Micul Apicultor Ioan Ursachi

Creat de Ionut Ursachi, Iulie 28, 2013, 01:28:07 PM

« precedentul - următorul »

calmusdaniel

Eu nu mi-as face griji ca paduchii devin imuni la varachet,problema e ca unii nu fac tratamentele corespunzator si la timp.Pt a combate cat mai eficient varoa ar trebui ca pe o raza cat mai mare,apicultorii sa faca tratamente in aceeasi perioada.Daca eu as face tratament azi,nu pot decat sa reduc nr de paduchi,iar o fam tratata se reinfesteaza in doua saptamani din cauza trantorilor care vin din stupinele netratate.

Ionut Ursachi

Asa este si mai intervin furtisagul ..care cred eu ar putea raspandi paduchele
"O, nebune om pana cand te vei afunda  si ca o albina vei aduna bogatia ta , care degrab va pieri ca praful si cenusa ? Ci cauta mai vartos imparatia lui Dumnezeu ."
    Multa sanatate si respect !

Ionut Ursachi

Sper sa vina primavara! E primul semn pe care il vad la copaci .. cat despre flori , inca nu am verificat ghioceii.
"O, nebune om pana cand te vei afunda  si ca o albina vei aduna bogatia ta , care degrab va pieri ca praful si cenusa ? Ci cauta mai vartos imparatia lui Dumnezeu ."

Eugen B

Mergi cu motoru in recunoastere? Si la mine am vazut ca salcia incepe sa faca pus de asta alb.

Ionut Ursachi

:)) as vrea eu motor . Le port la treaba prin gradina :)) dupa cum vedeti are  un fel de protectii de plastic .. le-am cumparat de la un second cu 7 lei :D

Ionut Ursachi

De unde atata bucurie .... :( din nou zapada .

Ionut Ursachi

Stie cineva un model ca acesta la ce pret poate fi ?

ves.lucian

Nu mai stiu cat am dat pe el !!! Parca vreo 25 de lei !!! La targuri am vazut o gramada !!! Maxim 40 de lei poate fi , zic eu !!!
Pe net nu ai cautat ???
        :razz: :razz: :razz:
Sa traim cu si in HRISTOS , singura bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Fara sa ai albine poti sa traiesti !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! imi pare rau ca moare daca ma inteapa !!!

Ionut Ursachi

Am gasit pe un site ..dar e 40 de lei ..ma gandeam poate gasesc pe undeva putin mai ieftin :D

RazvanTi

la targ aci era 45 lei.
si eu cochetam cu o sapca de-asta ca-s cam chior dar mi-am tras ceva mai tare  :roll:
o sa prezint la mine pe pagina :hi:
sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro

Ionut Ursachi

Ionut Ursachi

O mica intrebare .. benzile de mavrirol puse intre rame ... dau randament ? Si care este solutia activa .. este amitrazul ca la VF?

pistol28

Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

Ionut Ursachi

Multumesc ! Deci este o substanta diferita si daca se folosesc amandoua (mavrirol si VF) obtinem o mai buna combatere a bolii .. asa cum a afirmat si domnul Dan Margarit :) tare mi-ar fi placut sa mai posteze niste videoclipuri.. in limita posibilitatilor .. sa ne tina la curent cu situatia de acolo dar si alte lucruri noi si folositoare :)dar ce sa ii faci ..cineva munceste si ridica numele tarii ..altii critica, barfesc desi nu sunt in postura sa o faca . :(

sorinma

Trebuie sa-i multumim ca rezistat criticilor(daca au ajuns si la el) si a prezentat un an apicol de acolo cu majoritatea lucrarilor .A trecut prin toate de la producerea stupilor ,lucrari in stupine(de la amenajare, exractie,pana la impachetarea pt iarna),metode de inmultire ,discutii despre boli.A luat totul sistematic si daca o fi omis vreun secret nu putem sa-l acuzam de nimic.
Parerea mea e ca trebuie sa-i multumim si sa nu uitam si sfatul care-l tot repeta"folositi doar cea vi se potriveste la voi...asa se face aici, voi adaptati doar ce va avantajeaza acolo(sigur a zis cu alte cuvinte  :P ) "
Din partea mea toata stima  :thanks:
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde