stupii mei de poliuretan

Creat de dodo79, Octombrie 21, 2013, 07:54:14 PM

« precedentul - următorul »

dodo79

Citat din: fiug1970 din Ianuarie 31, 2014, 11:42:15 PM
inseamna ca la puliuretan poti ierna doar in sistem horn?
impermeabil/nu penetreaza apa
absorbant/absoarbe apa
lemnul,in mod normal absoarbe o anumita cantitate de apa(daca nu este lacuit,vopsit,propolizat,parafinat,ceruit,etc acoperit cu o substanta,sau pelicula impermeabila)
stiu rolul la subar,aveam la sobele de teracota la bageac(intre soba si cosul de fum)o tabla pe care o împingeam sa obtureze iesirea de fum când se stingea jarul in soba,sa se mentina caldura in soba.voi folositi subarul sa mariti sau sa micsorati tirajul natural(in cazul iernarii tip horn)pt.eliminarea umiditatii excesive,nu?
la mine au iernat in clopot.
referitor la subar este ptr reglarea aerisirii pe timp de frig si mentinerea temperaturii in stup.iti dai seama ca nu e tot una sa intre aerul rece pe toata suprafata sau doar pe o portiune.bineinteles  ca datorita acestei aerisiri(ventilatii) se formeaza mai mult sau mai putin umiditatea

dodo79

Citat din: SPYKAL din Februarie 01, 2014, 07:33:57 AM
Citat din: dodo79 din Ianuarie 30, 2014, 03:34:36 PM
cateva poze cu curatirea stupului si ...........al stomacului :)
Prietene, abia acum am vaut pozele. Te mananca in varful degetelor? Ce ai cu albinele? De ce nu le lasi in pace? Sa nu te aud in primavara ca.....chițăi.
:nono: :nono: chitaiam eu daca nu aveau turta

dodo79

Citat din: SPYKAL din Februarie 01, 2014, 04:32:54 PM
Citat din: dodo79 din Februarie 01, 2014, 03:08:15 PM
:nono: :nono: chitaiam eu daca nu aveau turta
Aiurea! De ce le dai turta? Au cumva puiet?
prietenul meu .dupa cum ti-am spus si in toamna mierea era foarte putina.le-am pus turte.iti reamintesc acele poze nu erau de la mine.erau de la nea Aurel.batranelu ala de care ti-am povestit.si cele cu curatenia stomacului.in timp ce le-am pus turte au iesit cateva afara pe deasupra.
stii bine ca eu le-am lasat cate 10 kg miere.la mine stupul cu 4 rame are inca mai mult de jumatate miere pe faguri.
se pare ca ai cam sarit peste postarile din topic.

dodo79

inca 2 casute gata de folosire.caut chiriasi  :)

rarescyp

spunemi te rog cu ce i- ai vopsit...?vopseava nu se decojeste in timp de la expunerea lor la soare..?
cate straturi de vopsea ai dat???
ALBINA - o afacere 'zburatoare'....

dodo79

Citat din: rarescyp din Februarie 10, 2014, 06:27:10 AM
spunemi te rog cu ce i- ai vopsit...?vopseava nu se decojeste in timp de la expunerea lor la soare..?
cate straturi de vopsea ai dat???
vopsea pe baza de apa.Genius pro se numeste.se gaseste la Baumax.cutii de 0,75 -33 lei.vopseaua nu se decojeste daca stupii de poliuretan sunt slefuiti cu hartie abraziva sa au iesit porii din cauza radiatiilor UV.daca stupii sunt luciosi nu prinde vopseaua pe ei sau daca prinde se decojeste.am dat 3 straturi la verde si 2 la galben.poliuretanul fiind galben ajunge 2 straturi.rola trafalet micuta.cu pistolul ai pierdere.poti face un stup in config din poza.cu rola poti face 3 tupi in configuratia din poza.atasezfoto cu cutiile de la vopsea.se gasesc si culori ca :rosu,albastru,alb,maro ,gri, crem.cutii mai mari erau doar din ultimele 3 culori.
atentie !!!fiind o vopsea pe baza de apa nu incercati sa ingrosati vopseaua pe suport.al doilea strat se da doar dupa ce primul sa uscat.e nevoie de caldura.eu le-am vopsit in casa.
atasez si o poza cu 2 capace dupa primul strat si o poza cu instructiuni ale vopselei
spor la treaba

fiug1970

dodo,aici se gaseste o vopsea/imprimatie,ce prinde pe orice suprafata:TODOTERRENO,dupa care se poate vopsi cu orice fel de vopsea.Cred ca si in ro. ar putea fi...Nu te/ai gandit?

