Sa citim printre randuri, si sa luam aminte!

Creat de calmusdaniel, Septembrie 04, 2014, 07:26:05 PM

« precedentul - următorul »

fiug1970

Citat din: TDI din Septembrie 06, 2014, 11:22:02 AM
Problema este ca nici un achizitor nu o sa cumpere vreodată miere cu sirop. Mierea produsa in conditiile respective pleacă probabil pe rafturile din Romania, si asa scade încrederea cumpărătorului.
Ai stiti ce e mai rau? Aceleasi cantitati de sirop, date in timpul culesului - administrate la momentul oportun ar fi ajutat respectivii apicultori sa obtina productii de miere curata, cu aceeasi manopera.
Dar, noi suntem romani - devenim experti in a ne fura singuri caciula.
conteaza unde pleaca?important e sa plece din curtea crescatorului de albine si in schimb sa primeasca un pumn de arginti.....

marian sima

#46
Pai si de ce nu faceti o comisie astia onorabili si luati la purificat procesatori si pietele?
Cine face matrapaslacuri tace chitic nu se apuca sa spuna ce face el,ba poate sa sara in sus sa faca galagie ca e impotriva siropului.

Cine descrie o tehnica apicola moderna hopa citim printre randuri si il catalogam ca ticalos.

Un pumn de arginti a luat si printul spaniei si presedintele frantei si muuuulti care se prezinta ca oameni corecti.

Asa ca mai practicati apicultura si vedeti daca cea ce am spus eu despre iernarea pe sirop de porumb este adevarat sau nu.

Cum spunea si autorul din paragraful dat ,mierea necapacita din rama atrage germeni si de aici probleme de iernare.
Am intrebat cati aveti ramele capacite cu miere la intrarea in iarna,a-ti rasuns?Ciuciu.

Siropul de porumb nu atrage umiditate deoarece cristalizeaza repede si uscat.

Avem experienta apicola de 2 lei ,ieri ne-am apucat de stupi si facem mare valva.

Pentru ce?
Ca am si eu albine si sant intruchiparea corectitudini.

Fiti seriosi,puneti mana pe apicultura ca sa vorbiti din experienta si nu din carti si era o vorba.
Caini latra ursu merge.
Nu aveti sa opriti niciodata pe falsificatori facand aici gargara.
Nu se vede decat ca unii se cred corectitudinea intruchipata insa ii bate la spate neexperianta si habarnismul.

Multi pinguini vad aurora polara si o confunda cu altceva.

fiug1970

Diferite grupări ecologiste încearcă de câțiva ani să dea vina pe agricultori pentru dispariția albinelor din anumite zone, scrie Ei spun că de vină ar fi produsele de protecție a plantelor, deși cercetătorii au adus dovezi că pesticidele moderne nu afectează familiile de albine. Dacă ar fi fost de vină pesticidele, albinele ar fi dispărut de zeci de ani, de când se practică agricultura intensivă. Un nou studiu arată că apicultorii sunt responsabili pentru problemele albinelor. Problemele au apărut odată cu răspândirea practicilor de hrănire artificială.

O echipa de cercetători de la Universitatea din Illinois a descoperit o posibilă legătură între practica hrănirii albinelor comerciale cu sirop de porumb bogat în fructoză și prăbușirea coloniilor de albine din întreaga lume. Echipa a prezintat rezultatele pe care le-au publicat în revista  Academiei Naţionale de Ştiinţe.

Începând din 2006, grupurile care gestionează colonii comerciale de albine au raportat ceea ce a devenit cunoscut sub numele de colapsul coloniilor de albine. Până în prezent, cele mai multe dovezi au implicat pesticide utilizate pentru a ucide alte insecte, cum ar fi acarienii. În acest nou efort, cercetătorii au găsit dovezi care să sugereze adevăratul vinovat care ar putea fi siropul de porumb bogat în fructoză, pe care apicultorii l-au folosit în  hrănirea albinelor ca materie primă naturală.
-dar tot nu/i bine daca nu avem stupi si doar stim sa citim sau nu citim ce ne zic Cei Dintai Chemati...
sau e ca in religie:Crede si nu cerceta!!
pinguini intradevar confunda aurora boreala cu aura crescatorilor de albine.....

marian sima

Eu ti-am spus ca ghetele apicole te string. :nod:
Daca ai stii ca cel mai mare centru de cercetare al albinelor a fost cumparat de o mare firma care produce pesticide ti-ai da seama de cea ce afirmi despre pesticide.

