Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

Eu acum fac hraniri de STIMULARE  , important acum sunt ramele cu puiet , despre completare vorbim in septembrie .
Acum voi face si o atenta observatie a evolutiei familiilor in aceasta perioada mai ales ca unele la floarea soarelui au avut cuibul blocat si acum mai au o mana de albina.

D006

Aveti speranta.care e pe trei rame va iesi din iarna,eventual si ca o familie productiva?

bucovineanu

Citat din: dragos2006Eu acum fac hraniri de STIMULARE  , important acum sunt ramele cu puiet , despre completare vorbim in septembrie .
Acum voi face si o atenta observatie a evolutiei familiilor in aceasta perioada mai ales ca unele la floarea soarelui au avut cuibul blocat si acum mai au o mana de albina.
Cred ca ai avea mult mai mult de castigat daca ai micsora numarul familiilor prin unificare cu 25-30 %.Oricat ar fi stimulate, e greu sa mai creasca populatia familiilor pana la intrarea in iarna. Abina este uzata si populatia in regres. Eu mi-am exprimat doar o parere. Decat 10 familii slabe, mai bine 6 puternice.

D006

Unde merg eu si cum am grija de familii , una pe trei rame cu regina tanara intr-un an ca acesta da cel putin 50 kg de miere pe sezon. :nod:

D006

In aceasta perioada avem nevoie cat mai multi puieti,trebuie stimulate si matcile slabe,lasata sa oua si la sfarsitul septembrie cele slabe se unifica

ALBINEL 1984

Citat din: bucovineanu
Citat din: dragos2006Eu acum fac hraniri de STIMULARE  , important acum sunt ramele cu puiet , despre completare vorbim in septembrie .
Cred ca ai avea mult mai mult de castigat daca ai micsora numarul familiilor prin unificare cu 25-30 %.Oricat ar fi stimulate, e greu sa mai creasca populatia familiilor pana la intrarea in iarna. Abina este uzata si populatia in regres. Eu mi-am exprimat doar o parere. Decat 10 familii slabe, mai bine 6 puternice.

Sunt de aceiasi parere :hi:

D006

Eu merg pe triada : experiment , observatie , rationament . Acum stimulez toate familiile , la sfarsitul lunii septembrie se face evaluarea familiilor .
  Care au matci batrane se unifica cu roi de anul acesta cu populatie mai mica . daca imi raman mai multe matci tinere cu popor putin le iernez pe trei rame cate doua in casetina pt. a avea matci de schimb si in primavara .
  Oricum , in aceasta perioada urmaresc evolutia familiilor in urma stimularii , precum si egalizarea lor ca putere .

D006

Egalizarea fac in primavara,ca cele puternice sa nu roiasca.familiile puternice nu le mai slabesc,ma straduiesc sa le fac pe toate puternice,char prin unificare celor slabe

janese

asa este...dar asta e valabil la cules...in primavara insa...bune sunt si familiile iesite pe 3-4 rame..ca puietul lor va sustine fam de productie...acum sase familii bune...te trezesti din motive ce nu tin de tine ca nu ies toate super  si din sase tetrezesti ca trebui sa faci cinci ..si cand te uiti in urma vezi ca mai bine nu le unificai in toamna
la primavara si fam iesite pe 3- 4 rame ..unele din ele te trezesti ca le intrece pana la salcam pe cele zis de tine puternice acum

bucovineanu

Eu nu am zis sa faca din 10 familii 6. Am zis sa reduca numarul familiilor cu 25-30%. Intr-un fel ierneaza o familie pe 3 rame si altfel una pe 6-7. Dar fiecare face cum crede ca e mai bine.

D006

Cand am facut acum tratamentul  antivarooa m-a prins rasaritul si am constat cu bucurie ca albinele aduc in cantitati consistente polen , noroc cu ploia de saptamana trecuta.

dedu

Imi puteti zice si mie cum se baga serbetul,cand si de ce trebuie bagat?Nu am folosit niciodata asa ceva!!!
http://carafacumiere.ro/
Basarabia Pământ Românesc!

dedu

Eu am 19 ani,am albine de 6 ani si pot zice ca am invatat pe cont propriu.Am mai ajutat pe un om batran sa scoata mierea si mi-o dat o familie si mie.De la el am invatat numai care este puietul,mierea,ca treebuie impachetati iarna si inca cateva lucruri elementare.Restul am invatat pe cont propriu.Pana acum doi ani asa aveam si eu pe vremea asta familii pe 3 rame dar acum desi a si 3 roiuri toti sunt pe minim 7 cu albine si 3-4 cu puiet!!!
Dar inca mai am de invatat :sad: .Acum de exemplu sunt nelamurit la intrebarea ce am pu-so deasupra!!!

dedu

Ah da:acum am 12 familii si daca Dumnezeu ajuta sa-mi traiasca toti la primavara o sa mai cumpar cateva familii!

D006

Sa o luam in oridine :
  Serbet poti administra oricand nu este cules natural si mai ales spre terminarea iernii daca familia nu mai are provizii. Serbetul este Zahar pudra amestecat cu miere si protofil , bine exista mult mai multe retete , acum ca mai este putin pana la iarna va trebui sa extindem subiectul. Eu unul iarna trecuta l-am cumparat gata facut , vezi pe prima pagina a jurnalui.
   Cea mai usoara cale de dezvoltare este sa cumperi familii numai ca trebuie sa-ti permita si buzunarul , o familie buna costa in jur de 300 lei