Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

Unde sunt agentii DSV-ULUI romanesc sa vada cum taranul francez ma intoxica cu carne taiata in aer liber . :rotfl:

D006

Branzeturile astea cum or rezista fara hale special amenajate ?

D006

Fiecare cu marfa lui .

D006

Bineinteles ca nu lipseste mierea de albine cu un pret mediu de 17 euro per. kg.

D006

Frumos mai este steagul Romaniei !

teoalbina

Citat din: dragos2006Bineinteles ca nu lipseste mierea de albine cu un pret mediu de 17 euro per. kg.
Si din poza se vede, mai ales, cat de mult sunt folosite liniile de imbuteliere de care se face atata caz la noi. Borcanele cu miere sunt ambalate artizanal si sunt platite ca atare. Asa da pret. La noi asemenea preturi nu cred ca vor aparea nici in visele cele mai frumoase... Dar mai stii?! Om trai si om vedea  :smile:

D006

Am remarcat un lucru interesant : noi avem cutii frumoase si miere prost ambalata , ei au cutii urate dar miere frumos ambalata.
  Plus ca pe langa miere vand orice are legatura cu apicultura .

D006

Au un sapun extraordinar cu diverse arome de miere

andrei_calinescu

Teo,
Borcanele din fotografiile lui Dragos sunt surprinse dintr-o piata de duminica dimineata, ceva cu iz traditional, impotriva hranei imperialiste din spermarket-uri(special am mancat u-ul).
La Carrefour sau Metro nu gasesti un astfel de ambalaj, acolo sunt masuri de igiena si trasabilitate absolute.
Dar in Franta clientii sunt impartiti in : rafinatii care cauta produse autentice(ca cele din poze)si consumatorii ordinari care cumpara din comoditate si ignoranta din spermaketuri(apiinvert si altele).
Ce e rau la noi, spre diferenta de Franta e ca nici o televiziune sau mijloc media nu incurajeaza consumul de miere. La noi nu se explica importanta(capitala) a  albinelor.
UNAF-ul din Franta(uniunea nationala a apicultorilor francezi) care reprezinta un sindicat al apicultorilor(producatorilor)au creat o marca inregistrata intitulata: "Albina , santinela mediului inconjurator". Sub egida aceasta cer ajutor numeroaselor laboratoare independente pentru a cerceta efectele catastrofale ale pesticidelor, tratamentelor fitosanitare, etc.  Cu analizele acestor laboratoare s-au prezentat pe posturi locale independente TV si s-a discutat sus si tare despre rezultatele acesstora, si asta a influentat la eliminarea din consum a Regentului si Gaucho-ului.
Foarte bine, ACA, ICDA d-l Mates si altii au castigat medalii. Bravo lor. Oare vor investii un 10000 de euro intr-o reclama pro-miere, pro-apiterapie s-o dea pe sticla la ignorantii romani care-si hranesc puradeii cu coca-cola?

D006

Citat din: dragos2006
In localitatea unde am fost cazati de doua ori pe saptamana chiar in fata primariei se organizeaza un fel de piata sau pe la noi se zice talcioc.
Cam asa ceva se intampla pe aici in fiecare orasel.
In orasul meu se inchide traficul in fiecare Miercuri de la 15 la 22 si apar tarabele mobile cu tot felul de produse.
Cel mai mult ma impresionat in Hollywood unde in fiecare Duminica de dimineata pana seara sunt inchise cateva strazi pt aceasta activitate. Era un polonez cu miere care ma impresionat prin varietatea prezentata atat ca miere cat si ca ambalaj. Avea de la 100g la borcane de 3.8 litri. Atat miere lichida cat si faguri frumosi taiati. Am intrat in vb si sm fscut ochii mari cand mi-a spus ca are zile cand vinde de $3000. Si era om peste 65 de ani. O sa pun maine poze.

dedu

I treaba ca la noi in Romania oamenii sunt pacaliti de tv,nu merg in piete sa isi cumpere alimente proaspete ci merg in magazine,in supermarketuri si cumpara miere,rosii,castraveti,etc de acolo in loc sa ia unele mai putin colorate ca in magazine dar bio din piete.Nu stiu daca i adevarat dar mi-o zis cineva care o fost in Germania ca acolo oamenii care merg in magazine se uita pe produse sa nu fie importate si cumpara produse facute in Germania,mi-o zis ca sunt magazine unde fermierii vand alimente si de acolo le cumperi proaspete!!
http://carafacumiere.ro/
Basarabia Pământ Românesc!

D006

Se chiama prezentarea marfei si ar trebui sa invete si cei din piata de la concurenta un pic.

D006

Duminica la piata

D006

Doar cartofi.
La un pret enorm.

andrei_calinescu

Asa e Dedule, in Franta lucrurile stau la fel, oamenii se uita la produse realizate in Franta.
Treaba e cam imputita acum. In Occident e supraproductie(la lapte spre ex), a se vedea miile de tone de lapte aruncate pe camp de fermierii francezi. Desi paradoxal pe glob multi oameni sufera de foamete.
  In Romania treaba e ca fermierul roman(producatorul) nu are sanse sa vanda in spermarket, deoarece pentru a fi in carti, conditile sunt draconice: trasabilitate exagerata, caiete de sarcina la fel si altele. Deci producatorul roman care are produse bio , care are marfa calitatativa nu se poate prezenta pe astfel de piete.
Si cum in vest e supraproductie, spermarketurile compara de la ei, asadar comunitatatea europeana isi baga dintr-un buzunar in altul.
Propaganda e totul, sunt vanturate pe sub nas faptul ca taranul roman, p^roducatorul nu are conditii de igiena ca afara, ca  nu are utilajele din vest, etc.
  Si ca sa revenim la albine, cati dintre stuparii romani au oare maturatoare, si asta e doar un ex. Desi mierea romanesca e exceptionala, ne lovim de aspecte de forma, si nu de fond.
   Eu sunt de aproape 10 ani in Franta. Am tras urmatoarea concluzie: democratia ii ajuta doar pe imperialisti. Noi nu suntem printre ei, deci tot timpul ne va fi greu. Niciodata la noi nu va fi stabilitate.
  Stuparii francezi au subventii. De ce? Nu pentru ca au o stea in frunte. Ci pentru ca stiu sa le revendice.
Accesul la informatie e esential. Ma bucur enorm pentru echipa de palmasi(cum zice omul prieten Valter), care au fost la Montpellier. E bine ca oamenii sa stie, sa stie adevaruri care sunt assunse cu buna stinta de asupritorii autohtoni.
Sunt sigur ca o discutie cu un apicultor profesionist francez poate elucida idei si intrebari la care oamenii nici macar nu au gandit.
E timpul sa invatam si noi sa revendicam, suntem in UE, avem aceleasi privilegii ca francezul, neamtul, etc. Nu toti oamenii de la noi sunt constienti de asta. Parca avem o atitudine implacabila acceptand umiliata si esecul trasat de asupritori.
Nu se mai da subventia pe miere. A reactionat cineva la chestia asta? Pretul la miere este mic deoarece nu toti stuparii de la noi stiu preturile oferite de procesatorii de afara. Acum se stiu, au fost spuse si de Dragoselu' si de altii.
La lupta cu asupritorii!!!