se va impozita apicultura..??

Creat de bio, Ianuarie 21, 2013, 07:09:05 PM

« precedentul - următorul »

PACO

din cat am vazut se va plati si sanatate indifernt daca esti sau nu angajat iar cei 50 de stupi scutiti nu se calculeaza. nu am prins ce se intampla cu pfa urile platesc la norma sau la profitul rezultat din contabilitate.

filip

Domnilor,am urmarit si eu emisiunea.
Pana in 11 feb o sa fie elaborate Normele Metodologice.
Statul da subventii si nu se intoarce nimic inapoi{apicultorul primeste subventie pe fam albina?} sa fim egali cu celelalte ramuri agricole?
Iar eu am auzit o aluzie subtila,orice venit obtinut trebuie sa platesti 5,5 la sanatate.
Intreb eu acum:
Daca platesc impozit pe fam de albine voi fi taxat si la procesator cand predau mierea?
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

romikele

Vei fi taxat oriunde si oricand, ca ai de unde  :wink2:

filip

http://www.gandul.info/financiar/ghidul ... e-10538487
Impozitul pe veniturile microîntreprinderilor

Nici micii întreprinzători nu au fost uitaţi.

Toate firmele a căror cifră de afaceri este mai mică de 65.000 de euro vor plăti de la 1 februarie un impozit obligatoriu pe venit de 3%. Analiştii sunt de părere că orice firmă care are o rată a profitului mai mică de 18,75% va avea de suferit de pe urma acestei decizii. :nono: :nono: :nono:
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

Aurel

Da ,am urmarit cu mare atentie cum dealfel cred ca au facuto multi apicultori .Ce am constatat eu:
   1.Despre apicultori mai nimic.Dar sa aceptam ideea ca ce se discutat in legatura cu ceilalti fermieri se poate aplica in cazul nostru.
  2.S-a vazut clar cum se fac negocieri pentu luarea unor hotarari importante.Domnul Draghici in functia pe care o are, a spus ca nu a fost invitat la negocieri,desi reprezentantul ministerului(nu i-am retinut numele),a tinut sa precizeze ca domnia sa reprezinta un factor important in toata aceasta ecuatie. =))
   3Se naste intrebarea pana la urma cine stabileste si in ce baza norma de venit?
  Din toata aceasta discutie ,eu am inteles ca impozitarea va fi la primarie dupa numarul de stupi declarat si asta nu intareseaza fiscul.Oalta impozitare va fi cea peproductia valorificata si nu intereseaza primariile Deci bataia este pe bani si nicidecum pe interesul agricultorului
  Acuma satu si ma intreb daca am inteles eu bine sau nu.

morozan simion

am urmarit si eu emisiunea si este destul de clar, toti cei care au accesat fonduri europene au fost obligati sa-si deschida AF,PFA,II etc deci toate aceste chestiuni de la 1 februarie sunt OBLIGATE  sa plateasca impozit pe venit deci in concluzie eu am 30 fam albine mi-a aprobat dosarul pentru masura 141 ,m-au obligat sa deschid ori af ori ii ori pfa, datorita acestui fapt ca am firma sunt obligat sa platesc impozit pe venit
asta este viata

bucovineanu

Ce am inteles eu:
-La norma de venit se calculeaza CAS de 5,5 la suta  dupa care din ce ramane se calculeaza impozitul de 16 la suta. Acest lucru era valabil si pana acum in alte domenii daca se alegea impozitarea la norma de venit.
-Cei care in prezent au venituri din agricultura si sunt impozitati sub alta forma, ex 3% din cifra de afaceri, pot alege daca raman asa, sau aleg sa fie impozitati la norma de venit.
-Cei care predau mierea la procesatori nu au fost impozitati pana acum. Doar s-a vorbit sa fie impozitati cu 3% la venitul brut, dar nu s-a aplicat. Acum au de ales.
-Impozitul pe venitul din agricultura nu se  va plati la primarie ci la fisc si merge la bugetul de stat nu la cel local.

