stupii mei de poliuretan

Creat de dodo79, Octombrie 21, 2013, 07:54:14 PM

« precedentul - următorul »

rarescyp

cauta reteta lui Dragos Gavrila...are si o filmare cu modul de preparare...
ALBINA - o afacere 'zburatoare'....

dodo79

Citat din: rarescyp din Ianuarie 26, 2014, 09:14:01 PM
imi poti spune si topicul te rog

soricul

"Viata eroilor,dintre toate,este cea mai mare lectie de umanitate pe care ne-o da istoria"

fiug1970

Mod de preparare: la 100 g alcool de 80°-86°, se adaugă 20 g propolis întărit, ţinut în frigider. Alcoolul amestecat cu propolis se introduce într-un vas, se încălzeşte la 30°C-40°C şi se amestecă bine. Această procedură se repetă într-o săptămână de 6-7 ori După aceea se lasă să se aşeze şi se toarnă lichidul curat.

rarescyp

Citat din: dodo79 din Ianuarie 26, 2014, 09:18:14 PM
Citat din: rarescyp din Ianuarie 26, 2014, 09:14:01 PM
imi poti spune si topicul te rog
scuzama te rog...din graba si neatentie , am crezut ca e vorba de protofil
ALBINA - o afacere 'zburatoare'....

dodo79

mersi mult .aveam nevoie si de reteta protofil.
acum voi intreba de protofil.poate se grabeste cineva si imi spune mai multe de tintura de propolis  :D
scuze Florin ,asta nu inseamna ca te ignor.mersi mult.am facut doar o gluma.
sanatate
intre proceduri unde tin oala cu componentele?la ce temperatura?am inteles ca trebuie lasata la intuneric
sanatate

pistol28

Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

fiug1970

ca orice tinctura,la intuneric si fiind vb.de alcool,bine inchisa,NU IN OALA!!dupa atatea incalziri si/n oala... se pierde din alcool.Astea nu le/am citit dar presupun ca asa e.Daca altcineva stie altceva sa ma contrazica.

dodo79

multumesc ptr raspunsuri
saanatate

bucovineanu

Prin incalzire nu se pierde numai alcoolul, se pierd si multe din principiile active din propolis.

fiug1970

Citat din: bucovineanu din Ianuarie 27, 2014, 10:06:58 PM
Prin incalzire nu se pierde numai alcoolul, se pierd si multe din principiile active din propolis.
se incalzeste nu se fierbe.la 30/40 de grade... temperatura optima ca alcoolul sa dizolve rasinile si alte cleiuri din propolis.alcoolul oricum dizolva,dar un pic de temperatura face ca si substantele mai indaradnice din propolis sa fie dizolvate si odata dizolvate alcoolul nu mai este asa de pur in grade ca la inceput.vara apa la robinet e la 25 grade!!la braila

Szaby

dodo79

am vazut-o szaby.cautam pavilion ptr poliuretan.de retinut.toti stupii aveau 2 caturi de 1/2.doar cel de pa cantar avea 3 :D

dodo79

azi fiind vreme foarte frumoasa am aruncat un ochi peste albinute.si ptr amatoriide bagat bete in roate va arat cum arata stupii din poliuretan pe interior dupa o saptamana de frig.uscat .cine respecta instructiunile nu da gres.folia este fara condens sau picuri de apa

dodo79

pozele sunt din stupina lui nea Aurel(84 ani)eu am grija de aceasta
asta e ptr mmacreanu.ti-am promis poze cu turta pusa pe folie deasupra ramelor.si o poza cu turta care totusi se inmoaie cam mult.