Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

Bătrânul

Doctore ! Doresc sa cumpar 10-15 kg de faguri . Cum pot proceda ? Care este pretul ? Am faguri vechi taiati dar nu sint topiti.

D006

Azi am intrat in posesia volumului 1 din   "ALBINELE SI...NOI" de C. Antonescu  1979 , cartea are un capitol foarte interesant despre apicultura in Romania.
          La capitolul  5 gasim  "activitati desfasurate de ACA " , reproduc textul :
                   " inca din prima zi dupa reorganizare , activitatea  ACA s-a desfasurat - CA SI IN PREZENT - cu mijloace propii ( aproape inexistente la inceput) , in conditii neinchipuit de grele :
        - pana la atribuirea unui sediu corespunzator , centrala organizatiei a fost gazduita de unitatea  "Apicola" care - la randul ei - era "gazduita" in sediul Directiei  genarale de legume si fructe a Capitalei din str. Lipscani nr. 29. Dupa cateva luni  ,  sediul asociatiei a fost mutat  in str. Polona  nr. 86 , intr-o singura incapere  cu o suprafata de circa 25 m 2 , incalzita cu o sobita "Godin" unde au putut fi amplasate un singur birou , cateva scaune  si o masuta cu o masina de scris  de moda foarte veche . Ca personal permanent  : pensionarul si pasionatul crescator de albine  A. Sochirca. "
  Textul este foarte interesant in ansamblul sau , eu am reprodus doar un fragment . Interesant ca la publicarea editiei a 2-a acest capitol a fost scos. In concluzie inca odata daca mai era nevoie am inteles ca ACA e fost construita de toti stuparii romani care an de an au predat mierea la ACA si cu profitul realizat s-a construit patrimoniul de azi care acum este tagma...

viorel55

Ai vrut sa spui tagma JEFUITORILOR... Corect   !!!!!

D006

Nu mai vreau sa vina un potop de injuraturi asupra mea ... as avea eu mai multe de spus , pardon  -  de scris ! :nod:

D006

De maine se da startul la floarea soarelui , sunt premize de productii mari mai ales ca a plouat si mai urmeaza cateva zile cu ploi !  la cum mirosea floarea soarelui azi ne asteapta recolte record ! , sper ! :hi:

D006

teiul sa cam dus dracului de la atatea ploi , nu stiu unde sa ma duc la floarea soarelui, trebuie sa incep recunoasterea.

D006

Cum a plouat cam peste tot treaba va fi buna oriunde, tu e bine sa o ei spre camp , bine ar fi pentru tine zona Ciorasti.

D006

Citat din: florinpngteiul sa cam dus dracului de la atatea ploi , nu stiu unde sa ma duc la floarea soarelui, trebuie sa incep recunoasterea.
Flprine,la fel ca anul trecut vin cu o rugaminte:-Trimite putin din ploile alea si pe la Vaslui,ca ne uscam de tot.La noi teiul incepe sa infloreasca dar cantarul tot pe minus 2-300 grame la zi.Poate cu putini stropi de apa se va schimba situatia.  :hi:

D006

Pe noi ploile ne-au salvat ! la fan baga cam 300 gr. pe zi chiar daca vremea este schimbatoare. Oricum este minunat pentru roi care se dezvolta  "belea " , cei facuti la rapitza au ajuns pe 10 rame.

bee_lover

Si la noi vremea e ideala pentru faneata: ploi scurte si dupa iar caldura mare.Caturile sunt pline si albe de zici ca e miere de salcam, astept sa capaceasca.

D006

D006

Eu mierea de fan o tin pentru protocol si o vand mai scump decat pe salcam. La mine se amesteca si cu putin tei si are un gust deosebit.

D006

VOR AVECTA NEGATIV PLOILE , SECRETIA DE NECTAR A TEIULUI ?
a

D006

Teiul este loterie , floarea soarelui bine plouata este cules la sigur . :wink2:
  Dupa cum pleaca oamenii de la tei spre floarea soarelui am impresia ca teiul nu merge anul acesta . Sau mai bine zis a bagat miere de la mana si nu de la tei dar daca a plouat puternic a spalat mana .

D006

Eu si Laurag va salutam de la culesul de floarea soarelui  !  Lanurile sunt  "zid" , presimt o recolta record pe anul acesta , ploile din ultimul timp plus caldura ce va urma sper sa se resimta in cat mai multe tone de miere ! :hi:  :hi:  :hi: