Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

Citat din: dragos2006
Cinste francezului ! dupa ce ne-a aratat stupina ne-a ivitat pe toti la restaurant pe cheluiala dansului , sa-i dea Domnul sanatate !
Cheltuiala firmei pt ca isi deduce costul din venit si astfel imparte cu statul cheltuiala. Oricum jos palaria.

pab

Citat din: pab
Citat din: valter
Produ calitativ exceptional doi, trei ani si ca si ACA dai buleli planificate in fiecare debut de sezon cu babele anului anterior.
Dnu Valter, sa-mi iertati interventia neplacuta si fortata pe acest forum, dar nu ma pot abtine, mi se pare ca sunteti un om cu 2 fete, periculos, care face orice sa-si vada interesul propriu. Pe scurt , ma refer la faptul ca, mai demult, va laudati cu matcile din stupina dvs provenite de la ACA (ICDA-Moara Vlasiei), spuneati ca v-au dat productii record, si ca ati facut crestere din acea matca. De unde reiese ca de fapt, inceputurile de linii de la dvs sunt de la institut, adica acum dvs vindeti fiice din matcile de la institut.
Iar acum, spre stupefactia mea, veniti sa dati cu piatra in ACA (ICDA). Raman la parerea formata si expusa mai sus.
Dle Valter, sa punem si bucata asta, ca sa inteleaga toata lumea care-i disputa. Si ia spuneti dle Valter, cati ani sunt de cand ati luat matcile de la Moara Vlasiei, si cati ani le-ati ameliorat?
Nu am nimic personal cu dvs, puteti sa faceti cate matci vreti, va admir pt ca incercati sa faceti ceva pt albina romaneasca si pt ca sunteti impotriva importurilor de material genetic, dar am intervenit pe subiect ca sa va aduc aminte de unde ati plecat (matcile de la ICDA).
Nu-mi amintesc de ce mi-am cerut scuze pe forumul stuparitul in fata dvs, poate invers, intr-o contra cu dvs fara rost, in care ati pierdut.
Nu am sters nimanui nici o postare, in nici un caz dvs.
Incercati sa ma loviti cu ceva mai destept, nu cu ineptiile scrise mai sus.
Cu mai putina stima, pt modul in care ganditi cu voce tare, Poncea Bogdan.

D006

Domnul Pab va rog poate de data asta imi raspundeti : matrile vandute pe stuparitul de Luky - strike sunt de origine controlata ?
  Daca nu este prea mult mai am o intrebare : in ultimii 10 ani  cercetatorii ICDA au publicat vreo carte sau studiu care sa imbunatateasca practica apicultorului roman , au mai produs pentru apicultori altceva in afara de Varachet si Mavrilol ?

pab

Ce va impiedica sa va autorizati stupina pt producere de matci si sa sugeti si dvs sangele apicultorilor prin PNA, asa cum va exprimati f plastic, la fel ca ICDA, de parca institutul ar fio singura firma care vinde matci? Si cu ce suge sangele, nu cumva este un ajutor pt apicultor PNA-ul, pt ca i se deconteaza pretul pe matci ?
De la institut cumpara si cei pe care nu-i intereseaza PNA-ul.
Eu zic, dle Valter, ca argumentele dvs sunt rautacioase si nefondate, in lipsa unora adevarate.
Sa fim sanatosi, si va doresc cu adevarat sa aveti satisfactii de pe urma muncii dvs, si, la cat mai multe matci vandute.

pab

Citat din: dragos2006Domnul Pab va rog poate de data asta imi raspundeti : matrile vandute pe stuparitul de Luky - strike sunt de origine controlata ?
  Daca nu este prea mult mai am o intrebare : in ultimii 10 ani  cercetatorii ICDA au publicat vreo carte sau studiu care sa imbunatateasca practica apicultorului roman , au mai produs pentru apicultori altceva in afara de Varachet si Mavrilol ?
Intrebati-l pe Prof Radut, de ce ma intrebati pe mine? Dansul este un particular, nu cunosc decat ce este in ograda ICDA, ce treaba am eu cu ce produce omul? Am treaba cu Valter care, dupa ce si-a procurat capetele de linii de la ICDA, acum da in institut fara motiv.
Da, vedeti rezultatele numeroaselor proiecte de cercetare, inclusiv pe patologia albinelor, care s-au soldat si cu aparitia de medicamente noi pt varrooza, Acaritym-ul de ex, un produs pt apicultura bio. Din pacate la acesta ora, este aproape imposibila obtinerea autorizatiei de comercializare, trebuiesc facute sute de teste, procedurile impuse de UE sunt f greoaie si extrem de scumpe, si dvs stiti lucrul asta pt ca sunteti medic- e f greu sa scoti pe piata acum un medicament nou. Am reusit insa sa obtinem pana acum autorizatia de fabricatie, suntem la jumatatea drumului.
Pot sa spun cu mandrie, vis a vis de ce spunea Dnu Valter, ca sunt un simplu executant bla bla bla..., ca formula Acaritym-ul;ui este inventia mea 100%

balanescuadrian

Citat din: AndreiRN
Citat din: dragos2006
Cinste francezului ! dupa ce ne-a aratat stupina ne-a ivitat pe toti la restaurant pe cheluiala dansului , sa-i dea Domnul sanatate !
Cheltuiala firmei pt ca isi deduce costul din venit si astfel imparte cu statul cheltuiala. Oricum jos palaria.
la noi in romania o astfel de cheltuiala se deduce doar in procent de 2% din total venituri - total cheltuieli - venituri neimpozabile + ch nedeductibile = rezulta un procent mic (diferenta este suportata din buzunar) :smile: :hi:  deci nu va mai lasati inselati , nu credeti ca toata lumea pagubeste statul!!
o subventie este mereu binevenita sa nu mai plangem noi statul (in general) are suficiente parghii prin care ne ia banii , nu va fie teama nu este statul prost ..el da cu o mana si ia cu 20 inapoi!! sa fim seriosi
plus ca nu toata lumea se poate  ocupa de cresterea albinelor  si asta presupune o oarecare stimulare! eu la fiecare targ sau intrunire  a apicultoilor sunt printre putinii cu varsta sub 40 de ani (ca sa nu zic 30) ..restul bat spre 50-60 -70 ...
pretul liber format la bursa difera cu totul de "economia romaneasca" .... in care oamenii saraci vand si ei sa aiba sa cumpere o paine .. daca in romania ar  exista macar un loc in care producatorii sa se intalneasca cu procesatorii si sa se negocieze preturile pe baza cererii si ofertei ..era bine ...dar la noi procesatorul bate in poarta..nu vinzi (daca iti permiti si ai alte venituri) dar marii producatori nu isi permit sa nu vanda!! sa fim seriosi
daca s-ar da o subventie buna , apicultorul si-ar permite sa plateasca niste reprezentanti ...sa sustina o asociatie care sa ii apere ..asa manati de lipsuri platesc si ei unde este mai ieftin (obligati de stat) fara sa se gandeasca cu ce ii ajuta acest lucru!!
sa auzim de bine! :hi:

dedu

Domnule Valceanu-scriu gresit pentru ca ma grabesc sa scriu repede si nu imi place sa ma uit a 2-a oara peste ce am scris!!!Asta i un defect al meu:sunt tot grabit,nu am rabdare!!!
                          -la drumetii domnul Dragos o pus ca i "Trofeul lui Traian" si nu am stiut despre ce i vorba ca nu am vazut niciodata acel "monument" pentru ca nu am mers niciodata acolo!Oricum nu prea i un "trofeu" al lui Traian ci mai mult a victoriei dacilor!!!Trofeul lui Traian i in Roma!!!
Domnule Dragos-nu stiu exact in ce i doctor domnul Mates dar in zona "micii Rome" (Blaj) i foarte foarte cunoscut!Are treaba frumoasa acolo,unde am dat mierea erau tone de miere,atata miere nu am mai vazut in viata mea! :uimit:
http://carafacumiere.ro/
Basarabia Pământ Românesc!

