Micul Apicultor Ioan Ursachi

Creat de Ionut Ursachi, Iulie 28, 2013, 01:28:07 PM

« precedentul - următorul »

Ionut Ursachi

Asa este :)
Ma poate ajuta cineva cu niste exemple de podisor tip hranitor din lemn ... sau osb ?Fara sa mai fie nevoie sa cumpar acele hranitoare din plastic :) Multumesc !
"O, nebune om pana cand te vei afunda  si ca o albina vei aduna bogatia ta , care degrab va pieri ca praful si cenusa ? Ci cauta mai vartos imparatia lui Dumnezeu ."
    Multa sanatate si respect !

roi_ag

Citat din: Ioan Ursachi din Februarie 06, 2015, 09:56:40 PM
Asa este :)
Ma poate ajuta cineva cu niste exemple de podisor tip hranitor din lemn ... sau osb ?Fara sa mai fie nevoie sa cumpar acele hranitoare din plastic :) Multumesc !
Si la astea trebuie ceva munca si scule!

Ionut Ursachi

Va multumesc !  O intrebare ..aveti doua santuri acolo .. cel din mijloc cred ca este pt a intra albinele iar celalalt se pune plasa , gresesc ?
"O, nebune om pana cand te vei afunda  si ca o albina vei aduna bogatia ta , care degrab va pieri ca praful si cenusa ? Ci cauta mai vartos imparatia lui Dumnezeu ."

dan sebastian

Creaza-ti un spatiu suplimentar de 5 cm, 4 sipci batute pe dimensiunea corpului, si foloseste punga de plastic legata la gura. Pungile sa fie din cele la sul de 1 sau 2 kg. e cea mai ieftina solutie.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

Ionut Ursachi

roi_ag

Citat din: Ioan Ursachi din Februarie 06, 2015, 10:45:19 PM
Va multumesc !  O intrebare ..aveti doua santuri acolo .. cel din mijloc cred ca este pt a intra albinele iar celalalt se pune plasa , gresesc ?
In prima poza se vede ca este pus un placaj ca cel de pe fundul hranitorului,pentru a nu avea
contact cu albina.

Ionut Ursachi

Multumesc !:) Poate devin enervant punand atatea intrebari ..insa aici am posibilitatea ca sa primesc o diversitate de raspunsuri .

Am o drujba Ruris ..iar acolo la carburator unde ar trebui sa fie suruburile cu reglaje .. are un fel de imbus..dar nu e patrat .. daca le scot si le inlocuiesc cu altele .intrebarea este ..de unde sa fac rost de ele ?:(

dan sebastian

Sunt torsuri. Le poti lua din mag mari sau cele de specialitate. Daca te pricepi un pic si sti ce sa cumperi poti sa iei defecta din tg de vechituri, si inlocuiesti ce e nevoie. Cu 20 - 30 lei ii una sh defecta. Vezi insa sa nu aiba acelasi defect.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

Ionut Ursachi

Inteleg ... si unde pot gasi targurile astea ? Magazinele de specialitate va referiti .. la husqvarna ..stihl ?

dan sebastian

Huskvarna, ruris, stihl toate au reprezentante in resedintele de judet. Sunt insa mai scumpi. La mine in tg jiu, e targ auto care are inglobat in el second cu tot ce aduc unii din afara, piese auto din dezmembrari, etc. De obicei gasesc acolo mai mult decat in magazine. Plus totul e negociabil, si de obicei daca nu iti merge iti schimba produsul.

Ionut Ursachi

Ionut Ursachi

Domnilor cresc albinutele cu succes ,fagurii de plastic ?  :bzz: :bzz: :thanks:

andrei_georgian

Citat din: Ioan Ursachi din Februarie 07, 2015, 04:44:44 PM
Multumesc !:) Poate devin enervant punand atatea intrebari ..insa aici am posibilitatea ca sa primesc o diversitate de raspunsuri .

Am o drujba Ruris ..iar acolo la carburator unde ar trebui sa fie suruburile cu reglaje .. are un fel de imbus..dar nu e patrat .. daca le scot si le inlocuiesc cu altele .intrebarea este ..de unde sa fac rost de ele ?:(
Cam greu sa gasesti suruburi sa se potriveasca deoarece au varful conic si difera de la model la model, cel mai simplu iti cumperi o surubelnita speciala pentru reglaj, eu am intalnit probleme la o drujba husqvarna care avea capetele de surub de la reglaj tare ciudate, am improvizat ceva ca sa pot face reglajul la carburator.. :hi:
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma.

Ionut Ursachi

Kiwi Bee

Citat din: Ioan Ursachi din Februarie 16, 2015, 10:01:15 PM
Domnilor cresc albinutele cu succes ,fagurii de plastic ?  :bzz: :bzz: :thanks:

Daca le dai cu un strat de ceara atunci da.

Intro perioada cumparam ramele de plastic gata ceruite si miam dat seama dupa un timp ca acel comerciant folosea ceara nasoala(jegoasa rau) ce nu se prea vedea pe rama de culoare neagra. Intrun final albinele cladeau fagurii dar mai incet.
Numai cumpar rame gata ceruite ci le ceruiesc eu cu rola mica de vopsit.

Fara sa le dai cu un strat de ceara nu te sfatuiesc sa la folosesti chiar daca ai un cules puternic. Albinele vor prefera sa blocheze alte rame cu miere(in cuib) si va trece ceva timp pina ati vor cladi fagurii + ca ati vor cladi fagurii neuniform.