Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

dedu

I treaba ca la majoritatea romanilor le place cum traiesc,multi zic:am ce manca deci i bine dar nu i asa pentru ca multi traiesc in mizerie fata de cei din Franta de exemplu!!!
Nu avem o mentalitate buna noi romanii!!!
http://carafacumiere.ro/
Basarabia Pământ Românesc!

D006

Daca  s-or  supara  asupritorii se  duce de  rapa  apicultura.Pe  vremuri  toata  lumea  vorbea  de  pasiunea  pt  apicultura ,iar  in  ziua  de  astazi  toti  apicultorii  vorbesc  de bani,subventii,ajutoare etc..Nu  stiu  ce  sa  cred .

bucovineanu

Oricat de greu i-ar fi romanul are o vorba: "Sa ne fereasca D-zeu de mai rau".
cred ca ar fi cazul sa gandim si altfel.

D006

Discutiile s-au incins asa de tare aici incat pe o pagina de jurnal s-a stat mai mult decat pe pagina de inceput a forumului in conditia in care oricine trece prin prima pagina .
  Cred ca inca mai exista sansa dialogului cinstit intre stupari.

D006

Azi am trecut pe la o stupina si albinele stateau linistite la urdinis asteptand iarna.

D006

Citat din: bucovineanuOricat de greu i-ar fi romanul are o vorba: "Sa ne fereasca D-zeu de mai rau".
cred ca ar fi cazul sa gandim si altfel.
Daca as avea o putere magica as scoate din mintea romanilor balada Miorita , poate asa va veni ziua in care vom trece la actiune.
  Pe timpuri cand apicultura era primitiva nici nu se investeau bani in familii si nici nu existau boli ca acum . In zilele noastre cel care are curajul sa investeasca trebuie sa inteleaga ca nu va supravietui daca nu va face parte dintr-o forma asociativa puternica si care sa reprezinte numai interesul producatorilor.
Noi ne laudam pe forumuri care mai de care are familii mai puternice dar nimeni nu se lauda ca saptamana asta a ambalat o mie de borcane din care a vandut deja cincisute . Cred ca atunic cand intra  un procesator pe aceste forumuri moare de ras cand vede cum ne intrecem in productii mai mari dar nici unul nu ne intrecem in vanzare cu tonele de miere ambalata .
Si totusi nu am gasit raspunsul la intrebarea - daca exista vre-un profesionist ca-n occident in Romania ...

D006

Citat din: andrei_calinescu
Propaganda e totul, .........
deci tot timpul ne va fi greu.
Niciodata la noi nu va fi stabilitate.
asunse cu buna stinta de asupritorii autohtoni.
acceptand umiliata si esecul trasat de asupritori.
La lupta cu asupritorii!!!
Mult negativism si verva din stilul trecutului apus.
Nimeni nu opreste pe nimeni sa-si ia utilaje sanitare.
Usor dam vina pe alti ca noi nu facem ca ei.

bucovineanu

Si eu sunt de acord ca numai uniti putem face sa ne fie mai bine. Din pacate romanii s-au fript prea de multe ori si acum sufla si in iaurt. De cele mai multe ori atunci cand doi romani se asociaza fiecare face planuri cum sa-l insele pe celalalt. Este greu de gasit romani care sa se gandeasca la binele grupului, inainte de a se gandi cum sa faca sa-i fie numai lui bine.

