Sa citim printre randuri, si sa luam aminte!

Creat de calmusdaniel, Septembrie 04, 2014, 07:26:05 PM

« precedentul - următorul »

marian sima

Fiug noi doi am discutat putin pe forum pana acum.
La un monent dat eu ti-am dat un sfat,atunci cand foloseai pungile cu sirop ,m-am adresat ca unui camarad.

Ca la un camarad am explicat si experienta mea apicola cu siropul de porumb.
Omeneste ti-am spus ca ai folosit sirop si nu e cazul sa faci galagie ca sant si altii apicultori care nu folosesc deloc sirop.

De la aceste discutii pana la ''Sa-ti dau la bot Chiburule''.e cale lunga.
Poate nu toti santem asa cititi ca tine si poate altii inteleg altceva.
Ti-am spus destul de clar ca ''Chiabur'' este un cuvant jignitor pentru mine,nu te-ai sinchisit sa zici ,scuze nu am stiut.

Si eu pot sa scot cateva cuvinte dintr-un context si sa ti le adresez,ca pe uma sa-ti spun ca e din povestea cutare scrisa de Ion Creanga.

A fost foarte frumos gestul tau fata de o persoana care la un moment dat i-ti dorea binele si te povatuia,ca de altfel si cea ce a urmat .
E tare nostima gargarea asta a incepatorilor fata de cei cu zeci de ani de experienta apicola.

fiug1970

Si eu puteam sa-ti zic cateva cuvinte ca pe urma sa-ti spun ca e din POVESTEA p--i scrisa de ION CREANGA.
Cand un om ti-a spus ca l-ai jignit nu te-ai sinchisit sa ceri scuze.
Si pentru ce ai jignit ?Ca i-ti afirma o schema apicola.
CARE DRAK E SCHEMA AIA APICOLA CARE MI/AI EXPLICAT/O SI EU TE/AM JIGNIT????
Citat din: marian sima din Septembrie 04, 2014, 09:08:34 PM
Mierea de salcam este una dintre cele mai bune mieri pentru iernat.
CAt polen se regaseste in mierea de salcam?
Cate vitamine a-r avea mierea daca lipseste polenul?Si in ce cantitate?

Vitaminele si mineralele pot fi bagate in sirop sub forma de ceaiuri,protofil si alte chestii.

Degeaba baga nea Janese citrice in candi?

Ce e deficitar se poate imbunatati.
DEJA DIN PRIMA POSTARE AI INCEPUT SA TE UMFLI CA BASINA IN CURU TIGANULUI CA TU STII CE/I IN LUME SI STELE..
[/quote]

Dan Margarit despre care domniile voastre spun ca este un bun apicultor (si va dau dreptate) scoate toata mierea si o inlocuieste cu sirop de porumb.
Acum va intreb la care categorie il bagati,falsifica mierea? :)

Domniile voastre a-ti citit o carte scrisa de mult si a-ti ramas la nivelul de atunci.

Nu cunoasteti nici macar vitaminele din miere si ca cea mai buna miere pentru iernat e cea mai slab vitaminizata.
Nu a-ti facut nici o analiza asupra parametrilor albinei iernate pe miere ,zahar sau sirop de porumb si trageti aiurea niste concluzii.
Va spun ca am experimentat iernarea pe sirop de porumb si am observat ,mai multa albina in primavara,stupi curati fara diaree,albina mult mai viabila,cules abundent la rapita cand altii nu aveau familiile dezvoltate .

Acum pe bune cand ai de ieri-alalteri albine si cunostintele tale sant din ce ai citit intr-o carte e bine sa nu formulezi niste acuzatii,voi aveti ipoteze altii au ani sau zeci de ani de lucru cu albina si un nr destul de mare de experimente apicole.

Aveti  :rotfl: =))falsa ideie ca procesatorul e prost sa imparta venitul lui cu apicultorul.

Fals procesatorul cauta sa cumpere miere cat mai buna ca sa poata el sa mai adauge ceva.
Duceti voi miere masluita la procesator si sa-mi spuneti si mie daca v-a primit-o.
ASTA/I A DOUA POSTARE CAND ERAI PE VALUL DENIGRARII CELORLALTI
Citat din: marian sima din Septembrie 05, 2014, 12:21:21 PM
Intradevar locatia mea este o comuna,o localitate linga Dunare.
Ce am spus am spus din experienta,miere angro am dus si la Slobozia de Ialomita si la Bucuresti.
In urma analizelor eram sunat ca sa mai duc miere ca mi-o primeste fara analize,oare de ce?
La ora actuala poti sa vii sa ei monstre din mierea mea si daca o scoate ca nenaturala eu o arunc la gunoi de fata cu tine.
Am avut surpriza sa vina o doamna in varsta si sa-mi spuna''Mierea ta e naturala'' glumind cu dansa i-am raspuns .
Va inselati e falsificata ,la care mi-a raspuns,fata mea lucreaza la laboratorul de linga Bucur-Obor si a facut analiza la miere.
Am ramas surprins ,daca mierea nu corespundea mai ma cauta pentru alta miere?

Insa pentru ca o famile sa fie aptima se cules trebuie sa o tii cu motoarele turate si in tara noastra unde sant pauze lungi intre culesuri motoarele turate le tii cu sirop.

Iar cum am spus si mai sus pentru iernare siropul de porumb are avantaje nete,pentru asta trebuie sirop de calitate.

Te stiu ca esti in Spania cand vii in tara vii si punem cate 5 stupi unul langa altul ,tu iernat pe miere eu pe sirop de porumb si vedem cine are dreptate.

Anul trecut am iernat pe miere deoarece stupi erau plini cu miere ,a fost un dezastru aproape toti stupii avea diaree datorita ca pe toamna a bagat miere de la broboanele de struguri.

Anul acesta iernez pe zahar- miere jumate -jumate deoarece nu mai am gasit sirop de porumb care sa-mi placa si zaharul a fost mai ieftin.

Dan in canada are si stupii lui si aplica aceiasi practica.
Are ME in primele doua corpuri e cuibul ,aplica siropul doar in cuib o populatie impresionanta de albine haleste mult ,puietul e in numar mare inca de la sfarsitul ierni si e nevoie de hrana multa.

Albina noastra cand da un pic de frig e in ghem,la el datorita populatiei albina nu e in ghem nici cand e zapada afara si asta datorita ca albina sta inghesuita in cutie.

Si referitor la cumuna mea; :)
Majoritatea a bagat pamantul la asociatie,vaci nu mai au decat catva,aia nu da laptele la stat ci il comercializeaza la oras sau in sat sub forma de produse lactate .
Multi sant plecati in strainatate,altii au servici si foarte putini se mai ocupa cu agricultura.

Parinti mei au 7 vaci ,toata pensia lor o baga in aceste vaci ,munceste ca robi si castig pauza.
Ii rog sa termine cu vacile si sa traiesca mai lejer,nu am ce le face ca nu vor sa inteleaga.

Altii au izlazuri si  le da drumul ,la noi vaca e crescuta la iesle cu trifoi ,uruiala, tarate,ba chiar morcovi de la angro.

Apa la nas,mulgatoare si tot ce trebuie,bunica mea recea laptele muls de la vaci imediat si asta inca de pe timpul lui Ceausescu cand nu se auzea de racitoare.

Laptele este mai mult decat conform. :wink2:

I-ti arat si ferma lor daca ma vizitezi. :nod:
SI ASTA E ATREIA POSTARE.UNDE DRAK VEZI TU VREO SCHEMA APICOLA?? :uimit: :uimit: :uimit:
CA LE TII ANUL ASTA MIERE SI ZAHAR JUMAJUMA?ASTA/I SCHEMA?E FAPT DIVERS.TOTI FACA ASA,SAU APROAPE TOTI.DUPA CARE AM POSTAT O FRAZA IMBECILA CARE SE REFEREA LA MINE SI TU ATAT ASTEPTAI:A PATRA POSTARE A INCEPUT CU //BAI TETE//JARGON DE SANT....E PROST CINE ISI PUNE MINTEA CU TINE!!!
TU ESTI INCARNAREA LUI PROCUST!!!!!!ORICINE AJUNGE IN PATUL TAU(IN GURA TA...)ORICUM IL OMORI(IL JIGNESTI...)

marian sima

Pregatirea hranei pentru iernat e o schema apicola,insa prostu vrea mura-n gura.
Vad ca tot neam prost esti.
Daca te uiti mai bine idiotule vezi ca ma-i facut chiabur dupa ce am spus ca parinti mei au o ferma de animale.
Dar lasii intodeauna o dau la intors.
Te jignesc imbecilule dupa ce jignesti tu mai intai.

Nu i-ti arat mesajele apicultorilor care fac referire la afirmatia ta .

Cum se spune in spaniola la tine.Ea muia larga veneticule.

fiug1970

romikele
Administrator
Great Veteran

Mesaje postate: 6604
Rm. Sărat - BZ, 57 ani
Vezi Profilul
Adresa de email
Mesaj Personal (Offline)

Re: Apicultura la distanta - Dan Margarit (Canada)

« Răspuns #504 : Octombrie 28, 2013, 05:17:10 p.m. »

Citat din: marian sima din Octombrie 28, 2013, 04:23:57 p.m.

... Care zice stai nene ca nu este asa e instigator,am pus intrebari  la care un apicultor bineintentionat trebuia sa raspunda.

In primul rand Dan nu are de ce sa raspunda la intrebari care i se pun indirect, ostentativ si cu lipsa totala de respect.
De unde stii ca nu este bineintentionat? Sau sunt doar propriile supozitii?
Ce te face sa crezi ca detii adevarul absolut, iar ceilalti sunt prosti si tampiti si se lasa manipulati?
De ce nu ne prezinti tu in detaliu si in serial propriile realizari marete, sa le luam de exemplu?
Cine si ce iti da dreptul, ca si celorlalti sa jigniti un om fara ca acesta sa fi facut macar o aluzie la potenta voastra intelectuala?

Din acest moment subiectul se inchide, la fel orice altul similar!
Cui nu-i convine o informatie are la dispozitie varianta de a nu o lua in considerare. De aici pana la mizeriile proferate la adresa unui om care nu a impus nimic, care nu a dorit decat sa arate o parte din ce face, e un drum de neacceptat si nu voi permite din acest moment nici un fel de jignire la adresa lui Dan Margarit sau d-lui prof. Ursu. Totul are o limita pe care ati depasit-o cu indulgenta noastra!!!

nu.i chiar asa greu de inteles.....