Daca ai stii ca pe piata apar pesticide sub formule noi ti-ai da seama ca acestea nu sant interzise degeaba de uniunea europeana.
Este vorba de trei pesticide din familia neonicotinoidelor (clotianidin, imidacloprid si tiametoxam), identificate drept nocive pentru populatia de albine din Europa, se precizeaza intr-un comunicat al CE.

Dar tu ''NU STII"si faci balaciala intr-o galeata cu apa,asta deoarece atata stii. :)
De religie esti si mai habarnist,arata unde scrie in biblie crede si nu cerceta,sau asta poate ca o spune religia ta.

Eu din contra de mult i-ti spun ,fa experimentul cu siropul de porumb si pe urma discutam.



fiug1970

sau e ca in religie:Crede si nu cerceta!!...............unde vezi tu cuvântul:SCRIE !!când ti/am zis sa repeti de cateva ori ce citesti......am avut dreptate.Religia mea e putin importanta,doar sa/ti explic de ce am facut referire la religie si paragraful respectiv:cand incepeau DE CE/urile pe marginea paragrafelor din Biblie,preotii se limitau sa/ti raspunda:crede si nu cerceta!sau mai simplu si mai popular:sa faci ce zice popa nu ce face...exact ca tine:tu ai o anumita forma de a vedea lucrurile si cine nu vede ca tine e pinguin,habarnist,cu ghete mici,etc.NU STIU,daaa,dar nu stiu ceea ce ai vrea tu sa stiu.Caut,ma informez,citesc,dar daca nu citesc ce vrei tu,degeaba citesc,sau daca citesc ce/ai vrea tu,tot degeaba ca n/am experienta.Asa ca,cum o dau tot n/o nimeresc!De parca atunci când am postat aici pt.prima data m/asi fi referit la numele tau,sistemul tau de lucru cu albinele,stupina ta,etc.Nu degeaba o faci pe avocatul unui forumist pe care crezi ca/l ataca nu stiu cine....Limbajul e acelasi!!Mi/am exprimat parerea in legatura cu folosirea zaharului in alimentatia albinelor in scop comercial....Oricum si daca aveam stupi,dar nu in cantitatea dorita,sau nu/i aveam cu vechimea pe care o ai tu,tot una era:nu demult s/a ajuns la jigniri urate cu Stefan1 in legatura cu metodele folosite de Dan Margarit in Canada.Si eu fata de stefan 1 sant un graunte de polen si multi de pe forum,insa foarte putini au respectul de a recunoaste acest lucru.uite ca iti arat ca stiu si despre neonicotinoide:Investigaciones previas han mostrado que los pesticidas neoniconinoideos, que se enfocan en el sistema nervioso central de los insectos, no matan instantáneamente a las abejas. Sin embargo, para robar el efecto aún en pequeñas dosis de estos pesticidas en abejas occidentales (Apis mellifera), investigadores de Harvard trataron 16 panales con diferentes niveles de imidacloprid, dejando cuatro panales sin tratar. Después de 12 semanas, las abejas en los 20 panales – con y sin tratamiento – estaban vivas, aunque aquellas tratadas con las dosis más altas de imidacloprid parecían más débiles. Pero para la semana 23 todo había cambiado: 15 de los 16 panales (94%) tratados con imidacloprid sufrieron cuadros clásicos de "desorden del colapso de las colonias": los panales están vacíos, con solo unas abejas jóvenes como sobrevivientes. Los adultos habían simplemente desaparecido. Los panales que recibieron las dosis más altas de imidacloprid colapsaron primero. Mientras tanto, los cuatro panales que no recibieron el tratamiento se encontraban sanos.

"No hay lugar a dudas acerca de que los neonicotinoideos ponen una enorme presión en la supervivencia de las abejas mieleras", le dijo a mongabay.com el autor Chenseng (Alex) Lu, un profesor asociado de la HSPH. "Es clara la evidencia de que el imidacloprid es el probable culpable del desorden del colapso de las colonias, a través de un muy singular mecanismo que no ha sido estudiado, o reportado aún".

¿El mecanismo? Jarabe de maíz alto en fructosa. Muchos apicultores han pasado a usar jarabe de maíz alto en fructosa para alimentar sus abejas, lo que los investigadores dicen que no las puso en peligro hasta que el maíz de los Estados Unidos empezó a ser rociado con imidacloprid en 2004-2005. Un año después del primer brote del desorden del colapso de las colonias.

De acuerdo a Lu, no se necesita mucho para eventualmente matar las abejas, él dijo que una porción increíblemente pequeña (20 partes por mil millones) de imidacloprid era suficiente para llevar al desorden del colapso de las colonias en menos de 6 meses.

Más evidencia

La investigación de Lu sigue dos reportes ampliamente difundidos la semana pasada, que también vinculan el desorden del colapso de las colonias con los pesiticidas neonicotinoideos.

Un equibo británico expuso abejorros de cola pulida (Bombus terrestres) a pequeñas dosis de imidacloprid y los dejó en escenarios naturales controlados, donde podían alimentarse libremente. Después de seis semanas (un tiempo mucho más corto que el del estudio de Lu), el equipo pesó los nidos y los comparó con colonias de control que no habían sido expuestas. Las colonias tratadas fueron en promedio 8 a 12% más pequeñas que las colonias que no habían sido expuestas, lo que implica que los abejorros expuestos no estaban recolectando tanto alimento. Sin embargo, y aún más alarmante, fue el caso de las reinas perdidas. Las colonias expuestas al pesticida produjeron 85% menos reinas: un total de solo alrededor de 1 a 2 reinas por panal. Las reinas son las abejas más importantes en una colonia, ya que ellas fundan las nuevas colonias después del invierno, cuando todas las demás abejas perecen.

Un segundo estudio, este llevado a cabo en Francia, muestra directamente como los pesticidas neonicotinoideos pueden estar afectando a las abejas, llevando eventualmente al colapso de las colonias. Los investigadores pegaron diminutos microchips a abejas mieleras occidentales para rastrear sus movimientos. Posteriormente administraron pequeñas dosis de otro pesticida neonicotinoideo llamado Thiamethoxam, a una porción de las abejas. En las abejas expuestas fue dos a tres veces más frecuente que no regresaran después de las excursiones de alimentación, en comparación con las abejas no expuestas.

Sus hallazgos implican que los pesticidas neonicotinoideos debilitan la habilidad de las abejas ara regresar a sus nidos (comportamiento de "homing"), por lo que en lugar de regresar al panal, las abejas se pierden y mueren. Esto explicaría porque los panales que han sufrido del desorden de colapso de la colonia se encuentran casi vacíos de abejas obreras: teóricamente el pesticida afecta su capacidad de encontrar el camino a casa.

Ha tomado un largo camino lograr entender el vínculo entre el desorden del colapso de las colonias y los pesticidas neonicotinoideos, porque los científicos estaban buscando un asesino instantáneo, y no algo que causara muertes lentamente en el transcurso de varios meses, afirma Lu. Adicionalmente él afirma que los científicos ignoraron "el hecho de que la progresión en el uso de los neonicotinoideos coincide con la de la disminución de las poblaciones de abejas.

Lu sostiene que los tomadores de decisiones políticas "necesitan examinar el efecto de dosis subletales de pesticidas a través del ciclo de modelo de prueba (en este caso, abejas mieleras)". Además, anota que los hallazgos dependientes de las pruebas de LD50 (la dosis letal que genera la muerte del 50% de los especímenes de la prueba) "no es relevante para las pruebas modernas de toxicidad química". En otras palabras, los reguladores deben empezar a probar los impactos de largo plazo de los químicos en el ambiente, y no simplemente enfocarse en si generan, o no, la muerte instantánea de los sujetos de prueba.

Las abejas juegan papeles vitales como polinizadores en una amplia variedad de ecosistemas. Ellas proveen beneficios económicos masivos a la sociedad humana, a través de la producción de miel, y más importante aún, a través de la polinización de una gran variedad de cultivos de frutas, vegetales, nueces y flores. El valor económico de las abejas solamente en los Estados Unidos ha sido estimado en 8 a 12 miles de millones de dólares.
SI DACA NICI ASTIA NU CERCETEAZA SI NU AU EXPERIENTA.....dar cartile nu/s bune daca nu scriu ce vor fiecare sa citeasca!!!


dany 1

Mai nea Mariane, am zis sa nu mai fac nicio postare referitoare la acest subiect, dar pana  la a depista noi falsficatorii vad ca dv o tineti una si buna ca e mai bun siropul siropul de porumb decat miereapt albine. Trec peste faptul ca v-am pus cateva intrebari ieri  la care nu mi-ati raspuns si va mai pun o intrebare.Dv de ce nu. mancati numai soia si intindeti mana carnitza?
Doar adevaratii  campioni  au  puterea  de  a  se  ridica  si a  merge mai  departe. Daca  ai  cazut  ,  ridica-te si  vei  castiga!!!

