Vremea in iarna 2013-2014

Creat de bucovineanu, Noiembrie 25, 2013, 04:00:21 PM

« precedentul - următorul »

SERBAN VASILICA

SERBAN VASILICA

Alta:

SERBAN VASILICA

Dar am avut cel mai bun om de baza ( ce m-as fi facut fara el? )

istodorescu vasile

astazi in dealurile mehedintiului a fost cald 11 grade. albinele au iesit la zbor, dar partea proasta este ca multe ramin inghetate pe zapada, dupa ce se aseaza pe zapada multe din ele nu se mai ridica  si amortesc .

Vyktor

Ma uitai si eu la meteo si vad ca aproape peste tot se incalzeste numa la mine nu. Ba da ce drak se muta polul frigului in Muntenia sau ce se intampla?

petru.atudorei

Pune niste paie in fata stupilor..si albinele nu se mai aseaza pe zapada..

yulian

pad3

somnul ratiunii naste monstri

roi_ag

Fericitule !!!! Zbor de curatire, ca apa au destula in stup pentru nevoile actuale !!!
Mai dureaza pana vor veni la inlocuitori !!!

istodorescu vasile

Citat din: petru.atudorei din Februarie 07, 2014, 09:40:46 PM
Pune niste paie in fata stupilor..si albinele nu se mai aseaza pe zapada..
am pus talas de la atelierul de timplarie, insa albinele zboara la distante de citeva zeci , chiar sute de metri, ceea ce ar fi imposibil de acoperit cu paie sau altceva. pierderile sunt nesemnificative deoarece  daca se pierd 8-10 albine/ familie , nu se cunoaste insa imi pare rau de ele

bismark

Vasile, la tine a venit primavara :bzz: :bzz:La mine zapada inca de 1 m si nici nu cred ca se va duce repede.Cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

Eugen B

stupii sunt in judetul arad. Si fara suparere petre sunt noi preteni, dar cumparati alt termometru, ala sigur e stricat. Ti-am mai spus daca iarna la umbra sunt 10 grade la soare sunt maxim 14-15 in cel mai bun caz. La mine au fost 13 la umbra si 16 la soare si albinele au iesit foarte bine

costelgeorgel

Citat din: pad3 din Februarie 07, 2014, 09:54:30 PM
tu esti in alta emisfera  ))/ ))/ ))/

Asa a fost si la Botosani in luna ianuarie

fone

De obicei doar citesc ce se scrie pe forum si nu comentez ca sant incepator.Astazi nu m-am putut abtine si am deschis unul din cei 6 stupi pe care ii am.Suspectam ca nu are matca, galagios la ascultare cu furtunul,facuse zbor puternic la jumatatea lui ianuarie fata de ceilalti.Era pe 6 rame(trebuia pe 5 daca ma gandesc) dar am verificat a 2-a si a 3- rama dinspre perete  si,am gasit puiet capacit si larve ,matca n-am vazut-o ca nu am mai cautat.Am fost foarte multumit ca eram aproape sigur ca nu are mataca.Pe ceilati nu i-am mai verificat ca deja luasem 3 intepaturi in maini.
      Acum va spun ce mi-a zis varul meu de la care am albine si care se ocupa de peste 20de ani de ele:
Daca vremea permite,sa fie cald 14-15 grade,acum cand matca depune puiet,de verificat daca se poate si langa rama unde matca a depus puiet sa se bage rama cu miere(probabil majoritatea stiu treaba asta).Daca in aceasta perioada exista rama golita de miere intre cuib si restul ramelor e ca o diafragma .Eu asta am inteles.Deci daca se poate trebuiesc inversate rame de la exterior langa cuib (DACA E SUFICIENT DE CALD).

Marius-ursulakhe

Ieri in zona Beiusului au fost 13 grade si au iesit familiile toate la zbor
Azi au fost 12 grade fara adiere de vant dau inorat dar totusi am luat toate fam la verificat si la care au trebuit am inversat ramele de la marginea cuiburilor pt ca:mai aveau ceva pastura pe fata care era pe exterior si pt ca era mai multa miere pe fata de pe exterior
Una peste alta am obeseravat ca la familiile la care am administrat miere cristalizata de floarea soarelui aveau puiet pe 3 fete de rama pe o dimensiune aproximativa de 10cm/10cm iar la care nu am dat aveu numai oua de 2 zile