stupii mei de poliuretan

Creat de dodo79, Octombrie 21, 2013, 07:54:14 PM

« precedentul - următorul »

fiug1970

dodo,aici se gaseste o vopsea/imprimatie,ce prinde pe orice suprafata:TODOTERRENO,dupa care se poate vopsi cu orice fel de vopsea.Cred ca si in ro. ar putea fi...Nu te/ai gandit?

dodo79

Citat din: fiug1970 din Februarie 10, 2014, 11:09:50 PM
dodo,aici se gaseste o vopsea/imprimatie,ce prinde pe orice suprafata:TODOTERRENO,dupa care se poate vopsi cu orice fel de vopsea.Cred ca si in ro. ar putea fi...Nu te/ai gandit?
eu cautam o vopsea pe baza de apa.problema la poliuretan e urmatoarea.La turnare matrita se unge cu o solutie ptr a impiedica lipirea spumei de matrita.aceasta solutie da luciu si nu lasa nici un tip de vopsea sa adere la poliuretan.nici chiar nitro.ptr aceasta se slefuieste piesa de poliuretan inainte de grunduire si vopsire.
:wink:

dodo79

in casa noua

SPYKAL

ionel07196555

Frumos
Eu am sa ii tin o vara asa si dupa vopsesc

dodo79

Citat din: SPYKAL din Februarie 16, 2014, 04:54:06 PM
Citat din: dodo79 din Februarie 16, 2014, 03:45:57 PM
in casa noua
Bravo prietene!!! Felicitari!!!  =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>
multumesc prietene
Citat din: ionel07196555 din Februarie 16, 2014, 08:44:34 PM
Frumos
multumesc
este foarte bine.daca suprafata este lucioasa nu va prinde vopseaua

mmacreanu

Citat din: dodo79 din Februarie 16, 2014, 08:51:12 PM
Citat din: SPYKAL din Februarie 16, 2014, 04:54:06 PM
Citat din: dodo79 din Februarie 16, 2014, 03:45:57 PM
in casa noua
Bravo prietene!!! Felicitari!!!  =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>
multumesc prietene
Citat din: ionel07196555 din Februarie 16, 2014, 08:44:34 PM
Frumos
multumesc
este foarte bine.daca suprafata este lucioasa nu va prinde vopseaua

Eu cred ca indiferent de momentul cand vrei sa-i vopsesti, slefuirea este necesara. Daca ii vopsesti acum, slefuiesti stratul lucios ca sa prinda vopseaua, daca ii lasi o vara sa-i vada soarele, o sa trebuiasca slefuita suprafata murdara, se deschid porii si stratul de la exterior devine putin deteriorat, nu cred ca o sa tina vopsea ...
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

ionel07196555

Eu sper sa fie ca la extrudat
adica am vopsit ca sa nu fie toti nuclei de aceiasi culoare si se cojeste si am vopsit dupa o vara si totu e OK.

dodo79

am observat la al meu ca doar din al doilea an de stat in soare se deschid pori pe care se pot vopsi.trebuie sa treaca cel putin 5 ani sa inceapa sa se  murdareasca asa cum spui tu.atasez o poza unde un corp este in folosinta de anul trecut si cel mai murdar cred ca are cam 6 ani.cel mai indicat este sa se slefuiasca dupa ce sta vreo 2 luni la soare.pe cel murdar cu siguranta nu va tine vopseaua decat dupa ce il spal si il dezinfectez.
Citat din: ionel07196555 din Februarie 16, 2014, 09:34:12 PM
Eu sper sa fie ca la extrudat
adica am vopsit ca sa nu fie toti nuclei de aceiasi culoare si se cojeste si am vopsit dupa o vara si totu e OK.
daca vopsesti cu acest tip de vopsea,nu se decojeste(asta daca este bine slefuit)

dodo79

odata cu revizie de primavara am avut neplacerea sa constat ca am ramas fara o matca.am unificat cele trei rame cu albina cu unul cu 4 rame dar am lasat doar 5 rame in total in cuib.azi le-am pus inca o rama dupa ce am vazut ca cele 3 rame din mijloc erau pline cu puiet.cel intrat pe 6 rame avea azi 4 rame puiet capacit asa ca i-am dat inca o rama cu cu o portiune de miere in cuib.de la rezerva am pus dupa diafragma cate o rama 3/4 cu miere pe care am descapacit-o.la ambele familii
as avea o intrebare.pot continua sa le dau miere in rame puse dupa diafragma?
urdinisul e lasat cam 1,5 cm.cara polen la greu si nu vreau sa se imbulzeasca la urdinis.
atasez poze cu puiet.
rog pe cei mai experimentati sa imi spuna daca am procedat corect sau ce defecte am facut.

dodo79

era sa uit.azi am luat primele ace si culmea e ca dupa ce am pus capacul si am terminat treaba.cred ca le-a deranjat ca mi-a sunat telefonul.dupa vreo 20 minute m-am dus in paralel cu ele la vreo 20 de metri si vb cu Spykal la tel.cand am ajuns in dreptul stupilor la 20 m a inceput atacul.una sa oprit in coltul ochiului.pe una am pleznito in cop si a treia statea pe telefon si dadea cu acul in difuzorul tel sa il impunga.
acum am un obrajel plin de botox natural :)
si ca sa fie mai frumos.a ramas pe haina o albina pe care am dus-o in casa.vazand ca trage ceva dupa ea amzis ca sia pierdut acul.fiul meu de 4 ani zice :tati pune-o in palma la mine.mai obisnuiam sa pun albine fara ac in palma sa se obisnuiasca.cand o las vad un ac in mana lui  :).el speriat a inceput sa planga.ia trecut mai mult sa speriat de mama-sa care facea mai multe valuri decat acul.L-am linistit si mi-a promis ca mai vine cu mine la albine doar cand are masca si manusile la el.se pare ca nu e asa de alergic ca si mine.e a doua intepatura la el si nu se umfla.mai mult se sperie.
atasez cateva poze cu ceva nemaintalnit de mine.o rama lasata afara cu putina miere si polen dupa ce a stat la soare a inceput sa se umfle in unele celule ceara.din unele a si curs.stie careva ce reactie este?

mmacreanu

poate ai vreo albina la care nu se mai opresc glandele care secreta ceara :d
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

fiug1970

pare ca a ramas doar camasuiala....dupa cum este de neagra.rama..a ramas doar caroseria....

dodo79

Citat din: mmacreanu din Martie 21, 2014, 10:14:41 PM
poate ai vreo albina la care nu se mai opresc glandele care secreta ceara :d
acuze.am uitat sa specific.acea rama nu a fost in cuib peste iarna.a fost cu cele de la rezerva.am scos-o afara ptr ca avea miere putina ca sa o curete (gen Dragos,Romikele)dupa ce au curatat-o stand si la soare am observat acest lucru

alex_sa

[
atasez cateva poze cu ceva nemaintalnit de mine.o rama lasata afara cu putina miere si polen dupa ce a stat la soare a inceput sa se umfle in unele celule ceara.din unele a si curs.stie careva ce reactie este?
[/quote]
ainceput sa se topeasca