Florin D.

Nu sunt adeptul iernarii pe zahar...dar sunt la inceput si asta e posibil sa se schimbe.
Sa va spun de ce.
Cu ocazia unei intalniri intre apicultori s-a deschis aceasta discutie. Se practica iernarea integral pe zahar? De fapt am pus eu intrebarea...ma framanta atunci si inca ma roade. Un apicultor pe care nu-l cunosteam dar care evident nu umbla cu cioace ne-a dat un exemplu concret.
Ne-a povestit cum a fost la un schimb de experienta la nemti...printre altele au vizitat si un institut important al lor de cercetare in apicultura. In Germania sunt doua zone: una in care au posibilitatea unui cules tarziu de poliflora si o zona in care predomina mana. Aceia din zona cu mana erau nevoiti sa extraga tot si sa bage zahar.
Un avantaj in plus al iernarii pe zahar ar fi si ca practic se sterilizeaza familia...dispar sporii diferitelor boli.
Treaba asta m-a pus pe ganduri. N-am incercat inca.

bio

Citat din: dany 1 din Septembrie 06, 2014, 08:05:04 PM
Mai nea Mariane,....Dv de ce nu. mancati numai soia si intindeti mana carnitza?

Stai linistit ca manica Sima soia de ii sar falcile ... carne nu ii da voie Doamne-Doamne . =))

bio

Citat din: marian sima din Septembrie 06, 2014, 04:17:37 PM
Eu ti-am spus ca ghetele apicole te string. :nod:
........

Eu din contra de mult i-ti spun ,fa experimentul cu siropul de porumb si pe urma discutam.


...Marian !!  ia fa-ti moshule o pagina personala sa vedem si noi cum intretii  stupii matale ca te vad plin de cunostiinte apicole .

.. tot spui de "sirop de porumb" care trebuie folosit ??...ca sunt mai multe siroape din astea.

Ca eu am incercat si F 9..si F 30 si F 40 si F 42 si as fi curios de care ai fost si tu mai multumit.

P.S... Ca tot venii vorba de hraniri,...Marian, i-ti spune ceva numele Dan Margarit..?..ca parca tot asa vorbaret erai si pe tema aia. :wink:

marian sima

Citat din: marian sima din Septembrie 04, 2014, 09:08:34 PM
Mierea de salcam este una dintre cele mai bune mieri pentru iernat.
CAt polen se regaseste in mierea de salcam?
Cate vitamine a-r avea mierea daca lipseste polenul?Si in ce cantitate?

Vitaminele si mineralele pot fi bagate in sirop sub forma de ceaiuri,protofil si alte chestii.

Degeaba baga nea Janese citrice in candi?

Ce e deficitar se poate imbunatati.

Dany am pus niste intrebari aici si nu ai binevoit sa raspunzi,acum ai pretentia ca eu sa-ti raspund de ce si pentru ce?
Adica tu sa ignori intrebarile mele si eu sant obligat sa-ti raspund.

Am spus 96% din substantele regasite in miere albina le trage din zaharoza,restul de 4% le poate ajusta apicultorul ,binenteles daca-l ajuta si cunostintele apicole ,cunostinte despre chimie ,biologie si multe altele.


Am spus nu demult si eu acuzam ca siropul este folosit intr-un anume scop,insa am pus mana am studiat m-am documenta ,am pus in practica si am tras o concluzie concluzie pe care o spun si astazi.

Cand ve-ti experimenta cea ce combateti atunci putem sta de vorba ,insa pana atunci voi formulati ipoteze eu va spun din experienta.Asa stau lucrurile .

Eu nu mi-am sus parearea ca sa fie intr-o anumita lumina ci am relatat lucruri probate,voi va sustineti parerea pe lucruri neprobate practic de voi si aveti pretentia ca cel care a probat practic sa spuna ca voi.

De ce ?
Pentru ca aveti stupi de ieri si corectitudinea a inceput de cand v-ati apucat voi de apicultura.
Fiti seriosi.

Bio ca si ei aduceam si eu niste acuzatii la galetile lui Dan Margarit.
Insa am analizat problema si am cerut scuze. ^:)^
Eu am folosit Izosugar de la firma din bucuresti.
De consumat consum si fructe si legume si carne,sper ca te-am lamurit.

