Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

Au fost 12 grade si un soare foarte frumos

D006

Va salut domnu DRAGOS , din pozele dumneavoastra am vazut ca a-ti iernat matci.
Va rog sa-mi explicati metoda folosita si cate au reusit sa supravietuiasca pana acum.
Daca aveti si ceva poze ar fi super. VA SALUT si VA MULTUMESC :hi:

D006

Anul trecut am construit niste casetine cu diafragma etansa la mijoc si intra cate trei rame de fiecare parte , am pus cate o regina de fiecare parte si la iernat se comporta ca o singura familie , cuibul s-a organizat de o parte si alta a diafragmei . In primavara la familiile puternice unde regina nu mai face fata o schimb cu una tanara iar in casetina va ramane o regina cu albinele si puietul de la doua .
Toate sint bine la ora aceasta , cand le voi desface voi face si poze.

D006

Astazi 3 feb. am avut parte si de o lapovita usoara la stupi . Am experimentat  hranirea familiei de albine cu miere de albine pusa in pungulite aplicate pe podisorul de plasa de sarma , este o metoda foarte usoara , pe seara revin cu poze.

ALBINEL 1984

Citat din: dragos2006Astazi 3 feb. am avut parte si de o lapovita usoara la stupi . Am experimentat  hranirea familiei de albine cu miere de albine pusa in pungulite aplicate pe podisorul de plasa de sarma , este o metoda foarte usoara , pe seara revin cu poze.
Va salut dle Dragos am o intrebare de ce aplicata turta in punga daca este pusa peste sita ? este  cumva mierea fluida? :hi:

D006

Da , am incercat cu miere fluida , merge excelent a luat 100 gr. pe zi.

ALBINEL 1984

bismark

Eu am o viata de apicultura am preluat-o de la tata dar nu am folosit decit o data hranirea artificiala si am avut probleme.De atunci opresc una doua rame capacite de la salcim pe care le las la peretele opus urdinisului. si mai las doua de la alte flori,niciodata de la ultimele culesuri care produc diaree. :hi:
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

D006

Ma scuzati dar in aceasta seara nu am putut sa postez ce am promis pt. ca a venit la mine nea Traian Dobre si am dat-o pe gratare .

D006

si cand te aduni mai multi la mine acasa se lasa greu...

Bătrânul

Te rog shimba poza "pupincuristului' de pe avatar cu a ta. Imi esti mai simpatic. :smile:

D006

D006

si sa revenim la treaba  :uimit:
avand podisor cu plasa punga cu miere lichefiata vine de minune.

D006

La mine in zona reginele incep ponta foarte devreme si necesarul de mancare creste , cu aceasta punga putem aduce mierea la albine exact acolo unde este nevoie.

D006

tot aceste zile la cateva familii am pus miere cristalizata pe plasa , precizez ca nailon este doar deasupra , mierea fiind pusa direct pe plasa , totusi cred ca albinele o mananca prea repede , dar nu este o problema , o depune in jurul puietului.