Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

Cel mai tare stand romanesc l-a avut firma Romaust

D006

Nea Nicu Damian  , un roman la Apimondia

D006

Dedicatie pentru Valter : sufletul sau , Miruna

D006

Poza de grup

D006

Citat din: pab
Citat din: pab
Citat din: valter
Produ calitativ exceptional doi, trei ani si ca si ACA dai buleli planificate in fiecare debut de sezon cu babele anului anterior.
Dnu Valter, sa-mi iertati interventia neplacuta si fortata pe acest forum, dar nu ma pot abtine, mi se pare ca sunteti un om cu 2 fete, periculos, care face orice sa-si vada interesul propriu. Pe scurt , ma refer la faptul ca, mai demult, va laudati cu matcile din stupina dvs provenite de la ACA (ICDA-Moara Vlasiei), spuneati ca v-au dat productii record, si ca ati facut crestere din acea matca. De unde reiese ca de fapt, inceputurile de linii de la dvs sunt de la institut, adica acum dvs vindeti fiice din matcile de la institut.
Iar acum, spre stupefactia mea, veniti sa dati cu piatra in ACA (ICDA). Raman la parerea formata si expusa mai sus.
Dle Valter, sa punem si bucata asta, ca sa inteleaga toata lumea care-i disputa. Si ia spuneti dle Valter, cati ani sunt de cand ati luat matcile de la Moara Vlasiei, si cati ani le-ati ameliorat?
Nu am nimic personal cu dvs, puteti sa faceti cate matci vreti, va admir pt ca incercati sa faceti ceva pt albina romaneasca si pt ca sunteti impotriva importurilor de material genetic, dar am intervenit pe subiect ca sa va aduc aminte de unde ati plecat (matcile de la ICDA).
Anul trecut Valter avea curajul sa ne spuna productia de miere obtinuta.Imediat a fost catalogat drept ,laudarosul nr.1 dintre stuparii romaniei,dar nu imi amintesc sa fi venit cineva sa spuna .....da e posibil, deoarece are regine de la mine...Ceva nu se leaga.
Nu-mi amintesc de ce mi-am cerut scuze pe forumul stuparitul in fata dvs, poate invers, intr-o contra cu dvs fara rost, in care ati pierdut.
Nu am sters nimanui nici o postare, in nici un caz dvs.
Incercati sa ma loviti cu ceva mai destept, nu cu ineptiile scrise mai sus.
Cu mai putina stima, pt modul in care ganditi cu voce tare, Poncea Bogdan.

D006

Anul trecut Valter avea curajul sa ne spuna productia de miere obtinuta.Imediat a fost catalogat drept ,laudarosul nr.1 dintre stuparii romaniei,dar nu imi amintesc sa fi venit cineva sa spuna .....da e posibil, deoarece are regine de la mine...Ceva nu se leaga.
Teoretic nu trebuia sa intru in postarea lui pab.daca este vina mea imi cer scuze si rog adminul sa stearga postarea anterioara.

dedu

Dragos-de aceea zic:romanul tot roman ramane dar sa nu uitam ca toti suntem oameni deci ne asemanam de orice "rasa" am fi!!!Am inteles intr-un filmulet ca aveti 250 de familii de albine,de c enu va ocupati numai de albine???
http://carafacumiere.ro/
Basarabia Pământ Românesc!

D006

Momentan in Romania cam putini apicultori pot egala castigul unui medic practician si  nu luam in calcul ca stuparul isi rupe spatele la munca iar medicul sta in halat.
  Consider ca la 200 si ceva de familii sunt inca amator plus ca mai am de invatat minim 3 ani , dar cand voi ajunge la 500 de familii si voi avea camionul meu , motostivuitor , linie completa de extractie , etc atunci voi putea afirma ca sunt profesionist si imi voi pune problema daca ma voi ocupa doar de albine .  Eu merg pe o dezvoltare mai lina dar sigura fara a risca mari sume de bani.

dedu

Da,aveti dreptate aici!!!
Sa stiti ca nu sunteti "amator" asa cum va credeti,vorbiti ca un adevarat profesionist!Apreciez mult modestia ta dar tind sa va contrazic:pe langa tine(nu iti mai zic dumneavoastra ca nu vreau sa te fac sa te simti batran) eu sunt un adevarat amator,dupa criteriile apicultorilor undeva la gradinita!! Si de invatat avem ce invata pana murim si poate ca tot nu am invatat totul,tot gasim ceva nou nestiut!!! :hi:

Guist Ioan

Citat din: teinegru64Anul trecut Valter avea curajul sa ne spuna productia de miere obtinuta.Imediat a fost catalogat drept ,laudarosul nr.1 dintre stuparii romaniei,dar nu imi amintesc sa fi venit cineva sa spuna .....da e posibil, deoarece are regine de la mine...Ceva nu se leaga.
Teoretic nu trebuia sa intru in postarea lui pab.daca este vina mea imi cer scuze si rog adminul sa stearga postarea anterioara.
Parere.
Pentru a face miere, ceva mai multa, avem nevoie nu doar de matci de elita.
Acestea ne pot ajuta in standardizarea lucrului in stupina, tinerea in frau a fenomenului de roire, sanatea stupinei,multiplicare familii si mai ales o tinere a efectivului in "priza".
Dar mierea nu se obtine in afara celelalte deziderate.
"Mersul" pastoralei
"mirosul" stuparului
"heirupism"
consecventa
Sa scriem : Daca ai matci selectionate => miere multa, este eronat.
Se poate miere muuuulta si cu albina luata din copac.
Domnul Valter selectioneaza , si bine face.Spor la treaba.
Si altii au selectionat.Zeci de ani.
Sanatate

janese

Citat din: dragos2006Momentan in Romania cam putini apicultori pot egala castigul unui medic practician si  nu luam in calcul ca stuparul isi rupe spatele la munca iar medicul sta in halat.
   Eu merg pe o dezvoltare mai lina dar sigura fara a risca mari sume de bani.
si cand vei ajunge la 500(sa fii sanatos !) nu ai aceleasi riscuri??(poate mai mari?)
:hi:

andrei_calinescu

Salut Dragoselu' intamplator il cunosc foarte bine pe acest DOMN: Michel Mahmoud cu care am privilegiul sa lucrez.
Un personaj cu un forate fin  simt al umorului si de o recunostinta iesita din comun.
              Si in Franta secretomania e prezenta, aici locurile de pastoral se mostenesc ca patrimoniu.
Inafara de asta (si probabil pentru cei care au fost la Montpellier, au aflat), maniera de a face pastoral in Franta nu e similara cu a noastra. Am mai descris-o, aici stuparii au cel putin 10 vetre cu potential, si planteaza in general nu mai mult de 50 de fam. Niciodata in Franta nu ai sa vezi 200 -300 fam concentrate in acelasi loc. Asta si deoarece nu au masivele noastra melifere. Franta de ex nu are tei. Nu are o  lunca a Dunarii sau Oltului.
In perioadele de penurie si pentru completarea resurselor de miere, ei apeleaza fara mila la hraniri artificiale(hidrolizat, apiinvert). Mai sunt unii care chiar realizeaza miere marfa din piure de fructe.
  Si-acum o mica butada despre Michel si despre faptul ca rasismul nu are granite.
El este originar din Algeria. Cand si-a infiintat firma, il chema Mahmoud Michel. Si-a schimbat numele dupa sotie, in Petit. De cand a inceput sa-l cheme Michel Petit , lumea (clientii) n-au mai avut prejudecati.
Ieri am citit un interviu cu Emir Kusturiça care zicea asa : « Legea de functionare a capitalismului este :capital, profit, razboi ».
In orice caz ma bucur ca ati fost la Montpellier si regret ca am  ratat un pahar de vin francez in grup.

D006

Daca ar fi ca la primavara sa am 500 de familii ar insemna sa investesc dintr-un singur foc cam 70000 de euro in 300 de stupi , camion , motostivuitor si completarea liniei de extractie . Plus ca trebuie sa fii pregatit mental pentru a lucra la scara industriala si sa fii dedicat 100% albinelor lucru pe care eu momentan nu pot sa-l fac.
  Eu am ales varianta mai lunga in timp dar mai sigura , daca pentru a avea 70000 de euro trebuie sa apelez la o banca pt 10000 de euro anual gasesc la mine in buzunar plus ca atunci cand cresti efectivul treptat nu mai trebuie sa investesc in familii de albine . Si mai am inca o problema , nu stapanesc bine cresterea matcilor prin dubla transvazare , atunci cand voi avea propria crescatorie de matci ca la manual atunci pot pleca la drum , pana atunci alerg pe la meseriasi sa invat si in acelasi timp sa ma motivez . Daca nu esti motivat si intervine automultumirea totul este pierdut.

dedu

Nu cred ca costa acele cheltuieli 70.000 de euro dara veti dreptate,la 500 de stupi trebuie sa va dedicati numai albinelor!!!

D006

Citat din: deduNu cred ca costa acele cheltuieli 70.000 de euro dara veti dreptate,la 500 de stupi trebuie sa va dedicati numai albinelor!!!
nu crezi ;ca costa; :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:
ba lasa netul si invata sa scrii corect :rotfl:  :rotfl:  :rotfl: