Vremea in iarna 2013-2014

Creat de bucovineanu, Noiembrie 25, 2013, 04:00:21 PM

« precedentul - următorul »

fiug1970

Citat din: ursulakhe din Februarie 02, 2014, 10:40:40 AM
Din cate stiu toti cei care au explicat pe forum cei cu experienta mai multa drojdia de bere inactiva contine acele proteine de care au nevoie albinutele care cresc puietul-adica este un inlocuitor al polenului pt formare corpului gras
pai din ce s/a explicat pe forum despre proteina din lapte si proteina din drojdie,eu am inteles asa:
1.Proteina din drojdie se utilizeaza toamna,pt.formarea corpului gras necesar trecerii iernii.
2.Proteina din lapte praf se utilizeaza primavara pt.cresterea puietului.
Tu le bagi iar la iernat?

captain bee

ATENȚIE !!!! proteina din laptele praf trebuie sa fie de origine animală, obținută din lapte sau derivate de zer...nu din soia.... pe când proteina din drojdia de bere inactivată este de origine vegetală, obținută din cerealele folosite la producerea berii......

ionel07196555

Marius-ursulakhe

Dragi colegi nu ma intelegeti gresit ca am inteles eu gresit destul
Drojdia de bere doream sa o bag in concentratie de 15% ca albina batrana si albina care o va inlocuii sa aiba mai multa proteina pt ea sa poata sa creasca cat mai multe generatii de puiet ca si asa nu are de unde sa isi ia acele proteine necesare sa aiba o viata mai lunga
Domnul Calmus Daniel m-a corectat si mi-a spus ca doar 50 grame /kg de miere de drojdie si 100 g/k miere lapte praf
Multumesc frumos pt corectia care mi-ati dat-o si ma bucur ca nu am inceput sa stimulez ca nu am avut azi zbor ca nu au fost numai 9-10 grade

captain bee

Citat din: ionel07196555 din Februarie 02, 2014, 01:44:41 PM
Si proteina din polen de ce e

este cea mai buna proteina...acum nu au de unde sa o culeaga ( polenul), rezervele de pastura pot fi departe de cuib, iar polenul cumparat de la altii poate avea germeni de boli.... alegerea o faci singur si in aprilie numeri stupii sau familiile...!

cipik

Sa revenim la vreme, se anunta in curand o incalzire rezultand niste zboruri de curatare si putem da suplimente proteice in voie albinelor.
Zambeste, maine poate fii mai rau.
http://prepelitebucuresti.sunphoto.ro/

ionel07196555

Citat din: captain bee din Februarie 02, 2014, 07:28:21 PM

este cea mai buna proteina...acum nu au de unde sa o culeaga ( polenul), rezervele de pastura pot fi departe de cuib, iar polenul cumparat de la altii poate avea germeni de boli.... alegerea o faci singur si in aprilie numeri stupii sau familiile...!
Nu sint inteles ;
aici se vorbea de proteina  ANIMALA sau VEGETALA

captain bee

Citat din: ionel07196555 din Februarie 02, 2014, 08:02:43 PM
Citat din: captain bee din Februarie 02, 2014, 07:28:21 PM

Nu sint inteles ;
aici se vorbea de proteina  ANIMALA sau VEGETALA

VEGETALA....doar plantele si copacii au flori !

Din lanul de fasole

Citat din: fiug1970 din Februarie 01, 2014, 10:28:23 PM
Citat din: Din lanul de fasole din Februarie 01, 2014, 10:24:45 PM
Citat din: bismark din Februarie 01, 2014, 07:13:31 PM
   De vina a fost timpul calduros din aceasta toamna-iarna pina acum cind brusc a venit gerul.Din aceasta cauza foarte multe familii vor muri de foame si in special cele pina in 4-5 rame daca in urmatoarele saptamini nu se intervine cu hrana.Albina nou iesita consuma cel mai mult neavind substratul gras al albinei de iernare.De aceea atentie la ascultare la semnalul de plins al ghemului.Cu respect

Cu mâna pe inimă vă spun: nu ştiu cum plâng albinele.  Vorbim la primăvară. Cu acelaşi mare respect.
ascultandu/le din când in când,ai sa le auzi.Si de bine si de rau...Nimeni nu stia ca balenele canta...pana un curios s/a scufundat cu/n hidrofon...Restul e istorie.....