D006

Citat din: bucovineanuOricat de greu i-ar fi romanul are o vorba: "Sa ne fereasca D-zeu de mai rau".
...
Dle Abeja, asupritorii nu cunosc proverbul... asa ca nu se vor supara. In epoca de aur un apicultor si-a construit casa, cu banii obtinuti din vanzarea mierii. Imi povestea ca pretul unui roi la pachet, al lazilor, etc. nu era problema; isi putea cumpara fara a face eforturi. Nu trebuia sa vanda productia unei familii pe un an pentru a cumpara o lada; am uitat cate kilograme de miere vindea pentru a putea cumpara o lada. In plus, spunea ca pastoralul il facea pe spinarea ceapeurilor, iaseurilor; acestia ii puneau la dispozitie mijlocul de transport (dus-intors) si in plus ii mai dadeau si cateva kilograme de zahar pentru fiecare familie.
Dedule, te-au pacalit cu nemtii. Iti spun din surse sigure ca refegeii haleau rosii comuniste de le pocneau burtile :rotfl:

D006

Citat din: dedu
Nu avem o mentalitate buna noi romanii!!!
Si asta nu se cumpara nicaieri.
Se evolueaza.

D006

Citat din: abeja
Pe  vremuri  toata  lumea  vorbea  de  pasiunea  pt  apicultura ,iar  in  ziua  de  astazi  toti  apicultorii  vorbesc  de bani,subventii,ajutoare etc..
Sa observat ca traitul din pomana e chiar mai placut decat cel din munca.

D006

Citat din: bucovineanuSi eu sunt de acord ca numai uniti putem face sa ne fie mai bine. Din pacate romanii s-au fript prea de multe ori si acum sufla si in iaurt. De cele mai multe ori atunci cand doi romani se asociaza fiecare face planuri cum sa-l insele pe celalalt. Este greu de gasit romani care sa se gandeasca la binele grupului, inainte de a se gandi cum sa faca sa-i fie numai lui bine.
Mult adevar in putine cuvinte.

D006

Citat din: AndreiRN
Citat din: bucovineanuSi eu sunt de acord ca numai uniti putem face sa ne fie mai bine. Din pacate romanii s-au fript prea de multe ori si acum sufla si in iaurt. De cele mai multe ori atunci cand doi romani se asociaza fiecare face planuri cum sa-l insele pe celalalt. Este greu de gasit romani care sa se gandeasca la binele grupului, inainte de a se gandi cum sa faca sa-i fie numai lui bine.
Mult adevar in putine cuvinte.
Parca am mai scris undeva , ne trebuie o asociatia condusa de stuparii cu cele mai multe familii din Romania astfel ei vor promova interesul lor care coincide cu al nostru . Asa se intampla la asociatia crescatorilor de oi din Romania unde presedinte este un bistritean cu 800 de oi . Cat timp suntem dirijati de o asociatie care este condusa de samsari de miere nu avem cum sa o ducem mai bine .
  Nu uitati ca atunci cand esti membru intr-o asociatie  sau seful ei nu poti sa obtii drepturi individuale ci doar drepturi colective .
La noi la stupari se cheama Asociatia Crescatorilor de Albine , numai ca la aceasta organizatie presedintele este ales de directorii de magazine care nu au nici in clin nici in maneca cu cresterea albinelor .
  Ramane cum am stabilit , daca Valter vrea vom fonda o asociatie numai a crescatorilor de albine unde daca nu ai cel putin sa zicem 100 de familii nu ai ce cauta.

D006

Cu  tot  respectul  dar  e  cea  mai mare  prostie  pe  care  am  auzito  pana  acum.Cum  adica  daca  nu  ai  100 de  stupi?Matale  stii  sa  faci  negoturi?
Pt ca  o  asociatie  sa  mearga trebuie  cati  mai  multi  membri si  ai  sa  mergi  in  limba  sa  cauti oameni  pt a se  inscrie  si  asi  plati  cota.Domnule  Dragos  da  matale  crezi  ca  cu  10  stupari  vei  optine drepturi,subventii etc..,Chiar  nu  ma  asteptam la  asemenea prostie ,mai  lasat  fara  cuvinte.Nu  te  supara  de  adevar.

valter

Eu as spune minim 200 de familii si vorbesc f serios.
Conditia esentiala o reprezinta interzicerea participarii producatorilor de miere care sunt si procesatori in acelasi timp.
a!
Iertarea este o virtute crestina.    Alexandre Dumas.