasa de sarma de unde albinele o preiau . daca albinele nu vin mierea nu va curge va ramane doar pe plasa .
  Este primul an in care incerc asa ceva si vad ca merge de minune , maine incerc pe 40 de familii.

D006

maine mai experimentez miere pusa in pungi de joasa presiune - e mai ieftin.
le voi da in portii de 700 grame.