Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

Eu si Laurag va salutam de la culesul de floarea soarelui  !  Lanurile sunt  "zid" , presimt o recolta record pe anul acesta , ploile din ultimul timp plus caldura ce va urma sper sa se resimta in cat mai multe tone de miere ! :hi:  :hi:  :hi:

Adrian Roman

Excelent!!! Spor la maxim! :hi:

D006

lanul la rasaritul soarelui .

D006

an ce zona este lanul, anflorit asa frumos?poza e facuta anul asta?

D006

Pozele sunt facute ieri 27 iunie  2009  la  FS , dar asociatii mei nu-mi  permit sa-mi  divulg pozitia pt, ca altfel vor mai apare cel putin 1000 de familii , oricum in vecinatate au mai venit 1200 de familii din zona Buzau  , plus altele  ar iesi haos.
   Cum ar spune Pupe , stupii sunt amplasati in sud-est Romania .
Lanul in care sunt stupii , vecin cu cel inflorit :

D006

zice ceva cantarul?
v-ati asezat langa drum, nu vor fi probleme , sau nu este circulat?

D006

Citat din: laurentiuan ce zona este lanul, anflorit asa frumos?poza e facuta anul asta?
an niciun caz nu v-am antrebat ca sa vin an pastoral la dvs , doar ca nu am vazut pana acum lan asa anflorit :uimit:

D006

Citat din: laurentiuzice ceva cantarul?
v-ati asezat langa drum, nu vor fi probleme , sau nu este circulat?
Drum respectiv  l-am inchis special pt a nu mai veni  si altii , cat suntem noi acolo  nu mai circula nimeni , bineinteles cu incuviintarea propieterului.

D006

Laurentiu  dragul meu   sunt sigur ca esti un om onest  dar pe aici mai circula si unii "profesori" care sunt pusi numai pe japca . Indiferent  ce ar zice unii despre mine ,  pe zona de Buzau  - Braila - Ialomita  stiu cam unde si cand sa lovesc. Sunt anumite zone in Baragan  unde infloreste prima floare din Romania .  decat un tei la loterie si o floare mai tarzie , mai bine duc grosul la la doua culesuri de floarea soarelui si alte familii la un tei si la o floare si asta numai pentru a avea si tei la vanzare.
  Dimineata la  sase jumate  pe floare  este jale de albine :

D006

azi a inceput si la mine teiul ,   stupii ramasi au o pozitie de vis.

D006

Pentru mine  asemenea  zone inseamna  VIATA !

D006

Ce-mi place la floare este inaltimea sa , te pierzi in ea.

D006

ami cer scuze daca v-au deranjat antrebarile mele :hi:

D006

Citat din: dragos2006Pozele sunt facute ieri 27 iunie  2009  la  FS , dar asociatii mei nu-mi  permit sa-mi  divulg pozitia pt, ca altfel vor mai apare cel putin 1000 de familii , oricum in vecinatate au mai venit 1200 de familii din zona Buzau  , plus altele  ar iesi haos.
   Cum ar spune Pupe , stupii sunt amplasati in sud-est Romania .
Lanul in care sunt stupii , vecin cu cel inflorit :
din ciclul ; sa nu faceti ca Dragos
nu asezati stupina in mijlocul lanului (vezi foto)
intre stupina si lan trebuie sa existe un minim 2-300 metri :nono:

D006

ha - ha , toti au stupinile in lan si fac tone de miere , unii chiar vagoane ...
     Asa nu poate sa apara vreun boschetar de apicultor sa-si puna stupina intre mine si lan si altfel sa-mi ia toata albina .
  Dar am impresia ca tu esti mai bun la teorie decat la productia de miere , mai ales ca-ti este rusine sa te prezinti cine esti .
  Eram sa uit , stupii nu sunt in mijlocul lanului , sunt in mijlocul  LANURILOR  nu am decat 500 de hectare langa mine .  saracele nu o sa le placa floarea pt. ca sunt in lan ...  ai pune la 200 de metri de lan ar insemna sa-i pun la 3 kilometri de lanul care infloreste ultimul ,,, oricum sa-ti dai cu parerea fara sa vezi situatia de la fata locului mi se pare un lucru usor hazardat ca sa nu spun impertinent.