Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

Adrian Roman

Sa va dea Dumnezeu sanatate si putere de munca ! Sunteti un exemplu bun ! S-auzim de bine si sa ne vedem candva, sanatosi si cu voie buna... :hi:

D006

merge f b floarea

D006

lasa ca macane..........parca spuneai ca sunt de la tei..... :rotfl:

D006

m-ai citește odată
citesc și eu ziceam ,,că teiul la mine mai deloc ,,
nu măcăne deloc la mine poate vreo greșeală
pozele sunt de ieri
să ne dam seama ce scriem la băutură florine

D006

NU VA MAI CERTATI!
SUNT F.FRUMOASE,INDIFERENT DE CE SUNT!
totusi de ce sunt?

gore

Eu cred ca e putin amestecata, la floare fagurele e mai galben, sau mă înşel. NU cumva mai ai altceva plante melifere prin zonă? Oricum bravo, bine ca au ce culege.
A gresi este omeneste...totusi, a da vina pe altul este si mai omeneste."Nu-i suficient sa faci tot ce-i mai bun. Intai trebuie sa stii ce sa faci, APOI sa faci ce-i mai bun." -- W. Edwards Deming

D006

floarea soarelui este în toi , albinele sunt galbene deci semne de floare ,dar mierea este de 2 culori înafară de ce de floare mai este una verde gen miere de albăstrele
sunt de floare ,
ce zici florine te lămuriși ?
nu ne certăm ne contrazicem un pic

D006

Daca voi va contraziceti pe rame pline hai sa va prezint si niste rame fotografiate la mine ieri ... la stupii de la tei am primit vizita lui Mos Martin care s-a infruptat cu placere dintr-un cat . A tarat stupul la vreo 7 metri a dat catul jos , s-a tolanit in iarba si a mancat doar ramele cu miere din cat , asa cum stiam nu mananca puiet ... doar miere .
   Ce frumos a mancat ... si s-a tolanit in fan de peste jumatate de metru :

D006

am vazut si eu stupi in care a dat iama ursu' ,i-am spus propietarului sa-i mute de acolo ,cu cateva zile inainte , dar a zis ca ii mai lasa cateva zile , cand s-a dus la ei ,unu mai era intreg, restu' praf

D006

am vazut la cineva in munte, cabana apicola si lazile interior din beton ,l-am intrebat de ce, a zis simplu -- URSU' !!!

D006

La mine in zona oamenii banuiesc ca sunt ursi adusi din zona  Brasovului , deoarece este o zona de deal unde ursii pot apare doar accidental. Banuiala mea  ca este urs furnicar cel de talie mica si este doar in trecere deoarece azinoapte nu a mai venit la stupi , poate a plecat spre zona lui de bastina.

D006

Pe langa stupi mai am prezenta o planta tehnica buna melifera : SPARCETA , mai  ales ca se dezvolta si pe soluri mai sarace.

stefan1

Sparceta cred ca a semanat-o un apicultor. Nu cred ca altii seamana aceasta planta, desi este si furajera.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

D006

La mine  nu a cultivat-o nici un apicultor ci doar agricultorii . Strartul l-a dat un om care se ocupa cu producerea de furaje pt. animale , cand ceilalti sateni au vazut ce randament are la sparceta au inceput sa puna si ei.

D006

Sa revenim si la sloarea soarelui !  culesul merge OK  a ajuns la 5 kg. la zi , cand voi ajunge la ei (luni) sigur vor fi blocati .
  La floarea soarelui IRIGATA de a cum doua zile cantarul a batut 5 kg. la zi.  Sa speram ca floarea nu va trece repede si vom face doua extractii. :hi: