Micul Apicultor Ioan Ursachi

Creat de Ionut Ursachi, Iulie 28, 2013, 01:28:07 PM

« precedentul - următorul »

Ionut Ursachi

"O, nebune om pana cand te vei afunda  si ca o albina vei aduna bogatia ta , care degrab va pieri ca praful si cenusa ? Ci cauta mai vartos imparatia lui Dumnezeu ."
    Multa sanatate si respect !

Ionut Ursachi

Le-am pus aici pana la urma :) . Domnilor care dintre aceste pungi cu lapte praf este buna ?
"O, nebune om pana cand te vei afunda  si ca o albina vei aduna bogatia ta , care degrab va pieri ca praful si cenusa ? Ci cauta mai vartos imparatia lui Dumnezeu ."

yulian

Grija mare la lactoza...din cate stiu, o concentratie mai mare de 5% provoaca intoxicarea albinelor...

NiKoN

Un prieten adevarat nu poate fi cumparat, dar poate fi vandut!

Ionut Ursachi

Am vazut domnule Nikon ..dar pretul e  destul de marisor ..am sa mai caut prin magazine .. poate gasesc ceva .  :bzz:  :thanks:

Ionut Ursachi

Ionut Ursachi

Si e gata si turta proteica  . De acum sa vedem ..cand o dam albinutelor :)

paul1

Cand ai facut filmuletul cu zborul ala anemic ???
Cam mari turtele proteice. Cu continutul dintr-o punga trebuia sa faci 3 turtite !
Cu fanul ala imprastiat in fata stupilor treceai o capra iarna ! :rotfl:
Prima operatiune pe care trebuie s-o faci este sa restrangi cuiburile ... la chinga ! Da-le intai ramele care mai au miere deasupra cuibului restrans si abia mai apoi pune turtitele proteice (dupa ce faci imparteala la 3) !
Cum ai facut turta ???

Ionut Ursachi

Au fost mai multe zboruri pana in aceasta data domnule Paul ..cat de anemice o fi fost .. nu stiu . Turtele desi sunt mari .. le voi taia atunci cand le dau ..in functie de cantitatea dorita .Sunt paie ..si chiar nu am ce face cu ele ... bunicii fiind in varsta .. nu mai am decat gaini . Cuiburile le restrang atunci cand va fi o zi calda... si posibil atunci vor zbura mai mult  si pun si turta. Turta am facut-o din ce am auzit si eu : domnul Daniel ... dan sebastian .. spun asta pentru ca am folosit asa .. 2 kg miere floarea soarelui ... 2 kg zahar pudra ... 4 turte beefonda ce mi-au mai ramas ... apicomplex .. lapte praf ..si drojdie de bere . nu am mai avut protofil ca sa le pun . Ma apuc zilele astea sa fac si protofilul sa fie cand dam siropul . Daca am gresit turta ... este vina mea ... insa cum a spus domnul Daniel  ...important este sa le ajutam cu ceva proteic . Numai bine domnule Paul !

Cipi

La cum sunt temperaturile la noi in judet... un zbor de curatire mai sanatos abia prin aprilie il putem astepta.

Ionut Ursachi

Nici chiar domnule Cipi , salcia ( matisorul )  a aparut ... si alunul da semne de viata .. Am avut o contrazicere zilele astea cu batranul apicultor ... care sustine ca acele studii ale lui A.Malaiu referitor la hranirile proteice .. nu ar fi potrivite zonei noastre.. lucru de care nu am fost de acord.

Cipi

Nici batranul apicultor care isi tine albinele intr-o gradina vecina nu intervine cu absolut nimic pana in primavara, familiile in toamna sunt slabe, dar primavara ii explodeaza, si face productie.

Eugen B

Stimularile au efecte diferite in diferitele parti ale tarii. Asta e parerea mea. Si stimularea are sensul ei si trebuie sa sti cand si cum sa o faci.
La mine alunul acuma infloreste si salcia o astept si pe ea. Astept vreme buna ca albinele sa aduca polen mult din natura. Daca nu este cules in natura poti sa le dai si turta dulce ca nu se vor dezvolta ca si cum ar fi cules, nici pe aproape macar.
Defapt vei vedea din prorie experienta

Ionut Ursachi

Poate sa explodeze ..insa in stationar ..fara o baza melifera mare .. ori face miere ori nu ... el nu are nimic de pierdut .Oricum le uneste pe toate in toamna .

Asa este domnule Eugen .

Ionut Ursachi