D006

Citat din: pab
Citat din: dragos2006Domnul Pab va rog poate de data asta imi raspundeti : matrile vandute pe stuparitul de Luky - strike sunt de origine controlata ?
Intrebati-l pe Prof Radut, de ce ma intrebati pe mine? Dansul este un particular, nu cunosc decat ce este in ograda ICDA, ce treaba am eu cu ce produce omul? Am treaba cu Valter care, dupa ce si-a procurat capetele de linii de la ICDA, acum da in institut fara motiv.
Da, vedeti rezultatele numeroaselor proiecte de cercetare, inclusiv pe patologia albinelor, care s-au soldat si cu aparitia de medicamente noi pt varrooza, Acaritym-ul de ex, un produs pt apicultura bio. Din pacate la acesta ora, este aproape imposibila obtinerea autorizatiei de comercializare, trebuiesc facute sute de teste, procedurile impuse de UE sunt f greoaie si extrem de scumpe, si dvs stiti lucrul asta pt ca sunteti medic- e f greu sa scoti pe piata acum un medicament nou. Am reusit insa sa obtinem pana acum autorizatia de fabricatie, suntem la jumatatea drumului.
Pot sa spun cu mandrie, vis a vis de ce spunea Dnu Valter, ca sunt un simplu executant bla bla bla..., ca formula Acaritym-ul;ui este inventia mea 100%
Domnu Poncea dumneavoastra v-ati  asociat pe un forum controlat de o anumita firma de procesare cu anumiti oameni . Mai pe scurt daca vreti sau nu numele dumneavoastra este asociat cu ICDA  si in momentul in care ati intrat in grupul moderatorilor de acolo implicit v-ati asociat cu ei . Chiar daca nu v-ati exprimat parerea in scris despre acele matci si tacerea dumneavoastra in acest caz este un raspuns.
  Cat preveste subiectul cu medicamentele nu cred ca ICDA  a inventat amitrazul sau fluvalinatul , el doar ambaleaza .
Cat priceste Acaritym nu pot sa-mi dau cu parerea pt ca nu-l cunosc dar daca este un amestec de acizi si uleiuri eterice si va avea un pret mare sigur va avea succesul Bee-vital     
:wink:  :wink:

dedu

Domnule Dragos-pune-ti ceva filmulete cum impachetati stupii de iarna(detalii daca se poate)!!!
Domnule Milu-am citit pe forum ca aveti vreo 600 de stupi in strainatate si ca sunteti tamplat din tata in fiu:pune-ti un linc daca aveti ceva filmat sa vad si eu cum i apicultura in Spania) :hi:

D006

Momentan ma axez pe concentrarea mierii doar in ramele acoperite de albina si strangerea cuiburilor . Tot in aceasta perioada urmeaza tratamentele cu Varachet si Mavrilol . De impachetat  nu impachetez doar diafragma sa fie la ultima rama cu albina iar pe podisor am o folie si o paturica . 
   In aceasta perioada ma ocup mai mult cu vinificatia dar voi veni si cu filme din stupina .
   Dedule te-ai intrebat de ce oare alti stupari nu vin cu filme ?

dedu

Pai poate nu au camera de filmat!!! :roll:
I alt motiv?? :uimit:

dedu

Sa nu-mi ziceti ca li frica de unii ca mine care le fura meseria  :rotfl:

D006

Poate involuntar  ai spus un mare adevar , daca un apicultor obtine o productie mare crede ca a inventat apa calda si devine excesiv de secretoman , aceasta regula se aplica la 99% din apicultori . Forte multi atunci cand te apropii de stupina lor inchid imediat stupii ca nu cumva sa vezi tu ceva.
   Aici pe forum majoritatea care postam suntem amatori dar in acelasi timp profesori in apicultura ( meseriasi) se rezuma doar la a citi ce postam noi si eventual se amuza pe seama prostiilor debitate de noi . Ei nu vor sa posteze pe forumuri tocmai din acest motiv : frica de adevar si concurenta . Aici pe Apiardeal in general postam constant cam 30 de stupari dar lunar intra pe forum cam 2000 de cititori .
  Pana sa merg in Franta am crezut ca secretomania este boala romanilor dar am inteles ca aceasta boala este prezenta si in Franta unde daca mergi la 10 apicultori maxim unul te va primi. Noi am reusit sa patrundem intr-o astfel de stupina doar printr-un concurs de imprejurari fericite si bineinteles gazda noastra nu este francez 100% si doreste ca la anul sa viziteze Romania.
  Si cred ca au dreptate in a fi secretomani , dupa vizita am fost avertizat sa nu dau pe goarna tot ce am vazut acolo mai ales anumite zone.

D006

In aceasta excursie am avut onoarea si cinstea sa stau langa un mare apicultor : domnul doctor Necula de la Bistrita , doctor in stiinte medicale veterinare pe subiectul Varooa , pacat ca cei din conducerea ACA in loc sa fie preocupati sa-i publice lucrarile l-au indepartat din structura.

D006

Doi palmasi alaturi de doi cercetatori ICDA