Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

Citat din: valterEu as spune minim 200 de familii si vorbesc f serios.
Conditia esentiala o reprezinta interzicerea participarii producatorilor de miere care sunt si procesatori in acelasi timp.
a!
Perfect  deacord cu interzicerea procesatorilor,dar  o  asociatie  fara  membri nu  poate  sa-si zica  cuvantul.

D006

Abeja se vede ca nu ai luat contact cu viata de asociatie .. :nono: 
Sa-ti dau un exemplu simplu ACA filiala Buzau care acum are peste 400 de membri si 13 membri in comitetul director , stii ce greu este sa convoci o adunare generala ? Daca ai facut o asociatie pai atunci trebuie sa respecti regulile trasate prin lege . Exemplu : nu poti avea adunare generala fara 50% +1 din membrii . Din cei 400 ,mai mult de jumatate sunt cu alde 10 familii care nu se omoara sa vina la sedinte si astfel cei 20 de stupari care produc 80% din cantitatea de miere nu pot lua decizii pt. ca amatorii nu sunt in sala.
  Parerera mea este ori faci numai cu stupari adevarati ori o ascociatie cu liber acces dar cotizatia pe an sa fie de minim 200 de euro si atunci cand platesti o astfel de cotizatie cred ca iti va pasa de respectiva asociatie .
  Concluzie : daca un meserias vrea sa dea inainte nici nu trebuie sa stea la masa cu amatorii . amatorii raman amatori , ei nu risca nimic pe cand un fermier isi risca traiul de zi cu zi.
Eu am o vorba : daca la o masa se pun 10 saraci tot o saracie va rezulta.

D006

Hai sa-ti  zic  un  secret.Aici  toata  lumea  plateste  39 E pe  an  indiferent  de  nr  de  stupi si  subvetiille le optin  doar cei  cu  peste  50  de  stupi.Cei  cu mai  putin  de  50 optin  doar subventii de  50% pt  medicamente iar  ceilalti au  dreptul  la  toate subventiile,depinde  ce  aleg.Si  daca  guvernul ,ministerul  agriculturii sunt  sule  blegi  nu  puteti face  nimic cu  asociatia.

D006

Domnii vor democraţie dar nu "pentru căţei", cum bine spune fabula.
Poate e mai bine aşa totuşi pentru că oricum bogatul nu crede săracului şi nici sătulul flămândului.
  Dacă te uiţi peste tot în România, toţi caută să se vadă în compania celor mai mari, nu a prostimii. A uita de unde ai plecat şi a te delimita de cei de "sub tine" dpdv social sau financiar este sport naţional.

D006

Traim intr-o tara libera foarte simplu pot exista asociatii pentru profesionisti si asociatii pentru amatori , pot fi asociatii judetene sau regionale , dreptul la asociere este liber . Daca se vrea pentru reprezentare internationala se organizeaza o federatie a asociatiilor .
  PS . Nu este "sport national"  ci sport international  , iar reactia de mai sus se incadreaza la proverbul  "capra vecinului "

filip

La un moment dat gandisem o asociatie in care fiecare sa participe dupa posibilitati.Sa fie ca un fel de SOCIETATE pe actiuni.
Intri in ia in functie de numarul de fam de albine cu un capital cazut de acord de majoritatea.
Un Administrator care sa gestioneze
Un pret  pe kg de miere care asociatia il da la membri in functie de realitatea cereri si ofertei, asociata mai departe negociaza in numele apicultorilor apoi profitul asociatiei scazand cheltuielile sa se imparta in functie de contributia fiecaruia.
Veti zice ca nu-i rentabil dar poti beneficia de proiecte si fonduri pentru bunastarea apicultorilor.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

Moralitatea este instinctul de turma al individului. ,Fals
Moralitatea este sămânţa de dumnezeire pusă în noi de Creator, iar roadele ei sunt faptele fiecărui urmaş al lui Adam. Etalonul e Hristos, restul ...divagaţii.
dacă Nietzsche are dreptate atunci chiar" homo homini lupus"

dedu

Putin cu putin se face mult(parerea mea)
http://carafacumiere.ro/
Basarabia Pământ Românesc!

D006

Da cine te opreste domnule Dragos sa nu infiintezi tu o astfel de asociatie ????...

D006

Valter  ma opreste pt. ca nu vrea sa fie presedintele ei !  :hi:

D006

Pentru ca tot ne-am incins pe seama asociatiei si ca sunt mai multe categorii de apicultori va dau un citat dintr-un interviu cu Petre Tutea :
  EGALITATE
   " In celebra  Declaration des Droits de l"Homme et du Citoyen a Revolutiei franceze , prima propozitie e o idiotie  absoluta  sau in cel mai bun caz un sofism : oamenii sunt egali de la natura  . Asta e ca si cum Kant  ar fi egal cu Iliescu .
  Oamenii sunt INEGALI de la natura  . Sunt inegali insisi membrii unei familii , in care unul poate fi genial , altul mediocru si altul imbecil. Substanta ereditara  e un mister.
Egalitatea e cel mai mare dusman al libertatii.
Principiul egalitatii , pe care-l vehiculeaza  democratii din lume , functioneaza  in mod real numai in religie , fiindca  numai religia  crestina  considera oamenii egali in fata lui Dumnezeu . "
  Pentru ca este Duminica si avem timp de reflectie sa ne aducem aminte cine este Tutea :
[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/etm02nwCHTw[/youtube]

dedu

Parerea mea i ca zice cam adevarul omul asta!!!
http://carafacumiere.ro/
Basarabia Pământ Românesc!

D006

Citat din: deduParerea mea i ca zice cam adevarul omul asta!!!
ZISE ECOUL :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:

D006

Domnu xxl nu inteleg care este problema dumneavoastra , nimeni nu va deranjat pe aici , daca aveti ceva de comunicat in legatura cu apicultura va ascultam cu placere daca nu mergeti inapoi pe gainaritul si vedeti de ce v-a trecut matca dupa diafragma.
  Daca vreti sa injurati pe cineva injurati-ma pe mine ca sunt obisnuit dar lasati-l pe Dedu in pace pt. ca este la inceput si nu vreau ca un om ca dumneavoastra sa-i distorsioneze imaginea despre stupari .

D006

Citat din: dragos2006Domnu xxl nu inteleg care este problema dumneavoastra , nimeni nu va deranjat pe aici , daca aveti ceva de comunicat in legatura cu apicultura va ascultam cu placere daca nu mergeti inapoi pe gainaritul si vedeti de ce v-a trecut matca dupa diafragma.
  Daca vreti sa injurati pe cineva injurati-ma pe mine ca sunt obisnuit dar lasati-l pe Dedu in pace pt. ca este la inceput si nu vreau ca un om ca dumneavoastra sa-i distorsioneze imaginea despre stupari .
:rotfl:  :rotfl:  :rotfl: