Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

nu lectiile de gramatica sunt obiectivul acestei pagini; ma dezamagiti domnilor stupari. Sotul meu v-a intrebat de ce apar foarte rar stupine prezentate si filmate; de ce stuparii nu vorbesc despre ceea ce fac ei zi de zi in stupina!? Unii poate au inteles si se fac ca nu au inteles. Poate altii nu au inteles. Oricum ar fii, ar trebui sa apreciati ceea ce se intampla in "Jurnalul Apicol" al familiei Gavrila. Suntem deschisi la informatii noi si comunicare.

dedu

Pentru unii se potriveste un proverb:Magarul batran nu trebuie si respectat!! :nod:
http://carafacumiere.ro/
Basarabia Pământ Românesc!

dedu

Nu dau nume,magar i ala care numai se rad de noi astia mai tineri si ne critica in loc sa ne fie un exemplu,sa ne zica una-alta!!!
http://carafacumiere.ro/
Basarabia Pământ Românesc!

D006

Citat din: XXL
Citat din: deduNu cred ca costa acele cheltuieli 70.000 de euro dara veti dreptate,la 500 de stupi trebuie sa va dedicati numai albinelor!!!
nu crezi ;ca costa; :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:
ba lasa netul si invata sa scrii corect :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:
Domnul  XXL noi intelegem ca locuiti aproape de satul acela mare de unde se da ora exacta si va exprimati mai bine in limba romana , dar totusi trebuie sa fim ingaduitori fata de orice om care vrea sa exprime un gand sau un sentiment aici pe APIARDEAL. Daca aveti putin timp poate ne impartasiti si noua din laborioasa dumneavoastra activitate apicola .

D006

CARE VRETI SA FACETI MESERIE CITITI CU ATENTIE RANDURILE LUI ANDREI !!!
  EU NU AM AVUT CURAJUL SA SCRIU ANUMITE PASAJE DIN ACEST TEXT CHIAR DACA VAZUSE-M CE SE INTAMPLA.
Citat din: andrei_calinescuSalut Dragoselu' intamplator il cunosc foarte bine pe acest DOMN: Michel Mahmoud cu care am privilegiul sa lucrez.
Un personaj cu un forate fin  simt al umorului si de o recunostinta iesita din comun.
              Si in Franta secretomania e prezenta, aici locurile de pastoral se mostenesc ca patrimoniu.
Inafara de asta (si probabil pentru cei care au fost la Montpellier, au aflat), maniera de a face pastoral in Franta nu e similara cu a noastra. Am mai descris-o, aici stuparii au cel putin 10 vetre cu potential, si planteaza in general nu mai mult de 50 de fam. Niciodata in Franta nu ai sa vezi 200 -300 fam concentrate in acelasi loc. Asta si deoarece nu au masivele noastra melifere. Franta de ex nu are tei. Nu are o  lunca a Dunarii sau Oltului.
In perioadele de penurie si pentru completarea resurselor de miere, ei apeleaza fara mila la hraniri artificiale(hidrolizat, apiinvert). Mai sunt unii care chiar realizeaza miere marfa din piure de fructe.
  Si-acum o mica butada despre Michel si despre faptul ca rasismul nu are granite.
El este originar din Algeria. Cand si-a infiintat firma, il chema Mahmoud Michel. Si-a schimbat numele dupa sotie, in Petit. De cand a inceput sa-l cheme Michel Petit , lumea (clientii) n-au mai avut prejudecati.
Ieri am citit un interviu cu Emir Kusturiça care zicea asa : « Legea de functionare a capitalismului este :capital, profit, razboi ».
In orice caz ma bucur ca ati fost la Montpellier si regret ca am  ratat un pahar de vin francez in grup.

D006

Nu  vreau  sa  supar  pe  nimemeni ,dar treburile  nu stau  chiar  asa.Va explic:
-subventiile  nu  se  dau chiar asa  de  usor si  trebuie  indeplinite  niste  conditii
-pt  subventiile alea  de  21 E trebuie  sa  ai 50-150  stupi,daca  ai  300 stupi care  este  maximul pt subventie  de  apicultor vei  primi 16 E
-pt a  primi  subventia  trebuie  sa duci stupii  intr-o zona  marcata  de  ei ,fara  culturi de plante  tehnice  prin  zona
-stupii  trebuie  marcati  obligatoriu cu  un  nr  de  registru
-nu  poti  avea mai  mult  de  60 stupi intr-o stupina
-un panou  cu  avertizare(,nr  registu,nr tlf) la  intrarea  in  stupina
-stupii  se  vor instala  obligatoriu din  luna Mai  pana  in  Oct,iar  la  plecare  trebuie  lasat  un  20% din efectiv pe vatra stabilita
-se  fac  controale  la  greu ,la  cea  mai  mica  abatere  se  intrerup  subventiile
Se  mai  dau  subventii  pt polenizare,cumparat  de  material maxim  100  cutii din care  iti  platesc  ei  un  50%  din  valoare,medicamente  50 %  valoare. Este  obligatoriu  sa  fii  membru  intr-o  asoceatie pt  a  benificea  de  aceste  drepturi si  in  chestia  cu alimentari  si  scos  de  miere din  piure de  fructe  o  fac  doar  unii,cei  drept  f,putini si  acesti  oameni  nu  vand mierea in  magazine  si  nu  au  o  marca  inregistrata.

D006

Cateva precizari :
- in paginile anterioare am pus poze cu placutele de inregistrare a stupilor precum si cu numarul stupinei . Nu inteleg de ce nici pana azi in Romania nu s-a trecut la inregistrare ( incrotalierea ) stupilor.
  _ fiecare tara isi negociaza cu Comisia Europeana politica de subventii deci nu are cum sa semene de la o tara la alta. Spre exemplu in Franta te chemi profesionist de la fix 357 de familii in sus si intri la impozit forfetar.Ei primesc 27 euro per familie plus ca in caz de furtisag sunt despagubiti dar cel mai mare castig este pretul mierii la en-gros de cel putin 5 euro pe kg. indiferent daca este miere din nectar sau din bidon sau din sac.
  Problema  in Romania este ca noi nu suntem in stare sa ne organizam intr-o forma ascociativa menita ssa ne apere drepturile . Asociatia oerilor din Romania a obtinut o subventie de 35 ron pe cap de animal pe an fara a fi conditionata pe predarea de lapte , noi stuparii aveam 20 ron conditionati de predarea de miere dar de la anul vom ramane fara ei .

D006

Citat din: BatrinulAcum daca Dragos este plecat eu cu cine schimb cartofii pe struguri si cind pot veni???? :sad:
Cand veniti cu cartofii ?

D006


valter

Pentru  a incerca sa lamurim cumva discutia referitoare la matcile produse de mine, acuzatiile facute de mine la adresa ICDA-lui si polemica cu Doctorandul Poncea:
-selectionez matci din anii 1998 din liniile Dobrota-Sibiu, prof. Constantin Topolog Tulcea, pe fondul genetic Porubin Constanta;
-incepand cu 2006 am achizitionat doi ani consecutiv matcile de la institut- provenind exclusiv de la Moara Vlasiei;
-din cele doua sarje achizitionate numai circa 30% au prezentat valoare genetica buna, sau foarte buna, restul babe din anii anteriori remarcate si vandute ca matci tinere-de aici pleaca hotia frate draga si acuzatiile mele;
-fondul genetic ameliorat de mine are oaresce contributie din sangele ICDA-ului, destul de nesemnificativa fata de celelalte doua linii anterior verificate;
Ce nu intelege domnul Poncea este urmatorul lucru:
-eu nu am vandut si nici nu voi vinde vreodata matci neverificate ca si potential, deci de slaba calitate;
-eu nu am pacalit pe nimeni cu babe remarcate prin prisma faptului ca celor carora le-am vandut sunt atat de sus in erarhia sociala incat m-ar desfiinta pentru o singura matca data buleala;
-eu pot trai fara sa am nevoie de ICDA, cumpar substante active ce combat varoza la 1/25 din valoarea medicamentelor pe care le produceti cu atata sudoare si mi le produc singur; insa dumneavoastra din Institut nu puteti trai fara PNA si apicultorul servil, comod care vine si ia abonament la varachit si mavrirol;
Nepriceperea mea in cea ce priveste cresterea albinelor, matcilor ma obliga sa va aduc aminte domnule Poncea ca tre sa faceti cheta lunar, macar anual pentru pomenirea Prof. Harnaj si Prof. Marin care v-au lasat o bucata alba de paine de mancat.
Stuparul lui Decebal.
Iertarea este o virtute crestina.    Alexandre Dumas.

pab

Dle Valter, vad ca va place s-o lungiti.Consider ca discutia asta nu duce nicaieri, ba cred ca duce undeva: va faceti un deserviciu dvs si cumparatorilor dvs, dar pana la urma e treaba dumitale. Nu am nimic in contra cu ce produceti si din ce produceti, DAR ma doare cand atacati gratuit ICDA-ul. Eu, ca firma, pot dovedi si garanta ca inginerii care fac matci nu comercializeaza decat matci din anul producerii, nu mai batrane. Dvs, ca persoana fizica, pe ce va bazati cand faceti astfel de afirmatii; ce dovezi clare aveti? Eu garantez, ca firma, ca producatorii nu-si bat joc de meserie.
Daca ati vazut in 2006 ca ICDA va vinde matci batrane, asa cum sustineti, de ce ati cumparat si in anul urmator? Va spun eu: pt ca au fost bune si ati fost f multumit de productiile date.
Si, in incheiere, tin sa va aduc la cunostinta, daca nu stiati, ca daca vreti sa va autorizati stupina de multiplicare, trebuie sa faceti dovada unui program de selectie avand ca baza cel putin 5% din matcile din pepiniera ca fiind matci de selectie achizitionate de la ICDA. oare de ce? credeti ca cei de la ANARZ sunt tampiti sau au fost manjiti?
Eu ma opresc aici, nu-mi face placere sa dialoghez cu oemeni care se schimba dupa interes, care nu au coloana vertebrala.

valter

Recunosc ca ai invatat bine lectii la relatii publice si dirijarea discutie spre turta personala, insa timpul petrecut pe net de dumneata raspunzand unei amibe fara coloana vertebrala este finantat direct de poporul apicultorilor prin inpozite si taxe.
Crezi ca ceia ce scrii dumneata si inca cativa papagali pot influienta activitatea vreunui apicultor?
Ei uite ca pe mine nu!
Iar daca vreodata m-ar influienta pot si am atatea parghii incat sa te corectez, influientez.
pozitia ta de victorios etern ma determina sa fac un transplant de maduva de oase, de oase de vitel bineinteles.
Ma distreaza coborasul dumitale din foisorul cercetatorilor la mizeria si candeala palmasilor.
Rau ai ajuns stimabile.
Un reputat observator al stuparitului facea un clasament al celor ce au cesa spuna apicultura pe un forum, el nu te regasise printe fruntasi, nici macar in primii 5.
A avut noroc pupemea si a prins locul 4.
nevertebratul.
Iertarea este o virtute crestina.    Alexandre Dumas.

D006

Incet , incet incep sa cristalizeze cateva idei despre apicultura romaneasca si daca imi permiteti emit si eu unele concluzii.
  Simbriasii ACA , ICDA , COMPLEX , sunt detinatorii adevarului absolut si daca un palmas emite vreo idee contrara gandirii lor automat devine dusmanul apiculturii romanesti .
  Prin PNA in apicultura romanesca intra in fiecare an peste 3 milioane de euro , cum poate fi controlata distributia acestor bani cand stupinile nu sunt inregistrate - inmatriculate. Am auzit pe la colturi ca in anumite judete exista stupini de sute de familii doar pe hartie numai pentru a deturna banii de la UE.
  ICDA momentan este numai ambalator de amitraz si fluvalinat si vinde aceste produse cu de cel putin 30 ori pretul de la producator.
  Despre matcile de la ICDA  nu pot sa spun decat ca multi stupari din zona mea s-au vaitat ca in loturi de 10 matci cel putin doua erau nefecundate.
  Norocul nostru al palmasilor este ca oamenii de la ANARZ nu s-au lasat manjiti de mafia ACA care ar fi vrut ca ICDA  sa detina monopolul pe distribuirea materialului biologic . 
  DOMNU PONCEA VI SE PARE CORECT CA MATCILE PRODUSE DE UN APICULTOR PENTRU A FI VANDUTE CU SUBVENTIE SA TREACA PRIN MAGAZINELE APICOLA ??? Mai pe scurt unele magazine fac trafic de material biologic cu numele ICDA  bineinteles contra unui comision consistent .
  Daca sunteti dragut puteti sa intrebati si pentru noi pe cei din conducerea ACA ce subventii vom mai incasa la anul !
  PS. In autocarul cu care am fost in Franta am fost , pot spune cu mana pe inima , cu multi dintre meseriasii Romaniei in apicultura , nici unul nu este membru activ ACA si majoritatea sunt la bio si nu folosesc medicamentele ICDA ci doar medicamente din import la niste preturi derizorii fata de cele practicate de reteaua Apicola. Am avut senzatia ca noi cei cativa membri ACA  suntem doar niste invatacei pe langa acesti profesionisti , am senzatia ca ACA devine pe zi ce trece doar o masina de spalat creiere si nu o protectoare a oamenilor de rand.

D006

Sa trecem la lucruri mai practice : In localitatea unde am fost cazati de doua ori pe saptamana chiar in fata primariei se organizeaza un fel de piata sau pe la noi se zice talcioc. Daca in Romania taranul roman a fost izgonit cu marfa lui din piete aici producatorii vin cu marfa lor pe tarabe si vand carne , branzeturi , miere , etc.

D006

am invatat ca pictura şi scandalul trebuie privite de la distanta.
dar ..... poate ca nu am invatat foarte bine acest lucru, intervin si eu ...... nu in disputa pt. ca nu e lupta mea....... ci cu o constatare ca acolo unde sunt contre apar si foarte multe informatii si le citesc cu foarte multa atentie
dar---- si aici am vrut sa ajung ma deranjeaza cand contrele pe idee se transforma in atac la adresa unuia sau a altuia; poate am fi foarte castigati toti. cine stie.
numa bine, rau la nime.