Vad ca v-ati cuagulat cei care santeti simpatizanti lui Dragos :rotfl: :rotfl: :rotfl: =)) e pacat ca ura impotriva cuiva sa intervina in discutiile despre apicultura.

Cat despre siropul de porumb prietene Bio poti sa spui mai mult. :)



calmusdaniel

#55
 Porumbul il dati cu tot cu cocean?   =))

bucovineanu

Citat din: Florin D. din Septembrie 06, 2014, 08:29:07 PM
In Germania sunt doua zone: una in care au posibilitatea unui cules tarziu de poliflora si o zona in care predomina mana. Aceia din zona cu mana erau nevoiti sa extraga tot si sa bage zahar.
Un avantaj in plus al iernarii pe zahar ar fi si ca practic se sterilizeaza familia...dispar sporii diferitelor boli.
Treaba asta m-a pus pe ganduri. N-am incercat inca.
Refeirtor la mana, in situatia celor de mai sus sunt si eu si procedez la fel in anii cu mana de vreo 30 de ani si nu am avut niciodata nici un fel de probleme. Nu folosesc altceva in afara de sirop din zahar. Nu am avut niciodata probleme cu diareea de cand procedez asa. Si in multi ani au fost ierni adevarate, care uneori nu le-au permis albinelor sa zboare peste 5 luni. Am mai scris despre acest lucru.

dany 1

Nu  ,  nu    coceanul  e  doar  pt  stimulare =))
Dl  Marian ,  nu  cred  ca  s-a pus  vreun  moment  problema  de  ura. Era  vb  doar  despre  hrana  albinelor ,  daca  dv  credeti  ca  are  cineva ceva cu  dv  ,  va  inselati.  Stiti  ......eu  am o  vorba  ,,  DACA  IMI  ZICE  UNUL  CA  SUNT  BEAT ,  II  ZIC  CA  E  PROST  ,  DAR  DACA  IMI  ZIC  CINCI ,  ATUNCI MA DUC  LA CULCARE ,,
Sanatate  multa  atat  dv cat  si  fam  de  albine  pe  care  le  aveti!   Chiar ,  cate   aveti?
Doar adevaratii  campioni  au  puterea  de  a  se  ridica  si a  merge mai  departe. Daca  ai  cazut  ,  ridica-te si  vei  castiga!!!

fiug1970

Citat din: Florin D. din Septembrie 06, 2014, 08:29:07 PM
Nu sunt adeptul iernarii pe zahar...dar sunt la inceput si asta e posibil sa se schimbe.
Sa va spun de ce.
Cu ocazia unei intalniri intre apicultori s-a deschis aceasta discutie. Se practica iernarea integral pe zahar? De fapt am pus eu intrebarea...ma framanta atunci si inca ma roade. Un apicultor pe care nu-l cunosteam dar care evident nu umbla cu cioace ne-a dat un exemplu concret.
Ne-a povestit cum a fost la un schimb de experienta la nemti...printre altele au vizitat si un institut important al lor de cercetare in apicultura. In Germania sunt doua zone: una in care au posibilitatea unui cules tarziu de poliflora si o zona in care predomina mana. Aceia din zona cu mana erau nevoiti sa extraga tot si sa bage zahar.
Un avantaj in plus al iernarii pe zahar ar fi si ca practic se sterilizeaza familia...dispar sporii diferitelor boli.
Treaba asta m-a pus pe ganduri. N-am incercat inca.
am postat la pagina 3 adresa la un site unde spune cum se fac hranirile de completare,cum se analizeaza mierea de mana,etc

dodo79

Citat din: dany 1 din Septembrie 06, 2014, 10:27:56 PM
DACA  IMI  ZICE  UNUL  CA  SUNT  BEAT ,  II  ZIC  CA  E  PROST  ,  DAR  DACA  IMI  ZIC  CINCI ,  ATUNCI MA DUC  LA CULCARE ,,
Marian,primeste sfatul meu si dute la culcare.e mai bine ptr tine.
Daca bine imi amintesc ai stupii pe balcon sau pe acoperis.ia fa o ppza si aratai la nea Nelu sa se minuneze si el :D
iar despre  DM degeaba ti-ai verut scuze.in felul in care l-ai facut poate dor Cel de Sus te va ierta.Las-o moale ca te cam certi cu toti.
Daca vrei accepti sfatul meu,daca nu voi fi aici sa ma ocaresti si pe mine.