CE AI FACUT AZI IN STUPINA ???

Creat de Bătrânul, Noiembrie 22, 2013, 11:00:54 AM

« precedentul - următorul »

petru.atudorei

azi au facut zbor de curatire.. eu am hibernat:))

marius_vfp

o fost asa de cald la tine , in bacau , eu nu prea am vazut nimic pe harta , la mine abia au urcat 1,5 grade ,la umbra.
spor
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

petru.atudorei

a fost.. pe termometru de pe stupi a urcat la 25 grade la soare.

murarudumitru

cipik

23 de famili au murit sau familii de pe 23 de rame, adica cate famili ati pierdut?
Zambeste, maine poate fii mai rau.
http://prepelitebucuresti.sunphoto.ro/

murarudumitru

Citat din: cipik din Februarie 06, 2014, 11:05:07 PM
23 de famili au murit sau familii de pe 23 de rame, adica cate famili ati pierdut?
Zcuze dar de citeva zile de cind pierderea stupilor parca ma pierd si pe mine 23 de famili ,au avut mincare tratament cum lam facut de ani de zile

cipik

La profil nu scrie zona unde locuiesti si eventual daca poti spune mai multe detalii despre ce ai gasit in stupi, pe cate rame erau familiile, cu poze daca se poate. Nu de alta dar poate descoperim unde a fost problema si pe viitor se poate evita acest dezastru  care ne poate lovi pe oricare.

cipik

Scuze, acum am vazut localitatea. Stii care este nedumerirea mea, ca in zona voastra iarna asta zile sub 0 grade nu stiu daca ati avut mai multe 15 zile.
Acum ma intereseaza si mai tare problema pt ca am si eu o familie cumparata de la Timisoara de la care am scos cam 2 pumni de albine moarte in ianuarie cand au fost zilele calre de am putut umbla in ei. Asa ca week-end-ul asta aflu si eu daca familiile mele sunt ok si sa le scot de la adapost.
Sanatate si te rog tine-ne la curent.

murarudumitru

Citat din: cipik din Februarie 06, 2014, 11:18:21 PM
La profil nu scrie zona unde locuiesti si eventual daca poti spune mai multe detalii despre ce ai gasit in stupi, pe cate rame erau familiile, cu poze daca se poate. Nu de alta dar poate descoperim unde a fost problema si pe viitor se poate evita acest dezastru  care ne poate lovi pe oricare.
din timis sunt am intrat in iarna pe 7/8 rame ful albine totul a plecat de la deranjament cineva mia facut rau .de 4 zile discut acest subiect ,fapta e consumata si vreau sa uit si ma rog la dumnezeu sa ma ajute sai fac la loc multumesc oricum de apreciere

albinasebes

ce puteau sa faca iarna ca sa le omoare? zgomot?
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

mph

Citat din: albinasebes din Februarie 07, 2014, 06:49:38 PM
ce puteau sa faca iarna ca sa le omoare? zgomot?

Omul este sufiecient de suparat pentru ce a patit. Daca putem sa-l ajutam macar cu o vorba buna, atunci sa o facem. Pune-te in locul lui si sunt convins ca ai sa i te adresezi la un cu totul alt mod.

istodorescu vasile

Citat din: murarudumitru din Februarie 06, 2014, 11:07:39 PM
Zcuze dar de citeva zile de cind pierderea stupilor parca ma pierd si pe mine 23 de famili ,au avut mincare tratament cum lam facut de ani de zile
va inteleg supararea dupa pierderea atitor familii, insa  eu cred ca nu deranjul ar fi cauza. daca au fost deranjate, trebuie sa fie pete de diaree masiv pe rame. acelasi lucru se intimpla si cind hrana este de proasta calitate.eu ma gindesc la cu totul alta cauza. nu vreau sa va intristez si mai tare, insa este bine sa cautati cauza pentru a nu mai fi repetata. daca cineva ar fi vrut sa faca rau, mai degraba sa fi dat cu ceva insecticid. ma gindesc sa nu fi intrat in iarna cu multe albine batrine, asta se intimpla in anii secetosi cind matcile inceteaza ponta foarte devreme.
spuneti mai detaliat cum au fost gasite, daca se poate si ceva poze, pentru ca este important si pentru altii sa nu pateasca asa ceva.

murarudumitru

Citat din: istodorescu vasile din Februarie 07, 2014, 08:46:00 PM
Citat din: murarudumitru din Februarie 06, 2014, 11:07:39 PM
va inteleg supararea dupa pierderea atitor familii, insa  eu cred ca nu deranjul ar fi cauza. daca au fost deranjate, trebuie sa fie pete de diaree masiv pe rame. acelasi lucru se intimpla si cind hrana este de proasta calitate.eu ma gindesc la cu totul alta cauza. nu vreau sa va intristez si mai tare, insa este bine sa cautati cauza pentru a nu mai fi repetata. daca cineva ar fi vrut sa faca rau, mai degraba sa fi dat cu ceva insecticid. ma gindesc sa nu fi intrat in iarna cu multe albine batrine, asta se intimpla in anii secetosi cind matcile inceteaza ponta foarte devreme.               
spuneti mai detaliat cum au fost gasite, daca se poate si ceva poze, pentru ca este important si pentru altii sa nu pateasca asa ceva.
spuneti mai detaliat cum au fost gasite, daca se poate si ceva poze, pentru ca este important si pentru altii sa nu pateasca asa ceva. [/quote]     Am descoperit si cauza,este de la mierea de mana , pete am destule pe rame,din 92 sunt in banat dar in sat unde stau in gottlob nu am avut miere de mana si nu am dat importanta sa verific mierea ,am vazut ca am cules asta toamna dar na am zis ca o fi de la ceva nu mam gindit ca aduce mana astaeste am pierdut picioarele acu 18 ani acu cind sa zic hop sau dus si saracile albine o iau de la inceput daca oi mai avea posibilitatea daca nu nu

istodorescu vasile

nu trebuie sa va dati batut. aceasta pierdere trebuie sa va ambitioneze , iar anul viitor sa puneti la iernat destule familii cit sa va tina aproape de ele, si sa nu repetati aceasta greseala.. am avut si eu asemenea probleme  acum mai bine de 20de ani, cind batrinul meu imi repartizase 20 de familii ca eu sa le ingrijesc, si eu copil fiind , le-am neglijat, intr-un an secetos , din lipsa culesului matcile nemaidepunind puiet inca din luna august, in acea iarna din cele 20 familii au ramas doar 2.  tata  s-a suparat foarte tare atunci cind a constatat ce rezultate avusem si dupa o cearta parintesca m-a incurajat, iar eu nu voi mai repeta vreodata acea greseala. eram doar un copil la acea vreme insa a fost o lectie.

cipik

Tocmai de aceea din luna august si pana la jumatea-finalul lui septembrie stimulare tata la greu.