CE AI FACUT AZI IN STUPINA ???

Creat de Bătrânul, Noiembrie 22, 2013, 11:00:54 AM

« precedentul - următorul »

Mihai Sergiu

Azi am dat o fuga pana in stupina, pe la amiaza fiind in jur de 5-6 grade unele albine banuiesc ca au iesit dupa apa pentru puiet!
Nu am nici un stup , nevasta mea ii detine pe toti!

Bătrânul

Cradle cit ai dat pe adeverinta de nebunie la carnetul de sofer ???  :uimit: Ma refer la poezie

mmacreanu

Citat din: Cradle din Februarie 01, 2014, 05:55:25 PM
Azi am dat o fuga pana in stupina, pe la amiaza fiind in jur de 5-6 grade unele albine banuiesc ca au iesit dupa apa pentru puiet!

Albina merge dupa apa la 6 grade? Cred ca ia din condensul facut in stup ... daca are nevoie!
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

Marius-ursulakhe

Eu azi am administrat a doua turta de 400 game la un stup si am verificat pe ceilalti de turta (cei la care le-am administrat in jur de 5 stupi)

Aurelian A.

"Nu sunt destept,dar cand privesc in jur prind curaj." Ion Creanga

Mihai Sergiu

Citat din: Bătrânul din Februarie 01, 2014, 06:12:06 PM
Cradle cit ai dat pe adeverinta de nebunie la carnetul de sofer ???  :uimit: Ma refer la poezie
Versurile nu imi apartin, as fi vrut sa am talentul domnului Tudor Gheorghe.

Mihai Sergiu

Citat din: mmacreanu din Februarie 01, 2014, 06:13:05 PM
Citat din: Cradle din Februarie 01, 2014, 05:55:25 PM

Albina merge dupa apa la 6 grade? Cred ca ia din condensul facut in stup ... daca are nevoie!
Am scris ca banuiesc , sa iasa la zbor de curatire nu cred la temperatura asa de joasa avand in vedere ca au mai iesit afara aproximativ o luna!

Marius-ursulakhe

Citat din: Aurelian A. din Februarie 01, 2014, 06:45:34 PM
Mai aveau turta?
Aurelian eu anul acesta am folosit turta din miere cristalizata de floarea soarelui si prima turta a fost la acest stup tot in jur de 400 grame si a fost administrata prin jurul datei de 6 ianuarie si inca mai aveau putin din ia dar totusi am mai bagat una

mmacreanu

am observat ca din turtele unde se foloseste miere de floarea soarelui cristalizata se pierde mult, cristalele cad pe fundul lazii, se cunoaste cand tragi cu carligul!
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

Aurelian A.

Decat apifonda,apiluk,api,,mama zmeului, eu zic ca tot mai buna e mierea de FS :nod:

mph

Azi am dat pentru prima data zapada de la urdinis si din jurul stupilor. Au stat cateva zile cu urdinisul complet astupat cu zapada insa nu aveau gheata. Zumzaiau putin agitat cat i-am curatat dar dupa aceea s-au cumintit. Ce ma mira este ca in iarna asta nu am gasit decat o albina moarta la un singur stup iar la un roi pe 4 rame am gasit noua  dupa ce am tras cu o sarma pe fundul stupilor .
Din ce am citit pe forum , cam toata lumea gaseste albine moarte in perioada asta.

aditza_71

Si eu am fost astazi pe la stupi si  am tras cu o sarma albinele moarte.La 2 stupi stupi am tras aprox. intre 20-30 albine moarte de fiecare stup. Mi se pare cam mult, dar asta e.La ceilalti stupi  am gasit mortalitate normala cate 4-5 albine . Voi ce parere aveti de cei 2 stupi e mult , e putin ?

dedu

20-30 de albine nu e cine stie ce....parerea mea.
Eu azi am administrat a doua tura de Apifonda,750g fiecare (ca de obicei). La mine au fost 2-3 grade,se pare ca in urmatoarele zile in fiecare zi se va incalzi cu 1-2 grade,sper sa-si faca zbor de curatenie pentru ca anul acesta nu au iesit niciodata pana acum.
http://carafacumiere.ro/
Basarabia Pământ Românesc!

Aurelian A.

Citat din: aditza_71 din Februarie 01, 2014, 10:45:18 PM
Si eu am fost astazi pe la stupi si  am tras cu o sarma albinele moarte.La 2 stupi stupi am tras aprox. intre 20-30 albine moarte de fiecare stup. Mi se pare cam mult, dar asta e.La ceilalti stupi  am gasit mortalitate normala cate 4-5 albine . Voi ce parere aveti de cei 2 stupi e mult , e putin ?
Nu is multe deloc 20 30 de albine.....imi vine greu a crede ca la unii stupi ai gasit doar 4 5 albine moarte ,dar daca tu zici... :coffee:

mmacreanu

Citat din: Aurelian A. din Februarie 02, 2014, 08:21:42 AM
Citat din: aditza_71 din Februarie 01, 2014, 10:45:18 PM
Nu is multe deloc 20 30 de albine.....imi vine greu a crede ca la unii stupi ai gasit doar 4 5 albine moarte ,dar daca tu zici... :coffee:

Atat a tras, nu cred ca a maturat tot fundul lazii ...