Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

centrifuga

of,of,of!
Dragos,esti de varsta baietilor mei,care desi stiu apicultura,atat teoretic cat si practic, nu vor sa se implice mai mult de carat bidoane (de aceea ma "bag":wink:,te sfatuiesc sa fii mai retinut cand faci recomandari de apinvert
Nu vreau sa te intreb daca tu ai folosit asa ceva!
Tu ti-ai creat deja o personalitate pe acest adevarat  forum de apicultura,si cred ca nu ai nevoie de facut "loby" ptr un produs sau altul!
Ramai ceea ce esti!
Imi cer scuze!

D006

Dl.Dragos!Eu la ultima extractie ramele de puiet,care au cate o coroana de miere mai mult de un kg nu le extrag si daca o familie are 8-10 rame de puiet,cu coronitele de miere ramane,ce inseamna ca ramane cca.10-15kg de miere.Urmaresc sa aiba un cules de intretinere.Nu uitati ca matca de pune ponta in raport cu cantitate de provizii ce se afla in cuib.Fara miere de rezerva,familia scate puietul de trantor,matca reduce oatul.7 lei/kg pt.miere este un preti foarte mic,Dintr-un kg de zahar albinele scot 600gr de miere fara poleni,care nu are nici o valoare nefiind pastura.Compozitia apiinvert sa ne comunicati sa vedem din ce este facut si ce firme? Nu cred sa fie mai valoroasa cat mierea naturala fara zahari,daca socotim si munca noasttra la pretul apiinvertei,nu cred ca merita acest sacrificiu.Faceti piata(reclama) la producatori de Apiinvert???

D006

D.Dumitru Sunt si eu.Nu am  legatura cu distributia niciunui produs.Sa nu faca cineva vreo gluma....din confuzie.

D006

Frumos  raspuns Dragos si  daca  mai  si  functioneaza e  perfect.Daca apiivert  este  bun ,nu  vad ce  e rau  in  ai  face  reclama.

D006

Cei care produc si distribuie Apiinvert nu au nevoie de reclama mea , sunt prea mari ( numai in Romania au 6 fabrici ) . Totusi consider ca este bine sa stim cine il produce si cine il distribuie .
  Este produs de  Südzucker AG  si distribuit in Romania de Agrana.
AGRANA Beteiligungs-AG a fost fondata in 1988 pentru a reprezenta interesele producatorilor austrieci de zahar si amidon. Compania este astazi unul dintre cei mai mari producatori de zahar si amidon din Europa Centrala si cel mai mare producator mondial de concentrat de fructe pentru industria produselor lactate. Zahar, amidon si fructe – acestea sunt cele trei directii ale strategiei de dezvoltare AGRANA.
AGRANA detine 53 de puncte de productie  localizate pe cinci continente.
Produsele AGRANA sunt parte componenta a vietii de zi cu zi si variaza de la amidonul folosit pentru producerea textilelor si a hartiei, pana la zaharul din  alimente sau concentratul de fructe din sucuri si iaurt.
Activitatea diviziei Zahar, cea mai importanta divizie a grupului, s-a extins in Austria, Cehia, Ungaria, Slovacia, Romania si din 2007, in Bosnia-Herzegovina. De asemenea, Agrana comercializeaza atat zahar cat si amidon in Bulgaria, inca din anul 2006.
Structura actionariatului companiei AGRANA este dominata de alianta strategica intre producatorii austrieci si concernul Südzucker AG Mannheim/ Ochsenfurt (Germania), fiecare parte detinand aproximativ 37.75% din pachetul de actiuni. Restul actiunilor sunt tranzactionate liber la bursa. Valoarea pe piata a grupului AGRANA este, in acest moment, de 1.1 miliarde euro.

De producator - Südzucker AG - nu mai pomenesc pt. ca este prea complicat...
   Eu nu vreau sa fac reclama ci doar sa informez si subliniez doar doua aspecte :
  - mierea este principalul vector de nosemoza - NU UITATI TOATE STUPINILE SUNT CONTAMINATE CU SPORI DE NOSEMA  !
  - Folosirea Apiinvertului duce la reducerea numarului de spori de nosema , pentru ca este steril plus ca nu uzeaza albina deoarece este un produs deja invertit si cu structura asemanatoare mierii , numai ca NU are polen.

D006

Dragos, de unde putem cumpara si la ce pret ?

D006

De la reprezentatii Agrana pretul este in jur de 3,7 ron , la procesatori undeva in jur de 4.2 ron .
  Daca cumperi de la Agrana se vinde doar la en-gros adica la palet -  minim 1 tona si tranzactia se deruleaza prin intermediul ori a unei firme ori a unui PFA  , oamenii nu vand direct la persoane fizice , trebuie ca ai cod fiscal apoi faci contract cu ei si se livreaza marfa.

D006

Laura a vandut mierea de floarea - soarelui  :razz:

viorel55

Puteti sa ne spuneti si noua, cu ce pret ?

D006

Floarea soarelui 7 ron , banii jos.

D006

D006

sss
  a vrut sa fie o poza , dar am ratat...

filip

Dolari,ori ce inseamna SSS? :rotfl:
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

Sala in care voi fi peste nici o luna si jumatate

andrei_calinescu

Da  Dragoselu, Corum Montpellier.
Eu ma intorc de din vacanta pe 21 septembrie. O sa mai fiti in Montpellier pe 21?