Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

Citat din: laurentiuami cer scuze daca v-au deranjat antrebarile mele :hi:
Intrebarile tale chiar mi-au facut placere , si daca mai ai ceva de intrebat as fi bucuros  sa fiu in masura sa-ti raspund.
:hi:

D006

D006

Citat din: XXL
Citat din: dragos2006Pozele sunt facute ieri 27 iunie  2009  la  FS , dar asociatii mei nu-mi  permit sa-mi  divulg pozitia pt, ca altfel vor mai apare cel putin 1000 de familii , oricum in vecinatate au mai venit 1200 de familii din zona Buzau  , plus altele  ar iesi haos.
   Cum ar spune Pupe , stupii sunt amplasati in sud-est Romania .
Lanul in care sunt stupii , vecin cu cel inflorit :
din ciclul ; sa nu faceti ca Dragos
nu asezati stupina in mijlocul lanului (vezi foto)
intre stupina si lan trebuie sa existe un minim 2-300 metri :nono:
Aic ai  dreptate si  plus  ca  zice  si  cartea,dar  astai  pt  a  preveni umplutul  stupilor  cu  miere. :hi:

D006

Citat din: dragos2006ha - ha , toti au stupinile in lan si fac tone de miere , unii chiar vagoane ...
     Asa nu poate sa apara vreun boschetar de apicultor sa-si puna stupina intre mine si lan si altfel sa-mi ia toata albina .
  Dar am impresia ca tu esti mai bun la teorie decat la productia de miere , mai ales ca-ti este rusine sa te prezinti cine esti .
  Eram sa uit , stupii nu sunt in mijlocul lanului , sunt in mijlocul  LANURILOR  nu am decat 500 de hectare langa mine .  saracele nu o sa le placa floarea pt. ca sunt in lan ...  ai pune la 200 de metri de lan ar insemna sa-i pun la 3 kilometri de lanul care infloreste ultimul ,,, oricum sa-ti dai cu parerea fara sa vezi situatia de la fata locului mi se pare un lucru usor hazardat ca sa nu spun impertinent.
inteabal pe colonelu cu cine a facut floarea in 2005 ,doar sunteti prieteni
si daca e sincer o sa recunoasca ca atunci iam dat lectii
in rest faci ce vrei sunt stupi tai
bafta

D006

Cristian IONITA

hai mha Dragos nu mai fi asa secretos ca oricum e degeaba, nu-i prea complicat ptr nimeni sa te gaseasca, nu avem decat sa ne folosim simtul olfactiv, unde miroase a oaie ... gata .... acolo esti si tu  :rotfl:

D006

Oricum oaia miroase mai frumos decat hoitul.
Acolo esti tu prezent.

Cristian IONITA

sunt vconvins ca stii bine cum miroase hoitu ca doar te suporti 24 h / zi. Ceva la subiect cat de cat mai poti sa scrii? sau deja consumul ptr cei 2 neuroni unici a fost depasit?

albinasebes

nu cred ca forumul acesta isi aroga dreptul de dogma in apicultura, nu cauta sa impuna anumite idei sau practici. fiecare isi spune parerea din experienta sau cunostintele acumulate. de aceea cred ca nu folosesc replicile acide si disputele personale nimanui, mai ales celor care vor sa se informeze serios de pe acest forum. eu personal urmaresc cu interes discutiile de pe forum si ma implic cautand raspunsuri la diferite probleme ce apar in stupina, sau dau un sfat daca cred ca am un raspuns care sa ajute.
nu fac pe moralistul si nu arat cu degetul. fiecare sa stie pt el proverbul "ce tie nu-ti place altuia nu-i face", adica omenia. spor la treaba
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

D006

Chiar va mirosi a oaie, dar mai intai la Ramnic, deoarece e ziua sotului meu si avem 2 miei de pus pe gratar. Asa ca va asteptam la o friptura, sambata - 4 iulie 2009! Cu siguranta vom face gratar si in lanul de floare, dar asta dupa ce implinim prima tona de miere :wink:  :smile:)
Sanatate si numai bine! :hi:

D006

Citat din: Cristian IONITAhai mha Dragos nu mai fi asa secretos ca oricum e degeaba, nu-i prea complicat ptr nimeni sa te gaseasca, nu avem decat sa ne folosim simtul olfactiv, unde miroase a oaie ... gata .... acolo esti si tu  :rotfl:
Ai nimerit-o de data asta ! pt ziua mea de nastere tai doi carlani si voi incerca sa fac un film la gratar cat mai aproape de friptura poate simti odata mirosul de oaie si ma lasi in pace  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:
   Nu vad nimic rusinos in mirosul de oaie dar in mirosul de ...
  Daca vii la ziua mea pentru tine voi pregati vanat ca voi sunteti fitzosi de Bucale si mancati fara colesterol :hi:

D006

Apropo de amplasarea stupilor la floarea soarelui , chiar azi am primit revista Romania apicola pe iulie unde pe coperta 1 este o fotografie cu o stupina amplasata chiar in lan .

crisbee

urmaresc acest jurnal cu un constant interes si cred ca jignirile nu-si au locul aici. cum am mai spus sunt proaspat in breasla (din aprilie) si 90% din ce am invatat pana in prezent de pe acest forum am invatat. consider ca este un lucru foarte bun ca apicultori cu experienta isi impartasesc bucuria pastoralului cu noi cei din stationar(deocamdata).m-as bucura foarte mult daca in loc de razboi as vedea poze si filmari sa putem sa ne clatim ochii cu imagini din locurile unde se face apicultura profesionala. scuze daca am suparat pe careva si va urez sanatate si familii puternice. :hi:

D006

Acesta este si oful meu ! sper ca intr-o zi sa ne impartasim unii altora experienta fara jigniri si aluzii rautacioase . Poate va dispare spiritul sectar al multora apicultori care NU VOR  sa impartaseasca si altora din experienta lor.
    Sunt oameni pe forumuri care au un aer de superioritate si isi dau cu parerea ca marii filozofi dar nu i-au un telefon si sa faca un film cu un stup desfacut pentru a vedea si marea mara a stuparilor ce au un cutie si cum lucreaza . e usor sa arunci pastile si  "sa stai cu coatele pe gard'  doar dand pareri semidocte.
  Am eu mai multe de scris despre o parte a apicultorilor dar nu am timp si nici disponibilitate sa va povestesc de stupari  HOTI SI SECATURI  , sunt multi !

D006

referitor la amplasarea stupilor la fl.soarelui:
Cu f.multi ani in urma,impreuna cu mai multi confrati,am mers la pastoral la fl.soarelui in Baragan.Atunci,in Baragan,lamurile erau imense!Cat vedeai cu ochii numai fl.soarelui,niciun pom,nicio constructie,niciun reper care sa ajute albinele la orientare.
Fiecare a asezat stupina cum a crezut ca e mai bine,dar toti grupati pe o suprafata relativ mica.
I-am rugat pe colegi sa ridicam niste"steaguri",in dreptul fiecarei stupini ptr a fi folosite de albine drept repere.
Din comoditate sau din ignoranta nu m-au ascultat,ba au si comentat ca e de ajuns daca pun doar eu "steag"
Eu am pus "steagul",binenteles in dreptul stupinei mele.
Consecinta:productia medie obtinuta de mine a fost dubla fata de ei!
Nu numai ca albinele mele nu s-au ratacit,dar si ale lor au folosit "steagul"meu drept reper si au 'tabarat"pline de nectar peste stupii mei!
Asta este doar unul din neajunsurile amplasarii stupinei in mijlocul lanului!