Sa citim printre randuri, si sa luam aminte!

Creat de calmusdaniel, Septembrie 04, 2014, 07:26:05 PM

« precedentul - următorul »

marian sima

Eu nu ma cert cu nimeni si daca se gasesc 1000 de habarnisti ca voi valoarea voastra e zero si nu am de ce sa-mi plec urechea la voi.

Am balconul destul de mare nu e balcon de bloc  de oras ci un balcon zdravan pe care pot sa asez multi stupi,nu zic mai mult ca deveniti invidiosi.

Insa ce stiti voi de albina ferita de furnici,de oglinda stupului care se vede cel mai bine pe un loc fara iarba si multe alte avantaje.

Cat de judecat nu mai ma judeca tu pe mine ca eu nu l-am facut pe Dan ,prost ,beat sau geva de genul acesta.

Nu santeti decat niste incepatori invidiosi pe o anume persoana,prostia acelei persoane este ca va invata.

Alta data cand mai aveti nedumeriri si intrebari apicole meritati sa vi se raspunda pe masura ,adica cu coceanul.

Domnul Bucovineanul va spune din experienta dar voi ca nu si iar nu ,ca cei cu experienta nu au importanta ci dreptate aveti voi habarnisti.

Am familii de albine atatea cat doresc sa am ,am fost ani de zile in pastoral m-am saturat sa beau apa calda si sa stau in padure sau pe camp.

Daca doriti sa ne testam cunostintele din apicultura practica (nu ce se gaseste in carti sau pe net) va stau la dispozitie.

Am scris pe forum multe practici apicole care nu se regaseau scrise nicaieri,dar voi aveti experienta la fotografiat stupi din toate colturile si pozitiile. :rotfl: =))

dany 1

Valoarea noastra e zero?    :sad:
Consider ca ati intrecut masura , va rog frumos sa va controlati  . Nu cred ca sunteti in masura  sa dati dv calficative. Plus de asta chiar daca ar  fi zero, nu va da dreptul sa spuneti asta doar din cauza faptului ca avem o alta parere vis-a-vis de hranirea albinelor si iernarea lor.
Sunt de acord cu colegul si va spun si eu.  : MERGETI LA. CULCARE  :hi:
Doar adevaratii  campioni  au  puterea  de  a  se  ridica  si a  merge mai  departe. Daca  ai  cazut  ,  ridica-te si  vei  castiga!!!

marian sima

Valoare voastra e chiar zero,nu stiti nimic despre compozitia mieri,nu stiti nimic despre alimentatia albinelor ,experienta voastra e de incepatori si veniti cu pretenta ca apicultori cu experienta sa taca.

Asta deoarece voi aveti ura si invidie pe un apicultor,vad ca va prinde grija cu ce plateste angajati si alte alea.

Dar de unde sa stie habarnici ca baieti destepti intodeauna stiu sa rezolve o problema.

Nu e asta primul an de acest gen,unii dintre noi am trecut prin multi ani asemanator acestuia si chiar pe plus.

Asta e realitatea insa voi nu aveti de unde sa stiti.

Nu a-ti stiut sa raspundeti la indrebari despre compozitia mieri ,daca intram in teme apicole mai aprofundate va pierd pe drum. :D

Asa ca mai dragi pinguini ,iarna polara e aprope vad ca va e somn,puteti sa va culcati,daca va treziti puteti sa intrebati din cand in cand ceva despre apicultura,eu va voi raspunde din experienta.

Voi nu aveti experienta,nu tineti cont de spusele oamenilor cu experienta ca dl Bucovineanu,insa aveti nerusinarea sa sustineti ceva despre care habar aveti si sa atacati un apicultor cu experienta ca Dragos ,de la care a-ti invatat multe despre albine.

