Trecerea la apicultura PROFESIONISTA-constituirea unei ferme apicole de 500 stup

Creat de edy, Ianuarie 05, 2013, 09:08:25 PM

« precedentul - următorul »

Bătrânul

Citat din: Alutus din Ianuarie 11, 2013, 08:18:57 AM
Esti pe aproape, dar nu acesta este raspunsul pe care-l asteptam. Ii invit si pe ceilalti colegi, sa dea un raspuns si in acest scop, reformulez intrebarea. Care operatie, odata executata, ar putea reduce foarte mult, interventiile directe asupra stupului ?
Alutus vad ca pui intrebari misterioase dar nu raspunzi la prima ta intrebare asa cum ai pus de prima data .  :nod:

Bătrânul

Propunere catre Edy !!! Uite Edy poate ti se implineste visul  mai repede decit ai crezut. Avem nevoie de un stupar sef in Italia . In prezent avem 500 stupi si ca logistica o fabrica de stupi http://kaptarak.hu/?page_id=85  si www.stupiibatranului.ro  Daca ne demonstrezi ca esti cum zici AI JUCARIA si poti invita prietenii in vizita.  Stupii sint acum cu 7-8 rame Dadant acoperite cu albine.   :thanks: :welcome:

cornelioandanciu

Citat din: Alutus din Ianuarie 11, 2013, 08:18:57 AM
Esti pe aproape, dar nu acesta este raspunsul pe care-l asteptam. Ii invit si pe ceilalti colegi, sa dea un raspuns si in acest scop, reformulez intrebarea. Care operatie, odata executata, ar putea reduce foarte mult, interventiile directe asupra stupului ?
Eu stiu una care reduce total interventiile asupra stupului... :D
Va salut.

edy

D.ul Stefan 1 va multumesc si va apreciez,daca ar gandi toti ca d.voastra ar fi ceva,insa cei care si nu inteleg ceea ce scriu eu este treaba lor si n u ma intereseaza absolut deloc,vor continua sa comenteze -cum se zice "gura lumii nu se-n chide niciodata" asa ca mai bine sa continuam,nu inainte de a multumi la toti apicultorii care imi scriu in fiecare zi pe privat,si sunt din ce in ce mai multi cei care ma sustin si ma incurajeaza .
"Daca albinele nu ar fi fost-eu le-as fi inventat ", by edy

edy

Nea Batranul va trebui pe moment sa refuz oferta generoasa a domniei voastre in prmul rand ca sincer sa fiu nu imi prea plac stupii din poza,sunt stupi foarte buni pentru amatori nu pentru profesionisti,dar daca vreti sa vindeti si pentru aceasta categorie va voi spune tot eu( si ma-n treb: de ce toate mi se-n tampla numai mie???), si daca ii veti face asa cum vreau eu in toamna acestui an personal va ordinez ,daca desigur au si un pret bun peste 300 de bucati,si nu glumesc deoarece peste cativa ani,vreo 3 voi deschide una dintre cele mai mari ferme apicole din Romania si va voi demonstra ca se poate si la noi sa intretii si 5000 de stupi nu cum ziceti voi mai marii expertii.

Bătrânul

Edy arata cum sint stupii care iti plac !   :thanks:  Am lucrat cu miile alte modele pentru Franta ,Germania , Spani si ITALIA  :welcome: :welcome:

edy

Stupii pe care ii vreau vor trebui sa fie astfel:
-SUNT MODELUL ITALIAN DE STUPI VERTICALI PE 10 RAME DADANT, modelul cubic, deci nu cel da nomadismo, cu capacul acoperit cu tabla, capac captusit cu lemn la interior, cu podisorul inalt de 7 cm in care undeva prin fata, mai sus de centrul acestuia sa fie un orificiu cu un diametru de 7 cm si cu un dop de lemn care sa inchida la nevoie acest orificiu, iar capacul sa fie atat de inalt incat sa acoperea f.bine podisorul si sa ajunga undeva sa imbrace si 3 cm din partea superioara a corpului de stup.
Corpul stupului trebuie sa fie incheiat foarte bine, cu cat mai putine noduri cazatoare,cu o grosime de 2 cm, prevazut cu manere metalice pe cele doua parti laterale, si nu frontal si spate, el-corpul stupului trebuie sa aiba cele doua falturi pentru rame prevazute si cu distantiatoare metalice pentru acestea, insa la buza lui superioara a corpului nu trebuie sa mai existe nici un falt, ci trebuie sa fie neteda pentru a se suprapune catul, fara imbinari si alte chestii complicate. La exterior corpul stupului trebuie sa fie simplu fara nici o alta scandura pe la colturi sau alte zorzoane.
Fundul trebuie sa fie detasabil, legat de corpul stupului prin sistemul australian, deci cu sarma indoiata, fundul trebuie sa fie prevazut cu plasa metalica si cu tava culisanta pe sub sita din tabla de 0,2-0,3 mm, dar care sa inchida etans fundul stupului. Inca ceva, fundul in partea din fata va trebui sa fie prevazut cu scandurica de zbor care se poate inchide sau deschide, scandurica insa lata cat latimea stupului.
Foarte important-lemnul folosit trebuie sa fie un lemn de brad foarte uscat, chiar si de 3-4 ani, stagionat-eu cunosc stupii din Romania si stiu care este cel mai mare defect al acestora-se foloseste lemnul aproape verde sau nu uscat bine si dupa un an cand ai bagat albinele in ei timp in care se usuca scandura mai bine poti baga mana sau vezi ramele de la exterior-nu in toate cazurile dar mi s-a intamplat-deci produsul final trebuie sa fie de cea mai buna calitate, de asemenea vor trebui sa fie vopsiti (numai daca se poate ) cu  culoarea mobilei ,un maro deschis.
Cam acestea in mare, daca ne vom pune de acord va voi da si marimile interne si externe al acestui tip de stup. De asemenea vreau sa va intreb daca produceti si rame, caturi, bancali pentru 5 stupi cu sau fara picioare si alte materiale din lemn pentru apicultura,va multumesc!!!

