Trecerea la apicultura PROFESIONISTA-constituirea unei ferme apicole de 500 stup

Creat de edy, Ianuarie 05, 2013, 09:08:25 PM

« precedentul - următorul »

bucovineanu

roi_ag

Citat din: bucovineanu din Ianuarie 10, 2013, 09:37:06 PM
Daca am inteles bine, le face fara regine.
Da nu am mai citit inainte de a posta eu ,eram chitit pe el, da ........a intors-o ca la PLOIESTI

edy

Aici ca sa va raspund ar trebui sa deschid alt topic dar nu am nici un chef,si as putea scrie zeci chiar sute de pagini de lucruri concrete si folositoare dar ma limitez sa va raspund cat mai sumar .
Roiurile la pachet fara matca ,deci doar albine vii in jur de 10.-15.000 de albine si chiar mai mult scopul sau principal este acela de a intari fam.de albine de baza si chiar roii mai slabi inaintea marelui cules principal,pentru a valorifica la maxim si cu productii foarte ridicate. Este sa-i zicem ca sa inteleaga tot poporul un fel de familie ajutatoare instant (precum cafeaua instant-deschizi plicul ,il versi intr-o cescuta cu apa cada si ai obtinut cafeaua) c-am asa si cu astfel de roiuri, avantajele si rezultatele sunt impresionante si deci cine are bani si-si permite sa cumpere astfel de roiuri investitia se merita din plin. Secretul este de a intari nu familiile slabe sau moribonde ci familii de putere medie spre puternica care deja se gasesc pe un minim de 7-8 rame cu albina inainte de marele cules si cu 4-6 rame cu puiet capacit.
"Daca albinele nu ar fi fost-eu le-as fi inventat ", by edy

bucovineanu

In Romania, nimeni nu o sa cumpere un astfel de roi, poate doar cineva care nu a avut niciodata albine si are un stup 3 in 1. :smile:

bucovineanu

Edy, vad ca o iei pe urmele lui Ursu. O intorci ca la Ploiesti, cum a zis colegul.
Ai fi bun de politicean. Poate vii in tara, ca e mare lipsa de politiceni.  :smile:

edy

Nu  se stie pana maine ce va fi dar peste un an,doi sau trei-deci sa nu ne pripim cu concluziile,as spune eu.Si aici prin Italia multi ani in urma roiurile la pachet erau un lucru abstract,fara sens,acum cunosc firme care vand peste 600-1000 de astfel ,de roriuri la pachet,cu matci sau fara matci,deci cine stie? si la noi cand vor inflori profesionistii si ne vom impiedica de ei pe la orice colt de tarla sau padure sa nu vedem vreun anunt de tipul-"vand roiuri la pachet cu sau fara regina",si cred ca cineva cu multi stupi si experienta le va cumpara daca nu an dupa an macar sa le proveze,ce ziceti? am sau nu dreptate???

edy

As veni si maine daca ma alegeti presedinte,imi dati vreo vilisoara pe la Cotroceni,niste secretare frumusele si un salar de mizerie de cativa mii de euroi parliti,pe bune ca ma fac politician!!!

edy

Hai ca nu glumesc, voi face pe Dunare sa curga numai miere iar pe Prut lapte,si in fiecare curte romanesca o mie de stupi ca-n carte-si atunci albina noastra-albina carpatina -ne-o umple  viata noastra de speranta si lumina- dupa cum se vede pot sa ma fac si poet!!!

mosunick

"There is little difference in people, but that little difference makes a big difference. The
little difference is attitude. The big difference is whether it is positive or negative." - W. Clement Stone

roi_ag

Daca nu faci sa curga si vin ,friptura si noi sa stam ca trantorii nu-ti oferim functia de presedinte!

bucovineanu

Edy, incearca la PDL, ca nu au candidat pentru presedintie.
Pe de alta parte vad ca daca te straduiesti un pic, poti scrie corect in limba romana.  :smile:

edy

Voi mai continua maine,dar pana atunci NOAPTE buna si vise placute de la Edy si albinutele sale!!!

Porfy66

Edy are el habar de apicultura dar fabuleaza mult. Un visator cum spuneau mai multi. Eu nu pot sa pricep multe din ce spune dar am citit cu atentie tot ce a zis. A afirmat ca intro zi controleaza el singur 300 stupi. Spunea ca un fost sef de al lui il numea "masina de stupi".....
Mai afirma ca pentru un stup ii ia maxim 5 minute... Hai sa facem un calcul: Eu il cred si mai rapid si ii dau 4 minute de stup nu 5minute cum zice el!
     - 300 stupi x 4 min = 1 200 minute (20 ore) !!!!
O fi Edy un superom?! Adica incepe undeva pe la ora 4 dimineatza si termina pe la 12 noaptea.... Sa credem ca nu mananca nu bea apa, nu face nici pipi, nu ia nici un minut pauza, dar totusi mai trebuie sa se deplaseze si de la o stupina la alta. Cum zicea ca are cam 50 stupi pe o locatie inseamna ca 300 stupi ii are in 6 locatii. Sa te deplasezi la 6 locatii... iti mai ia cel putin o ora in total....
Eu cred ca e destul de clar ... vorbeste cam din vise...
:hi: :hi: :hi:

stefan1

Eu nu stiu de ce sunteti asa acizi cu Edy!!!!!!Nu cred ca e cazul. Il acuzati ca spune lucruri care se stiu! Care dintre noi spune numai lucruri nemaiauzite? Repetam de nenumarate ori cam aceleasi lucruri. Cel putin el ne spune unele lucruri dintr-o alta apicultura, italiana, sa stim macar cum fac altii, desi nu tot ce se face acolo ar merge la noi. Totusi uitati-va ca multi dintre stuparii de la noi care au sute de stupi au avut macar putina experienta externa!!
  L-ati acuzat ca a spus Decalogul apicol. Nu cred ca este facut de el, dar acolo spune lucruri cu adevarat importate. S-ar putea lua fiecare punct de acolo si sa fie dezvoltat, sa vedeti ca are sens.
  Despre roii la pachet fara matci am scris si eu la topicul cu feromonii reginei. Roii la pachet nu sunt destinati a fi tinuti in acea stare nu stiu cate saptamani. Se livreaza imediat ce se produc si pot intari familii la culesuri mari sau la polenizari, caz in care nu le trebuie regine. De asemenea unii apicultori nu doresc sa-si schimbe rasa prin aducerea in zona a acestor regine care poate pe termen lung nu se potrivesc cu clima si culesurile locale. Pe de alta parte, in Italia daca se forteaza putin ar putea sa aiba primul rand de regine la 1 mai.
  Controlul la 300 de familii pe zi e cam mult, dar depinde ce le faci. Uneori doar o privire in stup iti permita sa vezi ca e totul in regula si nu necesita control rama cu rama.
  Alfred Nobel spunea ca daca din 1000 de idei pe care le are, una este valoroasa, este un om norocos. Eu zic ca daca din 100 de lucruri pe care un forumist le scrie, gasim una care ne poate folosi, trebuie sa-i multumim.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

Alutus

Esti pe aproape, dar nu acesta este raspunsul pe care-l asteptam. Ii invit si pe ceilalti colegi, sa dea un raspuns si in acest scop, reformulez intrebarea. Care operatie, odata executata, ar putea reduce foarte mult, interventiile directe asupra stupului ?
Sa nu uiti Darie!