Astia santeti zero in apicultura zero in omenie.

fiug1970

OMENIE???E un cuvant prea mare.Esti la -1 in privinta asta!!Dupa ce l/ai facut albie de porci pe Stefan1 ne zici noua ca santem 0 in omenie???Tu de unde stii de compozitia mierii,de vitamine,etc?Ai gustat/o si asa ai aflat atatea cate stii??Sau când aveai si tu aceeasi valoare ca a noastra// O// ai citit din carti si de pe net,carti care acum nu sant bune deoarece tu esti deja baiat destept si stii sa rezolvi probleme ca mai ttoti baietii destepti de rangul tau...E plina tara de baieti destepti.....Alea teme profunde pe care le cunosti,sant mostenire genetica?Oare chiar nu ai deschis nicio carte de apicultura sau nicio pagina de net?Sau dupa ce ai citit cartea si ai vazut ce si cum,te/ai sters la fund cu paginile ca sa nu o citeasca vreun habarnic,si acum te bati cu pumnul in piept si provoci la discutii:tu cu EXPERIENTA(din ce ai citit si ai pus in practica)iar noi doar din experienta,exclus carti si net?Asta se numeste MEGALOMANIE si se intalneste la cei ce s/au ridicat singuri de jos si au uitat de unde au plecat.De fapt ce/ti explic eu...Tu deja stii ce inseamna..Bine ca ai descoperit tu Izvorul Cunoasterii..trebuie doar sa bei din el si deja stii cate in luna si/n stele fara sa deschizi o carte..

calmusdaniel

Din comentariile lui Marian si Dragos la o analiza mai atenta si momentele apropiate ale postarilor  mie i-mi lasa impresia ca e una si aceeasi persoana.Oricum pe internet nu esti niciodata sigur cu cine conversezi.Fiecare i-si poate deschide mai multe conturi pt a -le folosi pt atacuri si jigniri. ))/

bio

Citat din: marian sima din Septembrie 07, 2014, 11:18:56 AM
......
Astia santeti zero in apicultura zero in omenie.

Marian, ...  :sad:... te-oi pricepe la silicoane dar la altceva nu prea i-ti iese. .

......Voi nu aveti experienta........insa aveti nerusinarea sa sustineti ceva despre care habar aveti si sa atacati un apicultor cu experienta ca Dragos ,de la care a-ti invatat multe despre albine.
.....

Lasa-l pe Dragosh ca nu-l ataca nimeni .... doar ca userii  ii mai cer cite o lamurire la ce afirma aici pe Forum iar Dragosh daca ar raspunde nu ar mai apare atitea interpretari . E atit de simplu,... dar daca nu ai raspunsuri pentru intrebari  este cam greu de iesit cu izmenele curate .

Ca tot venii vorba de invataturi....,
.... un apicultor cu experienta ca Dragos ,de la care a-ti invatat multe despre albine......
Numai traznai .... =))....Imi aduc de niste filme cu  Dragosh care acum 2 sezoane in urma dadea sirop la punga inca din ianuarie de parca inflorea salcimul in februarie... apoi, anul acesta  a bagat stupii "in casa" si le dadea sirop proteic cu sticla si le lua temperatura la stupi de 3 ori pe zi de parca avea epidemie de ebola ... =)) .....  Cred ca un apicultor cu experienta avea un singur mod de lucru nu schimba de la an la an tehnologia aplicata .

marian sima

Bio noi doi am vorbit la telefon din ce am discutat eu te consider un amic.

Ca om si ca apicultor eu te respect ,i-mi dau seama de munca depusa de tine si i-ti apreciez staruinta.

Pe Dragos nu il cunosc,nu am discutat nici macar telefonic,o data l-am intrebat  pe mesaj privat de un magazin apicol din Ruse si nu a binevoit sa-mi raspunda.

In discutiile noastre pe acest forum am fost si in controversa si deacord.

Eu pricep ce zici tu despre hranitor ,Dragos din neatentie a scapat o greseala din orgoliu nu a staruit sa dea explicatii la acea greseala.

Dar eu nu-l cred de cea ce voi afirmati,din experienta mea cu siropul de porumb am relatat cum sta treaba cu alimentatia albinelor si ca iernatul pe sirop poate sa aibe chiar avantaje.

Nu sant mahar in apicultura ,nu vand familii sau roi ca sa etalez ce am :),ce am de vanzare am expus,putina miere pe care o am am clienti pentru ea,ba anul acesta vand numai la clienti fideli deoarece nu am prea multa miere.
Insa eu nu traiesc din apicultura si nu mi-am propus sa traiesc din miere sau din vanzarea de albine.
Ma intereseaza mai mult partea uneltelor apicole ca tara poate sa dea nectar la anul sau sa nu dea insa apicultori sant multi si ei achizitioneaza unelte apicole.
Pana acum multumesc lui Dumnezeu chiar mi-a iesit cea ce mi-am propus.

Cand vad chesti gen MATIZ,ANGAJATI i-mi zic bine ca nu am prezentat ceva mai mult de la mine.

Santem in aceiasi breansa si eu zic sa ne respectam.

Trepadusi astia care fac galagie fara sa stie ce sustin pentru mine chiar nu conteaza.
Nimeni nu avea taria sa-l sustina pe Stefan cand eu ii luam apararea in fata unuia care se napadise cu droaia de stupi peste el.
Ca am avut divergente cu Stefan santem oameni si avem divergente insa oameni maturi trec peste divergente.
Eu la aceasta ora nu am nimic cu Stefan si nici el cu mine.

Vii la targ la Bucuresti?

Cine vine poate vedea ca nu santem una si aceiasi persoana,intrebati pe Uve,am avut placerea sa-l cunosc,un om deosebit.

fiug1970

Citat din: calmusdaniel din Septembrie 07, 2014, 12:18:37 PM
Din comentariile lui Marian si Dragos la o analiza mai atenta si momentele apropiate ale postarilor  mie i-mi lasa impresia ca e una si aceeasi persoana.Oricum pe internet nu esti niciodata sigur cu cine conversezi.Fiecare i-si poate deschide mai multe conturi pt a -le folosi pt atacuri si jigniri. ))/
nu sant aceeasi persoana,doar ca se unesc când e vorba sa jigneasca si sa improaste cu noroi persoane necunoscute si care dupa criteriile domniilor lor le cred  ca facand parte dintr/o rasa cu mult inferioara lor.Intodeauna aparentele inseala.Cand te bati cu pumnul in piept ca tu stii si faci pe altii sa se simta prost ca nu stiu cat tine,ba pe deasupra ii si terfelesti si ii numesti ca si atunci când erai la gradinita,ce credibilitate mai ai?Nu O,ci cu ----.Bunul simt nu vine la nastere...ci se capata cu anii.Nu le poti avea pe toate!Din spatele tastelor poti visa sa fii oricine si orice.Daca as lansa duma,doar sa arat ca stiu,:cate grade Brix are F42 si F55??Si cei care nu stiu sa/i numesc asa cum i/a numit cei doi,as demonstra doar cat pot fi de infantil la gandire.Nu trebuie sa fii apicultor ca sa stii,e deajuns sa fii chimist,sau e deajuns pt.unii dar nu pt.ALTII!!Când sustii o metoda pe care ai ales/o in urma la anii de experienta intr/un domeniu,nu sari de cur in sus când altcineva iti spune ca el face altfel sau ca din ce a citit reiese ca nu e buna metoda ta.Ii explici tipului cum faci tu si ca de x ani faci asa si ai avut rezultate extraordinare in toti acest ani si ca deocamdata nu ai dc.sa o schimbi fiindca iti merge bine.Asa de simplu.Dar nu sari pe el si mai ales când vezi pe altul facand/o, cu tot felul de calificative,porecle,etc.Si la urma o dai in omenie!!Ne sprijinim pe pamant cu 25/30 de cm,dar orgoliul se intinde pe km incat ne calcam unii pe altii pe el si nu avem spatiu sa traim.

marian sima

Fiug tu ai un tupeu foarte mare ca sa nu zic mai mult,ai inceput cu ''Ia in bot Chiaburule ''ii faci pe altii calici si cum i-ti vine la gura considerand pe altii hoti cand tu esti corectitudinea intruchipata.

Uitete CHIABURULE ce ai scris,nu am pretenti de omenie la tine eu discutam cu Bio .

Tu vorbesti de bunul simt?Ai fost absent cand s-a impartit asa ceva.

Un om cu bun simt nu spune ce ai spus tu ,mai ales cand acesta i-ti reda din experienta.

Voi nu aveti de-a face cu subiectul apicol ,ci santeti manati de ura invidie si rautate.

