Vremea in iarna 2013-2014

Creat de bucovineanu, Noiembrie 25, 2013, 04:00:21 PM

« precedentul - următorul »

yulian

@SERBAN VASILICA
V-am folosit pozele si le-am pus pe FB. E incredibil ce se intampla la dvoastra!

aditza_71

Si la  Husi dimineata asta a fost ger cumplit -21 gr. C. Au trimis rusii frigul la noi.

fiug1970

esti din judet,nu?curata/le bine urdinisurile si daca ai hrana suficienta,lasa/le asa.zapada l/e protejeaza de gerul ce va veni.zgomot cat mai putin si multa bafta(ai nevoie..)

dodo79

Citat din: fiug1970 din Ianuarie 31, 2014, 10:41:24 PM
esti din judet,nu?curata/le bine urdinisurile si daca ai hrana suficienta,lasa/le asa.zapada l/e protejeaza de gerul ce va veni.zgomot cat mai putin si multa bafta(ai nevoie..)
ce noroc ai tu.la tine vine culesu de migdal si la noi troienele

fiug1970

da,se poate zice ca/i noroc...cules de intretinere cred ca n/au avut o luna,nu mai mult.in rest...daca nu curgea...pica... in decembrie inflorise madrono,nisperos,in ianuarie, ridichioaia....aici daca ai o iarna blanda poti face roi,daca ai matci fecundate..cred...

CATALIN_CJ

Va salut. AM o dilema si nu stiu ce sa fac un preiten de la Gherla mia zis ca stupi nu mai au mincare din cauza ca afost cald si au mult puiet iel ia hranit de la 1 ianuarie cu turte.Ieri sa uitat in unu ce era pe 9 rame si o zis ca avea 2 rame puiet ful da mincare spre 0. Eu nu iam furajat pina acu da cred ca am aceiasi situatie in iei stau la 18 km de Gerla intrebarea e sa ma apuc sa le pun turte pe frigu asta sau sa mai astept o saptamina da de imi mai rezista atit albinele pina o fi un picmai cald ? Ce stiti de prognoza meteo zona cluj mures bistrita ?

costi82

Bine ca noi n avem zapezi de asa marime, sau frigul resimtit de cei din sud-estul tarii, aici la noi in nord-vest si ieri peste zi au fost 2 grade la umbra.
Apicultura e o arta care trebuie respectata!

Bătrânul

Pina acuma ziceam " ALBINELE MOR IN MARTIE " . Cred ca trebuie sa reconsider in acest an  :nod:

petru.atudorei

la mine au fost -18 grade asta noapte..iar azi a urcat pana la -6. Problema e ca albinele zumzaie in stup de zici ca sunt in viteza a 5-a . cu tot pacatul le-am bagat turte..

CATALIN_CJ

Miam luat inima in dinti si leam pus si io turte.Miere mai au berechet dar pentru siguranta leam dat. Pritenu asta al meu cred ca agresit cind a inceput sa le dea turte de prin 1 ianuare lea simulat cu ele si asa a aparut consumul ridicat si puietul eu daca leam lasat in pace nam avut asa consum mare.Supravietuiaucu mierea pe care o au linistite pina la 1 martie problema e ca daca se deplaseaza cu ghemul pe rameacu daca au puiet ?

bucovineanu

Oricat de mare ar fi fost consumul in lunile din urma, nu trebuia sa ramana fara mancare. Din pacate unii "apicultori" daca vad coronite de miere pe rame in toamna, spun ca au destula mancare, iar din ianuarie nu mai stiu cum sa indoape cu tot felul de turte. Si acest lucru se repeta in fiecare an.

petru.atudorei

Citat din: bucovineanu din Februarie 01, 2014, 05:46:24 PM
Oricat de mare ar fi fost consumul in lunile din urma, nu trebuia sa ramana fara mancare. Din pacate unii "apicultori" daca vad coronite de miere pe rame in toamna, spun ca au destula mancare, iar din ianuarie nu mai stiu cum sa indoape cu tot felul de turte. Si acest lucru se repeta in fiecare an.

Bine ziceti ...dar ceea ce ziceti nu se pliaza pentru toti apicultorii.
Spre exemplu am 3 stupi care in octombrie i-am strans pe 5 rame cu miere. Fiecare rama a fost 3/4 plina cu miere..nu doar coronita. din octombrie pana in ianuarie nu am mai umblat la ei. nici nu am deschis capacul sa vad ce e in stup. In ianuarie..la un control am gasit puiet..mult puiet..si ramele aproape goale... ce ar trebui sa fac in cazul asta? sa nu le bag turta pentru ca apicultorii cu experienta zic ca nu e bine?

Cum explicati faptul ca din octombrie si pana in ianuarie au golit 5 rame cu miere? 

Aurelian A.

Iti dai seama ca intr-o stupina mai apar si asemenea cazuri si atunci tre intervenit...dar la unii 'apicultori' se pare ca turta e la putere incepand din dec-ian  pt. intreaga stupina.Eu nu am pus inca nici turta,nici nimic.....cine stie,probabil daca nu bagi turta in ianuarie nu esti apicultor ... :nebun:
"Nu sunt destept,dar cand privesc in jur prind curaj." Ion Creanga

petru.atudorei

spre exemplu anul trecut..am bagat stupii pe iarna exact la fel..nu am umblat la ei pana in mai. nu le-am bagat nici o turta nimic...s-au descurcat cu ce au avut.
Dar anul asta, abia acum in ianuarie cand a scazut temperatura albinele s-au strans in ghem.

bismark

De vina a fost timpul calduros din aceasta toamna-iarna pina acum cind brusc a venit gerul.Din aceasta cauza foarte multe familii vor muri de foame si in special cele pina in 4-5 rame daca in urmatoarele saptamini nu se intervine cu hrana.Albina nou iesita consuma cel mai mult neavind substratul gras al albinei de iernare.De aceea atentie la ascultare la semnalul de plins al ghemului.Cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/