Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

Actele necesare pentru a beneficia de subventia la medicamente si asemanator pentru matci si roiuri.
  Trebuie sa fii membru intr-o forma asociativa , dosarul nu se depune individual ci asociatia sau cooperativa depune un singur dosar pentru toti membri sai.
 
  cerere
  declaratie ca nu a-ti mai luat subventie prin alta forma asociativa
  copie CI sau BI
  copie dupa diploma de absolvire cursuri de calificare
  adeverinta de la primarie ca detineti stupi
  Copie dupa inregistrarea la DSV  ( vanzare directa )
  Copie dupa caietul stupinei in care apare planul de tratamenti si viza medicului veterina.
   Fiecate apicultor isi calculeaza necesarul de medicamente de acord cu medicul veterinar ,  nu  este o schema impusa . S-a desfiintat si plafonul de 6 lei pe familie !  Valoarea medicamentelor  reiese din schema de tratament.

D006

Ultimii stupi extrasi pe 2009
[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/_4vJtwqHW9U[/youtube]

D006

martanul
Inregistrat: 20-01-2008
Postari: 37 
sa imi aduca cineva  ceva nou in ultimi 50 de ani in apicultura (in afara de cutia cu matcile ) ceva revolutionar in apicultura  si il combat pew loc.toate sunt variutiuni pe aceasi tema !!!!!!!!!
  Interesanta intrebare !
  As incerca un raspuns  : marea noutate a ultimilor 50 de ani o reprezinta VAROOA  , ganditi-va ce frumoasa era apicultura inainte de anii 60  cand nu trebuia sa te omori cu fel si fel de tratamente. Automat marile noutati sunt ... medicamentele de combatere varooa

D006

Daca varooa este in lume mai de mult , intre timp a mai aparut un parazit : gandacul mic de stup , bine ca inca nu a aparut la noi ! :razz:
  In ultimii 50 de ani au aparut multe inovatii si in principal la noi dezvoltarea stuparitului pastoral care inainte vreme era ca si inexistent .
  Sa nu mai vorbim de epoca de glorie a antibioticelor care pur si simplu la inceputul anilor 80 au salvat apicultura romaneasca de la marele atac de loca. Sa nu mai vorbin de premixurile alimentare .
  O mare inventie este colectorul de polen TIP OROS  ! , sa mai vorbim si de colectorul de propolis . Apropo de cand s-a introdus centrifuga in Romania ?
  Sa va mai spun de ultima inventie de la Zalau : uscatorul de polen prin congelare prin care se obtine si "apa de polen ".

D006

Eterna si fascinanta Romanie :
[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/-W1UPHZBTeA[/youtube]

freecristian

Nu lasa pe maine ce poti face astazi!

Vand faguri APISROM 0764514729

D006

Clipul de mai sus este pur si simplu o radiografie a societatii romanesti , cum si noi , comunitatea de stupari , facem parte din aceasta societate nu derapam de la regula . Comunicarea pe net denatureaza foarte mult caracterul real al peronalitatii care se "ascunde" in spatele tastaturii. Multi sunt sfinti pe net si priviti ca adevarati guru ai apiculturii romanesti iar in realitate sunt cu totul alt caracter.
  Exista si o continuare la acest clip care este la fel de adevata.

balanescuadrian

super tare clipul .... unde l-ati gasit ?? :hi:

D006

Cine cauta gaseste ! :)
  Urmatorul concediu ...
[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/pf5VQipLdXw[/youtube]

D006

Sa revenim la albine...
  In aceasta perioada se acorda o maxima atentie combaterii varooa . Tratamentele din august sunt necesare pentru a intrerupe panta ascendenta de inmultire a parazitului . Ideal ar fi sa facem doua tratamente in august . restul le von efectua la sfatsitul lunii sept. si inceputul lui octombrie astfel ca ultimul tratament sa se faca in lipsa puietului.
  Atentie la efectuarea CORECTA  a tratamentului !  daca cutia nu este ETANSA , degeaba mai facem tratamente , podisorul trebuie sa fie inchis ermetic pt. ca altfel fumul intra pe jos si iese instantaneu pe sus.  Cutiile sa nu prezinte crapaturi. Nu umblati in stupi in ziua urmatoare dupa tratament.

filip

Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

Azi am fost la Dunare sa vad daca mai este vreo speranta de vreun cules tarziu . Fluviul a scazut mult , pentru a ne reaminti mai jos pun poza de pe 21 iulie :

D006

Azi 9 august , plopul care era in apa acum este pe mai la peste doi metri de apa.

D006

Dunarea a scazut dar in urma a ramas doar izma uscata , maxim mai este 10 % din suprafata care ar fi fost in mod normal plus ca stupi sunt berechet.

D006

Poza cu menta uscata :