Restrangerea si impachetarea cuibului pt iernare

Creat de Nea Costica din Buzau, August 28, 2012, 03:13:09 PM

« precedentul - următorul »

desprealbine

acuma si tu      iale pe rand       intai invata ce inseamna mortalitate 0       apoi propuneti asta        dupa care incerci sa reusesti        si dupa ce ai reusit    scrie si tu pe forum ca ai avut mortalitate 0     poate o sa te intrebe unii   CUM NU TIA MURIT NICI O ALBINA???

Nea Costica din Buzau

Cum ii zice la materialul cu care am izolat eu stupii, mai precis spatele si latura dinspre crivat?
Cu el au fost infasurate fusurile de la cilindri de laminare veniti de la turci, si vreau sa vad cum se comporta  :hi:
Cine are dezordine in atelier [camera, birou], are mintea ordonata!!

desprealbine

frumos ia ti imbracat     le mai trebuie cravata

Nea Costica din Buzau

Citat din: desprealbine din Noiembrie 12, 2012, 02:31:59 PM
frumos ia ti imbracat     le mai trebuie cravata

Multumesc de apreciere! Am sa le pun papion  :wink2:  :hi:
Cine are dezordine in atelier [camera, birou], are mintea ordonata!!

Calin Bondaru

oameni buni! nu va mai intepati atata!
trebuie sa intelegem ca impachetarea si stramtorarea cuiburilor depinde de pozitionarea geografica!
daca eu nu impachetez si nu strang cuiburile in zona mea raman fara albine. si chiar daca ar iesi din iarna, ar fi foarte slabe!
nu mai vorbesc de garduri impotriva vantului si de pozitionarea S-V
trebuie sa ne contrazicem constuctiv!
bafta!

desprealbine

Citat din: Nea Costica din Buzau din Noiembrie 12, 2012, 02:10:33 PM
Cum ii zice la materialul cu care am izolat eu stupii, mai precis spatele si latura dinspre crivat?
Cu el au fost infasurate fusurile de la cilindri de laminare veniti de la turci, si vreau sa vad cum se comporta  :hi:

bine sa vb constructiv  inloc  sa munciti atat  cu materialele alea  incercati cu saci de nailon  daca tot vreti neaparat sa i imbracati   si sigur o sa fiti multumit de rezultate

morozan simion

bine spus Caline, asa am spus si eu doar pusa in alt context, ma rog .................asta este.
Vad ca unii nu inteleg ce inseamna mortalitate zero in randul familiilor de albine! dar aici cu siguranta unii ne vom dezmaticii si alti naucii
sa auzim de bine

desprealbine

sper ca nu se vor nauci atat de tare incat sa bage rezistente electrice in stup  cum am vazut un filmulet pe youtube         

morozan simion

pai vezi! deja ai descoperit o categorie
,,mare-i gradina Domnului,, dar  avem multi care intra peste gard.

desprealbine

bine ca nu i a venit ideea sa ridice temperatura la 30 de grade si sa puna flori la urdinisi  ca sa faca ceva miere peste iarna

morozan simion

pai sti de ce fac asa ceva? pentru ca in februarie martie vor sa aiba productie de miere de ghiocei si viorele nu? :nudie:

desprealbine

sa va mai spun de impachetare          albinele nu au nevoie de impachetare iarna    ele se impacheteaza singure   poti sa le lasi 20 de rame  iarna este un anotimp usor pentru ele consuma sub 1 kg de miere pe luna  si mortalitatea este ingeneral foarte mica     cu PRIMAVARA e alta poveste

bucovineanu

Sigur albinele nu mor din cauza frigului. Prin restrangerea si impachetarea stupilor se micsoreaza consumul, lucru valabil mai ales in iernile foarte grele, cand nici nu se poate interveni in stupi perioade foarte lungi.

daniil

Buna ziua!
Am 70 de stupi, am restrans pentru iarna insa  90 % au puiet capacit pe o rama s-au doua, rame cu miere foarte putina.Am tras ramele cu puiet spre margine pentru a le putea scoate fara sa deranjez cuibul insa normal albinele stau pe puiet.Daca vine vremea rea probabil vor face ghemul pe rame fara miere, si in cazul acesta ce solutie optima exista?
Multumesc anticipat!

mape 48-petru manea

bine ai venit pe forum
eu as scoate ramele cu puiet afara --oricum acel puiet nu este viabil ,nu are corpul gras format si cea mai mare parte nu vor apuca primavara
daca nu procedezi asa risti sa-ti moara intreaga familie daca va veni frigul si nu-si mai poate muta ghemul pe ramele cu miere
in plus trebuie sa pui pungi cu miere semi cristalizata sus deasupra ramelor ramase in cuib ,daca o consuma pui alta
indiferent de temperatura de afara