filip

De o vreme de cite ori il prindea ursul pe iepuras prin padure zicea "de ce nu porti ma sapca" si il lua la bataie. Bataie azi, bataie miine, se enerveaza iepurasul, hai la leu sa se plinga.
- Maria-ta, uite ce mi se intimpla, ursul ma bate zilnic ca n-am sapca. E inadmisibil, eu nu port sapca, nu pot, fac urticarie la urechi, faceti ceva !
- Bine iepurasule, aranjez eu.
Se face iepurasul ca pleaca si se ascunde sa vada ce face leul. Leul era prieten cu ursul. Trimite sa-l cheme si-l ia la prelucrat.
- Ba prostule, n-am nimic impotriva sa-l bati pe nenorocitul ala de iepuras da' gaseste si tu un pretext mai inteligent ce dracu'. Fii atent cum faci. Te duci la el zici "da o tigara", asta nu fumeaza, pac l-ai prins. Sau sa zicem ca are la el din intimplare, daca-ti da cu filtru zici ca vroiai fara si asa mai departe, il prinzi cu ceva. Daca are sa zicem de toate, ceri un foc, daca-ti da de la chibrit zici ca vroiai bricheta etc. Ai priceput ?
Bun.
A doua zi il intilneste ursul pe iepuras.
- Ia vino ba aici.
- Da nene ursule, ce e ?
- Da o tigara.
- Imediat nene ursule. De care vrei, cu filtru, fara filtru, cu port-tigaret, fara ?
Se gindeste ursul...
- Da una cu filtru.
- Poftim. Acum pot sa plec ?
- Nu inca, mai stai. Da un foc.
- De care nene ursule ? Am chibrituri, amnar, bricheta, bete de frecat...
- Da de la bricheta.
Sta ursul, fumeaza tigarea, o termina, se uita la iepuras.
- Iar nu ti-ai luat ma sapca ?

Cam asa va fi si cu ORGANUL aflat in control.

octav

Citat din: bucovineanu din Februarie 03, 2013, 02:24:12 PM
-Impozitul pe venitul din agricultura nu se  va plati la primarie ci la fisc si merge la bugetul de stat nu la cel local.

Asa am inteles si eu insa nu am inteles cum se face cu impozitul se ia o data 16 % din norma de venit si apoi 3% din venitul total efectiv obtinut?
Asta nu e dubla impozitare? Parca nu e voie sa se practice.
Iar despre CAS 5,5% asta e suplimentar din ce am inteles eu
http://jimm69.sunphoto.ro

Fa cat mai multe greseli cu putinta, dar tine minte un singur lucru; nu fa de doua ori aceasi greseala. Si te vei dezvolta ---
OSHO - Curajul Placerea de a trai periculos

morozan simion

cert este un singur lucru, orice fac si isi canalizeaza efortul in asa fel sa-ti ia banul apoi ca impozit pe venit, ca proprietar indiferent ce si cum trebiie sa dai impozit

bucovineanu

Citat din: octav din Februarie 03, 2013, 02:39:29 PM
Citat din: bucovineanu din Februarie 03, 2013, 02:24:12 PM

Asa am inteles si eu insa nu am inteles cum se face cu impozitul se ia o data 16 % din norma de venit si apoi 3% din venitul total efectiv obtinut?
Asta nu e dubla impozitare? Parca nu e voie sa se practice.
Iar despre CAS 5,5% asta e suplimentar din ce am inteles eu
Nu se aplica dubla impozitare. Platitorii pot alege ori una ori alta.
Mai multe vom afla odata cu aparitia normelor de aplicare.

morozan simion

de ex. am 50 fam albine da? platesc aproximativ 750 ron impozit exact pe familiile de albine din care 5,5% este la sanatate dupa cum spuneau astazi, dar daca am aceste 50 fam de albine pe AF, vand 1500 kg miere la asociatie da, dupa aceasta miere platesc tva da, deci pe langa faptul ca platesc pentru fiecare familie de albine mai ăplatesc si tva pentru produsele care le vand cu factura da? sau nu?

cipriene

Citat din: morozan simion din Februarie 03, 2013, 02:16:20 PM
am urmarit si eu emisiunea si este destul de clar, toti cei care au accesat fonduri europene au fost obligati sa-si deschida AF,PFA,II etc deci toate aceste chestiuni de la 1 februarie sunt OBLIGATE  sa plateasca impozit pe venit deci in concluzie eu am 30 fam albine mi-a aprobat dosarul pentru masura 141 ,m-au obligat sa deschid ori af ori ii ori pfa, datorita acestui fapt ca am firma sunt obligat sa platesc impozit pe venit
asta este viata

eu de doi ani spun ca toate "ajutoarele "astea sunt golanii, facute sa te prinda ca un lat. la inceput latul e larg si nu simti, ca mai apoi sa sa stranga si sa fie prea tarziu cand iti dai seama. orice lucru "nobil" ascunde ordinariile unei minti bolnave
am spus-o atunci, o spun si acum: NU VREAU SA MI SE DEA, DAR NICI SA MI SE CEARA.
Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)

bucovineanu

TVA se plateste daca cifra de afaceri depasaste 60000 de euro. Pana acum se platea de la 100000 de mii de euro si acum s-a redus pragul.

cristipep

Oricum o sa ne jupoaie ...mai ales pe cei care au luat fonduri europene.Au un control mai mare asupra lor....dar om vedea ce o mai fi.