Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

Citat din: dragos2006Apropo de amplasarea stupilor la floarea soarelui , chiar azi am primit revista Romania apicola pe iulie unde pe coperta 1 este o fotografie cu o stupina amplasata chiar in lan .
acum m-am lamurit de unde sti atata meserie. :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:

D006

Fl.soarelui este unul din Marile Culesuri(inca) ptr albinele din Ro,in plina desfasurare.
Haideti sa povestim-impartasim din experienta noastra-buna sau rea,la acest cules!
Ne certam la iarna,cand nu avem ce face in stupina!

D006

Citat din: XXL
Citat din: dragos2006Apropo de amplasarea stupilor la floarea soarelui , chiar azi am primit revista Romania apicola pe iulie unde pe coperta 1 este o fotografie cu o stupina amplasata chiar in lan .
acum m-am lamurit de unde sti atata meserie. :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:
Ce usor este sa stai pe gard si sa faci misto de altii ! Da-ne stupina ta de exemplu venind aici cu poze si filme si astfel poate invatam ceva si de la tine ! :hi:

D006

Ce  tupeu  murdar  au  unii,intra  in  casa  omului si-l  iau  la  misto.Fratilor  daca  nu  va  place  nu  veniti  aici  cu  smecherii  de  astea  ieftine si  nu  ma  faceti  sa-mi  cobor  din  pod toate p....e  rezervate  pt  voi.Nu  cred  ca  acest  forum  este  bataia voastra  de  joc si  nici  cosul  de  gunoi in  care  aruncati  batjocareala  si  ura  voastra.Astazi  nu  jignesc  pe  nimeni  ci  doar  trag  un  semnal  de  alarma  asupra  dihaniilor  de  noapte .

D006

In zona vetrei unde tin momentan roii o sursa bunisoara de cules in aceasta  perioada o reprezinta sulfina. Creste peste tot mai ales pe marginea drumului unde este puhoi plus ca este plina de albine.

centrifuga

cine stie: cum merge culesul la Fl.soarelui?
turnati aici!
fara cifre,ci doar calificative!
-prost
-slab
-asa s-asa
-bine
-f.bine

D006

Eu urmaresc doua zone de floare  tip  PR. si pana acum am observat urmatoarele :
  1) Lanul cu floare lucrata ca la manual adica : pusa la timp , ierbicidare , FERTILIZARE , fungicid si insecticid , acum dupa cateva bure de ploie plus temperatura de peste 28 grade , da peste 2,5 kg. pe zi chiar daca o parte a zilei picura.
  2) alt lan in zona la intepatunderea campiei cu dealul unde este putin mai racoare si floarea a fost lucrata mai "romaneste" momentan cantarul este pe minus.
    Am mai lasat stupi pe vatra unde acum au fan si tei , chiar daca ploua zilnic in ultimile 3 zile cantarul a urcat cu 3,5 kg. Peste doua zile voi verifica si stupii amplasati chiar langa o padure de tei unde cred ca merge foarte bine.

centrifuga

la mine,in campia Baraganului,pana duminica seara-zero
azi am vb cu un coleg din zona si zice ca a inceput! cand scutura rama a inceput sa curga nectarul!
DOAMNE AJUTA!

D006

Luni 6 iulie voi intra in ei , dupa calculele mele trebuie sa extrag prima miere de floarea soarelui .

D006

Sa ne descretim putin fruntile :
[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/g26363AiSZ4[/youtube]

D006

Citat din: dragos2006Sa ne descretim putin fruntile :
[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/g26363AiSZ4[/youtube]
ma, tu o vezi deja in borcane :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:

eusebiu

O vde omul in butoaie. Este ceva rau? Sa dea Dumnezeu sa fie butoaiele pline.

crombra

Dragos, desi ai 'prieteni' care te musca constant de 'deriere' (care se pare ca rezista dezarmant de bine)  , da-mi voie sa spun ca faci o treaba excelenta cu acest Jurnal apicol. Il citesc constant. Felicitari!
Sincer te invidiez pentru faptul ca sotia ta este alturi de tine in aceasta minunata lume a albinelor. Mi-as fi dorit acelasi lucru, dar din pacate raman la dorinte...
Numai sanatate maxima si bucurie va doresc.
Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.

http://crombra.sunphoto.ro/

D006

Multumesc draga  Crombra  pentru aprecieri !  sambata jurnalul implineste 6 luni de existenta iar eu 36 de ani  , atunci  voi face un comentariu mai larg despre activitatea apicola.
  Daca Laura nu era langa mine nu cred ca ajungem aici , stupina a trecut de 200 de familii asa ca in toamna vom face un consiliu de familie in care vom decide ce vom face cu stuparia in continuare mai ales ca si eu si sotia avem cariere profesionale implinite , dar sper ca Dumnezeu sa ne arate calea cea buna!
  Azi la floara soarelui a fost 3,2 kg. la cantar sper sa nu blocheze stupii pana ajung la ei !
PS. Azi la fan 2,5 kg dar sigur are si tei .

D006

Fascinat la albine este ca ele nu cer apa si de mancare , dimpotriva , ne aduc plus valoare . Spre exemplu azi , eu am fost cu familia sa mancam o pizza in Bucuresti iar ele harnicutzele ne baga bani in buzunare fara sa le strunim. Nu e musai sa dormi pe camp pentru a face miere , cu putina "orientare " ai miere si stand ca boierul  .