Domnul meu, nu fiţi supărat pe mine, nu ştiu cum plâng albinele pentru că nu mai aud bine... vârsta, bat-o vina...  :wink:
C. Pălămidă - Valea Sării, Buzău

istodorescu vasile

luati un furtun de aproximativ 1 m lungime si cu diametrul de 10-12 mm, il introduceti cu un capat pe urdinis ,iar celalalt capat in urechea cu care auziti mai bine. oricit de tare de urechi ati fi, tot o sa auziti, ca prin acel furtun, va  da impresia ca aveti mustele in ureche.dupa citeva controale veti distinge acolo unde sunt probleme, fiind zumzetul diferit fata de ceilalti.

Bătrânul

Mai sa fiu al naibii daca stiu cum accepta albinele proteinele administrate toamna ????????? Sa raspunda numai cei care a reusit . Teoreticieni sa se abtine sa-s sucarit pe ei....  :thanks:

Eduard Rotaru

Citat din: Bătrânul din Februarie 03, 2014, 11:56:54 AM
Mai sa fiu al naibii daca stiu cum accepta albinele proteinele administrate toamna ????????? Sa raspunda numai cei care a reusit . Teoreticieni sa se abtine sa-s sucarit pe ei....  :thanks:

Eu le-am dat drojdia de bere in combinatie cu miere semicristalizata...astfel pasta obtinuta le-am administrat-o in pungulite de aprox 1kg. O parte din colonii au luat-o f repede (2-3 zile) o parte ceva mai greu intervalul de timp ajungand si la 2 saptamani. Celor care o luau mai repede le-am dat in continuare pana au lasat-o mai moale cu mancatul.

Bătrânul

Eduard Rotaru

Citat din: Bătrânul din Februarie 03, 2014, 12:11:01 PM
Ce procent ???

Tot rationamentul pentru administrarea proteinei cu un efect maxim a plecat de la faptul ca albinele in toamna nu prea dispun de polen cu un procentaj de proteina bruta ridicat (undeva maxim 20%). Luand in calcul acest aspect am incercat sa ridic nivelul proteic total (pastura + substituenti) undeva la ~35%. Astfel a trebuit sa aduc nivelul de proteina bruta undeva la ~15% in pasta cu substituenti. Am ales drojdia de bere ca singur substituent astfel: 700gr miere semicristalizata de fl soarelui + 300gr drojdie de bere. In aceasta formula pasta are un procent de 12% nivel proteic. Am ales aceasta formula pentru ca m-am bazat pe mierea de floarea soarelui care la randul ei contine o cantitate insemnata de polen destul de bun calitativ astfel ridicand nivelul proteic al intregului amestec cu aprox 1-2%.

stefanst

Pe la inceputul lunii trecute am vazut la urdinisul unui stup albine moarte - nu f. multe - cu limba scoasa.Speriat , gandindu-ma ca au murit de foame , la-am deschis intr-o zi mai calda(10gr) si am vazut ca mancare aveau destula in coronite(mai jos nu m-am uitat) dar aveau si umezeala multa; ramele sunt asezate in pat cald si peretele dinspre urdinis era fleasca si cu ceva pete de mucegai la colturi. Am deschis mai mult urdinisul (era de 3cm initial , ptr ca familia era un roi de anul trecut pe 4 rame) si am mai deschis si o gaura pe care o aveam in spate , in partea opusa urdinisului , lasand putin spatiu pe sub diafragma , sa faca un carent mic de aer. Nu le-am dat mancare deloc. Aztazi , fiind cald , m-am uitat putin sub podisor , si am vazut ca a disparut condensul si ghemul a ajuns aproape de leatul superior , inca nu-s pe rame (initial , cand era condens , erau pe jumatatea inferioara a ramelor). Oare ce se intamplase atunci , murisera de foame neputand urca pe rame din cauza condensului? Daca inca nu-s pe rame are rost sa le pun o turta Bee Fonda , sau inca nu? Cat priveste laptele praf , oare nu-i mai bun lapte proaspat (de la vaca , nu de la supermarket)? Gasit-am o reteta cu lapte proaspat , dar pana acum n-am incercat nici cu unul , nici cu altul.