Alutus

Citat din: Bătrânul din Ianuarie 11, 2013, 08:50:48 AM
Alutus vad ca pui intrebari misterioase dar nu raspunzi la prima ta intrebare asa cum ai pus de prima data .  :nod:
Nu este nici un mister. S-a folosit in Ro si sigur se mai foloseste.  In Ungaria se foloseste in mod curent. Reformulare: pt un asemenea stupar(1000-5000 stupi) , care ar fi cea mai dificila operatie? Voi raspunde cand se va epuiza subiectul.
Citat din: edy din Ianuarie 11, 2013, 11:02:09 AM
Stupii pe care ii vreau vor trebui sa fie astfel:
-SUNT MODELUL ITALIAN DE STUPI VERTICALI PE 10 RAME DADANT, modelul cubic,
Solutia tehnologica in sine este buna ,...dar nu pentru stupine de la... 100 de stupi in sus. Toata stima , edy, pentru detaliile tehnologice si pentru idealuri, dar cu modelul acesta ai demonstrat ca esti departe de managementul marilor stupine. Sau poate esti Speedy Gonzales cu chiloti din tabla(stainless steel)
Sa nu uiti Darie!

romikele

Citat din: Alutus din Ianuarie 11, 2013, 02:47:47 PM
...poate esti Speedy Gonzales cu chiloti din tabla(stainless steel)

Dar tu cine esti?

Din acest moment orice anonim care persifleaza sau adreseaza jigniri lui edy, va primi interdictie la postari.
Alutus, daca ai ceva de zis, mai intai te prezinti, apoi contactezi pe privat pe cel cu care ai polemici.

Bătrânul

Edy noi lucram numai serii mari dar http://ost64.apiardeal.ro/ colegul nostru bun stupar si bun meserias poate sa te rezolve cu orice la un preti convenabil !!! :hi: :hi:

tassevasi

"" Sau poate esti Speedy Gonzales cu chiloti din tabla(stainless steel)
[/quote] ""

Tinere  Alutus , nu te mai inteleg acum eu pe tine , cred  si multi altii.
   Ce ai tu cu omul ?  Ce te-a  facut  ? Aici se   vede ca ai o mare  frustrare .
    Eu asa vad ,o invidie  prosteasca a  romanului , de ce ....... nu stiu .
  Numai bine .

Alutus

Hei, ce va ambalati asa? Nu am nimic cu el. Chiar il simpatizez,  pana la cei 500. Speedy= viteza de deplasare si executie, Chiloti de tabla= spate de fier. De ce de fier ? fiindca dupa cinci ani de lucru in conditiile prezentate un stupar va avea hernie de disc , spondiloza cervicala, sciatica, sinuzita frontala si parietala, reumatism si alte boli profesionale, care-l vor scoate din joc. Nu credeti? Veti vedea.Imi pare rau ca unii nu au iar  altii si-au pierdut simtul umorului. Sanatate si succes tuturor.
Sa nu uiti Darie!

D006

Eu pana acum am intalnit ceva stupari cu numar mare de colonii de albine , 99% sufera ori de boli metabolice , ori de boli cardiace . de afectiunile aparatului locomotor nu mai pomenesc .
   Profesionist esti atunci cand te simti cel mai bine , cand te poti bucura de rezultatele muncii tale . La ce bun 1000 de famili de albine cand tu ai sechele de infarct miocardic ? 

edy

edy

Vreau sa-i multumesc lui Dragos si in special d.lui Romikele care a dat dovada inca odata ca este un adevarat profesionist si un  foarte bun administrator al acestui forum, eu personal fara sa-i pun in umbra pe ceilalti ,as spune ca este cel mai bun al nostru. Inca odata aprecierile mele si tot respectul meu cel mai sincer pentru d.voastra si toata echipa de pe forum!!!