Cand vezi asa ceva e normal sa cataloghezi rautatea si vanitatea mai ales cand merg mana-n mana cu habarnismul apicol.

fiug1970

HA.m/ai facut sa rad si eu sufar de seriozitate.Cine te opreste sa zici mai mult?Credeam ca zici:Cel mai destept cedeaza!dar...de unde nu/i,nici Dumnezeu nu cere.Nu m/am adresat tie nici in postarea cu avari si calici,nici in ultima.De fapt cu tine as/i lungi/o la nesfarsit:arhivele o demonstreaza.TI/am explicat cu Ia in bot chiaburule....m/am referit la mine cum am pus doua pungi de sirop in primavara si ii dadeai dreptate respectivului ca am si pus pungile de sirop pe rame...dar stiu ca cu tine totul e in van....EU CEDEZ SI/TI DAU DOVADA DE INTELIGENTA(nu e cat a ta.dar asta e...)

pharaonu75

:stop_the_war: :offtopic:

Luati o pauza, ca de vreo zece postari numai de apicultura nu ati vorbit!
Faceti pace. Nu are nimeni de castigat daca ne umflam muschii din orice!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

marian sima

Da neant-o Faraoane de castigat avem daca facem afirmatii gratuite ca mierea Romaneasca e falsificata de apicultori.
Si cine face aceste afirmatii, :D oameni inteligenti. :nebun:

calmusdaniel

Stiti ca e o vorba cine se-aseamana se aduna sau asa potaie asa stapan(i-mi cer scuze cainilor,nu vreau sa-i jignesc,la alte potai ma refer)Eu am postat filmulete adevarate nu masluite,ca sa ajut apicultorii incepatori,sa nu i-a exemplu de la niste impostori ametiti de Bahus,care au interese sa faca reclama unor produse pt care i-si umplu buzunarele.Poate le merge cu unii mai slabi de inger. ))/

calmusdaniel

Tizule,de cand m-am inscris pe forumul asta eu am incercat sa fiu fair play,dar ca sa discuti despre apicultura cu doua persoane cu moralitate indoielnica si cu un caracter infect care te provoaca orice ai spune si jignesc pe toti care nu sunt de acord cu ei,eu nu cred ca poti sa te abtii prea mult,numai daca i-ti inchizi cpntul si nu vreau sa le dau satisfactia asta acestor personaje de desene animate.Daca sunt provocat,am sa raspund intotdeauna provocarilor, si sper sa-i intalnesc si fata in fata (undeva,candva)

mosunick

Citat din: calmusdaniel din Septembrie 07, 2014, 04:05:40 PM
Tizule,de cand m-am inscris pe forumul asta eu am incercat sa fiu fair play,dar ca sa discuti despre apicultura cu doua persoane cu moralitate indoielnica si cu un caracter infect care te provoaca orice ai spune si jignesc pe toti care nu sunt de acord cu ei,eu nu cred ca poti sa te abtii prea mult,numai daca i-ti inchizi cpntul si nu vreau sa le dau satisfactia asta acestor personaje de desene animate.Daca sunt provocat,am sa raspund intotdeauna provocarilor, si sper sa-i intalnesc si fata in fata (undeva,candva)
Cu siguranta nu sunt cea mai potrivita persoana sa dau sfaturi, dar
Dialogul NU este obligatoriu, fapt pentru care cel mai simplu este sa NU raspunzi chestiunilor care scad sub un anumit nivel acceptabil profesional si de respect.
De prea multe ori se ajunge de la o discutie tehnica la una personala, si apar derapaje. E pacat pentru ca scrisul pe forumuri si prin Instant mess distorsioneaza si starea de spirit a celui care posteaza si intentiile sale. De multe ori oameni care s-au injurat in scris s-au imbratisat dupa ce s-au cunoscut in carne si oase.
N-ar fi rau daca am avea asta in minte cand scriem ceva.
"Parerea mea" - e din cauza vishinatei :)), eu cognac nu beau  :lol:
Sa fiti iubiti!!!
"There is little difference in people, but that little difference makes a big difference. The
little difference is attitude. The big difference is whether it is positive or negative." - W. Clement Stone