Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

filip

Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

am predat 1800 de kg. pt. a beneficia de subventie ,  restul se vinde cu 18 lei/ kg.

D006

Am inceput pregatirea familiilor pt. floarea soarelui , sper ca intr-o saptamana sa intru in productie.

D006

Eu nu renunt sa intru in cuib mai ales ca trebuie combatuta varooa si biologic , rezultatele sunt f.b.

D006

Chiar daca in ultimile doua saptamani nu am avut un cules mare am gasit rame blocate cu pastura.

Cristian IONITA

Citat din: dragos2006Pentru ca acum ceva timp au fost scrise minciuni grosolane la adresa mea , mai exact ca stupii mei ar fi infectati cu o boala contagioasa , am fotografiat cererea de subventie cu stampila directiei sanitar - veterinare conform careia stupina mea este sub control si fara boli contagioase.
Dragos stii si tu ca si noi ceilalti ca acel aviz nu inseamna mare lucru. Traim in Romania tara unde bugetarii (inclusiv medicii) au salarii mici dar "averi" colosale.
Daca cineva a afirmat despre stupina ta ca ar fi cu pbe ar trebui sa aduca si dovezi ...
Daca ar fi sa facem supozitii ... la modul in care tii tu primavara familile de stranse (adica cum se vede in filmuletele postate de tine) sincer nu m-ar mira s ai ceva pbe

D006

Chiar daca am muncit mai mult in timpul extractiei acum am rame blana cu puiet capacit care la floarea soarelui vor produce armata de culegatoare.

D006

Citat din: Cristian IONITA
Citat din: dragos2006Pentru ca acum ceva timp au fost scrise minciuni grosolane la adresa mea , mai exact ca stupii mei ar fi infectati cu o boala contagioasa , am fotografiat cererea de subventie cu stampila directiei sanitar - veterinare conform careia stupina mea este sub control si fara boli contagioase.
Dragos stii si tu ca si noi ceilalti ca acel aviz nu inseamna mare lucru. Traim in Romania tara unde bugetarii (inclusiv medicii) au salarii mici dar "averi" colosale.
Daca cineva a afirmat despre stupina ta ca ar fi cu pbe ar trebui sa aduca si dovezi ...
Daca ar fi sa facem supozitii ... la modul in care tii tu primavara familile de stranse (adica cum se vede in filmuletele postate de tine) sincer nu m-ar mira s ai ceva pbe
Nu prea esti in pozitia sa-ti dai cu presupusul despre cum starang eu familiile , e cam mare diferenta intre stupinile noastre , eu oricum iti multumesc pentru grija pe care mi-o porti !
  Si inca un amanunt !  daca intr-o zona apare loca  TOATE STUPINILE DIN ZONA INTRA IN CARANTINA  , boul care a scris acel lucru nu-l duce mintea ca poate face rau la mai multa lume nu numai mie. Dar cand ura de succesul altuia te orbeste ... respectivul arunca cu vorbe fara nici cea mai mica logica.

Cristian IONITA

Sefu' acum stau pe canapea, daca e nevoie ma pot aseza in orice alta pozitie si loc din casa atat timp cat are loc si laptopul pe langa mine (am retea wireless). Cam care ar fi pozitia corespunzatoare ptr a face cateva observatii de bun simt?
Si care sunt ma rog acele "diferente"? albinele tale au mai multe antene sau cum? hai ca iar o dai in parvenitisme.
Nu stiu cine e "boul" dar daca interadevar in stupina ta sunt / au fost pbe  atunci raule este ca nu s-a instaurat cu adevarat carantina.

D006

Acum fara gluma sa-ti explic ceva : daca ai familia larga primavara risti sa ai puiet racit care nu trebuie confundat cu loca care este boala bacteriana contagioasa , adica : daca nu este prezent Bacillus larvae nu exista boala.
  "boul " care a scris prostia nu a luat in calcul ca daca ar fi citit un oficial din DSV  putea instaura carantina unde aveam eu stupii dar acolo mai erau cel putin 5000 de familii , iti dai seama ce scandal ar fi provocat ?
  In viata mea am vazut o singura data o familie bolnava de loca si iti pot spune ca mirosul este inconfundabil si iti ramane in memorie toata viata. Pacat ca aici nu sunt si batrani care sa povesteasca de marele atac de Loca din anii "80 , atunci a venit teramicina la putere in Romania .

D006

Dar hai sa trecem la lucruri mai frumoase : Laurag s-a apucat de facut filme  :zzz:
[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/bbc9V4EfdnQ[/youtube]

Bătrânul

Vedeti ? Doctorul a venit la mine si sa inbatat ca de doua zile nu se trezeste !! Din aceasta cauza de atunci nu a mai apucat sa scrie in jurnalul sau. :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:

D006

Grea e si bautura asta ... :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  scuze dar am intrat puternic in roi ca altfel vine floarea soarelui si ma prinde nepregatit , daca nu sunt pe faza in aceste doua saptamani adio miere :nod:
  Doar avem viata in fata si timp de sprit  :nebun:

D006

Si dovada ca am fost la munca :
[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/aaGgkDcm5Hw[/youtube]

D006

Azi a venit la mine Dan Rascanu de la APISROM  cu faguri , apropo , din ce in ce mai multi stupari din Judetul Buzau comanda faguri de la Vaslui , si am discutat problema inca neelucidata a consumului de miere pt. productia de ceara.
  In carti se avanseaza fel si fel de cantitati mergand si pana la 15 kg. de miere pt. un kg. de ceara . Un  stupar simplu care a folosit faguri de la Apisrom a pus urmatoarea intrebare : daca eu am bagat fagurele seara si dimineata era crescut cum au facut albinele acest lucru doar nu au avut cules noaptea ? ...
   La mine acum in aceasta perioada fara mare cules bag faguri non-stop la construit si nu dureaza mai mult de 20 de ore pt. ca munca sa fie gata . Cata miere consuma pt. ca mare cules nu au si cantarul nu da inapoi ?... sau mai bine zis de ce acesti faguri sunt asa de usor de construit si in perioade aproape fara cules ?
  In cules am introdus si trei faguri simultan la construit si nu a fost nici o problema , o noapte era suficient pt. a fi crescuti .
  In manuale  scrie ca trebuie sa schimbi o treime din faguri anual ... eu as completa asa : din fagurii lor ! ca daca folosesti faguri naturali produsi de oameni seriosi ii poti schimba pe toti anual ! Acum doi ani cand am aflat stupari care schimba 100% fagurii anual nu intelegeam cum , acum am inteles !