dodo79

Citat din: fiug1970 din Februarie 10, 2014, 11:09:50 PM
dodo,aici se gaseste o vopsea/imprimatie,ce prinde pe orice suprafata:TODOTERRENO,dupa care se poate vopsi cu orice fel de vopsea.Cred ca si in ro. ar putea fi...Nu te/ai gandit?
eu cautam o vopsea pe baza de apa.problema la poliuretan e urmatoarea.La turnare matrita se unge cu o solutie ptr a impiedica lipirea spumei de matrita.aceasta solutie da luciu si nu lasa nici un tip de vopsea sa adere la poliuretan.nici chiar nitro.ptr aceasta se slefuieste piesa de poliuretan inainte de grunduire si vopsire.
:wink:

dodo79

in casa noua

ionel07196555

Frumos
Eu am sa ii tin o vara asa si dupa vopsesc

dodo79

Citat din: SPYKAL din Februarie 16, 2014, 04:54:06 PM
Citat din: dodo79 din Februarie 16, 2014, 03:45:57 PM
in casa noua
Bravo prietene!!! Felicitari!!!  =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>
multumesc prietene
Citat din: ionel07196555 din Februarie 16, 2014, 08:44:34 PM
Frumos
multumesc
este foarte bine.daca suprafata este lucioasa nu va prinde vopseaua

mmacreanu

Citat din: dodo79 din Februarie 16, 2014, 08:51:12 PM
Citat din: SPYKAL din Februarie 16, 2014, 04:54:06 PM
Citat din: dodo79 din Februarie 16, 2014, 03:45:57 PM
in casa noua
Bravo prietene!!! Felicitari!!!  =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>
multumesc prietene
Citat din: ionel07196555 din Februarie 16, 2014, 08:44:34 PM
Frumos
multumesc
este foarte bine.daca suprafata este lucioasa nu va prinde vopseaua

Eu cred ca indiferent de momentul cand vrei sa-i vopsesti, slefuirea este necesara. Daca ii vopsesti acum, slefuiesti stratul lucios ca sa prinda vopseaua, daca ii lasi o vara sa-i vada soarele, o sa trebuiasca slefuita suprafata murdara, se deschid porii si stratul de la exterior devine putin deteriorat, nu cred ca o sa tina vopsea ...
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

ionel07196555

Eu sper sa fie ca la extrudat
adica am vopsit ca sa nu fie toti nuclei de aceiasi culoare si se cojeste si am vopsit dupa o vara si totu e OK.

dodo79

am observat la al meu ca doar din al doilea an de stat in soare se deschid pori pe care se pot vopsi.trebuie sa treaca cel putin 5 ani sa inceapa sa se  murdareasca asa cum spui tu.atasez o poza unde un corp este in folosinta de anul trecut si cel mai murdar cred ca are cam 6 ani.cel mai indicat este sa se slefuiasca dupa ce sta vreo 2 luni la soare.pe cel murdar cu siguranta nu va tine vopseaua decat dupa ce il spal si il dezinfectez.
Citat din: ionel07196555 din Februarie 16, 2014, 09:34:12 PM
Eu sper sa fie ca la extrudat
adica am vopsit ca sa nu fie toti nuclei de aceiasi culoare si se cojeste si am vopsit dupa o vara si totu e OK.
daca vopsesti cu acest tip de vopsea,nu se decojeste(asta daca este bine slefuit)

dodo79

odata cu revizie de primavara am avut neplacerea sa constat ca am ramas fara o matca.am unificat cele trei rame cu albina cu unul cu 4 rame dar am lasat doar 5 rame in total in cuib.azi le-am pus inca o rama dupa ce am vazut ca cele 3 rame din mijloc erau pline cu puiet.cel intrat pe 6 rame avea azi 4 rame puiet capacit asa ca i-am dat inca o rama cu cu o portiune de miere in cuib.de la rezerva am pus dupa diafragma cate o rama 3/4 cu miere pe care am descapacit-o.la ambele familii
as avea o intrebare.pot continua sa le dau miere in rame puse dupa diafragma?
urdinisul e lasat cam 1,5 cm.cara polen la greu si nu vreau sa se imbulzeasca la urdinis.
atasez poze cu puiet.
rog pe cei mai experimentati sa imi spuna daca am procedat corect sau ce defecte am facut.