Restrangerea si impachetarea cuibului pt iernare

Creat de Nea Costica din Buzau, August 28, 2012, 03:13:09 PM

« precedentul - următorul »

Mihai Sergiu

Oricum si atigelul e dulce deci nu va fi nici o problema  :lol:  :dinti: :dinti: :dinti: !
Nu am nici un stup , nevasta mea ii detine pe toti!

edy

dar stie cineva ce este aerogelul si nu antigelul???
"Daca albinele nu ar fi fost-eu le-as fi inventat ", by edy

Mihai Sergiu

Da domnu Edy un izolator foarte bun din cate am citit pe "goagal". Acuma in spiritul Craciunului ne mai descretim si noi fruntile va rog sa nu va suparati daca mai glumim pe ici pe colo :D

marius_vfp

Citat din: edy din Decembrie 09, 2012, 07:26:39 PM
dar stie cineva ce este aerogelul si nu antigelul???

aerogelul banuiesc ca e un gel ce se da in aer adica vine de la aero ,o fi vreu spay , antigelul e pentru gel ,ca sa nu cada  :nudie:

Citat din: Cradle din Decembrie 09, 2012, 06:37:52 PM
Oricum si atigelul e dulce deci nu va fi nici o problema  :lol:  :dinti: :dinti: :dinti: !
corect acuma numai sa respecte concentratia de 1/2 ca de nu venim cu niste adaosuri de apipixuri si rezolvam problema  =)) =))
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

edy

AEROGELUL asa este unul dintre cele mai bune materiale solide termoizolante ce contine 98-99%aer pe care pana acum omul l-a inventat vreodata,numai ca pe moment este extrem de scump,spre exemplu 10 kg de acest material ar costa 100.000,0 euro,dar cu aceste 10 kg se poate acoperi suprafata a 10 terenuri de fotbal ,poate ca intr-un viitor mai apropiat il vom putea folosi si noi apicultorii si atunci albinele noastre nu vor mai suferi niciodata de frig si cald  si putem avea stupi din Sahara pana la polul Nord,vom maca miere de gheata (glumesc si eu desigur)!!!

C@T@LIN

Citat din: edy din Decembrie 09, 2012, 09:24:03 PM
AEROGELUL asa este unul dintre cele mai bune materiale solide termoizolante ce contine 98-99%aer pe care pana acum omul l-a inventat vreodata,numai ca pe moment este extrem de scump,spre exemplu 10 kg de acest material ar costa 100.000,0 euro,dar cu aceste 10 kg se poate acoperi suprafata a 10 terenuri de fotbal ,poate ca intr-un viitor mai apropiat il vom putea folosi si noi apicultorii si atunci albinele noastre nu vor mai suferi niciodata de frig si cald  si putem avea stupi din Sahara pana la polul Nord,vom maca miere de gheata (glumesc si eu desigur)!!!
domnule edy am si eu o parere de mic apicultor incepator:albinele noastre nu au nevoie de AEROGEL, sau alte materiale izolatoare,ele nu sufera de frig,s-au adaptat de-a lungul timpului in functie de zona-clima.sunt altele ex:paduchii varroa-de care albine nu pot scapa singure,si necesita ajutor din partea stuparului.
ce s-ar intampla iarna daca am inveli stupul in acest aerogel(si daca ar fi adevarat ca izoleaza atat de bine):in stup ar fi foarte cald,albinele nu ar mai sta in ghem,ar iesi afara pacalite de temperatura ridicata din stup si ar muri.ALBINELE NU MOR DE FRIG,MOR DE FOAME,BOALA,CONDENS(din vina apicultorului)
parerea mea.stima

edy

D.ul Catalin aveti dreptate,dar eu nu am spus ca stupii se invelesc cu acest material ar fi imposibil caci a-ti vazut c-am cat costa la kg??? acest material DACA se va folosi de cine ii permite buzunarul ,se va folosi in locul diafragmelor 1-2 din cuibul familiilor de albine pentru restrangerea cuibului la numarul efectiv de rame ocupat de albine cum explica literatura de specialitate ,numai atat nu trebuie sa exageram cu acest material termoizolant ca de altfel cu orice material in apicultura. cu stima !!!

Mihai Sergiu

Si totusi care antigel este mai bun cel rosu sau cel verde? :lol: :lol: :lol:

edy

marius_vfp

OFF TOPIC 
referitor la antigel , cica ar fi si astea pe anumite categorii si tehnologii , acum cica ar fi G12 ultima , insa am folosit PRELIX  un antigel verde ,e unguresc , rezista si la -72 gr , destul de bun , dar sau cam scumpit si astea in ultima vreme au simtit vanzatorii ca vine frigul si au marit pretul 15 ron pe litru ,

cel g12 , e de culoare rosiatica ,ca sucul de zmeura , nu pot sa spun nimic de el ,

o zi buna 12 12 2012
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

sorinma

cel rosu se pare ca protejeaza instalatia de racire,.nu mai corodeaza ....
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

relutu

Asa este rosu G12 protezeza instalatia ptr ca nu contine silicati,este f bun.

jericho

Va salut
Sunt incepator si asi dorii niste sfaturi referitoare la impachetarea pentru iarna. Am stup verticali pe 10 rame cu fund fix si podisor cu 1/2 plasa.
Cum sa procedez:
Sa folosesc sau nu folie de nailon?
Daca pun dupa diafragma polistiren acesta sa izoleze total cuibul de partea din spatele diafragmei?
Podisorul il acopar de tot cu materiale izolate sau las o fanta pe plasa?
Lamuritima va rog si pe mine pas cu pas.
Va multumesc

oroles

Citat din: jericho din Septembrie 18, 2013, 12:28:21 PM
Va salut
Sunt incepator si asi dorii niste sfaturi referitoare la impachetarea pentru iarna. Am stup verticali pe 10 rame cu fund fix si podisor cu 1/2 plasa.
Cum sa procedez:
Sa folosesc sau nu folie de nailon?
Daca pun dupa diafragma polistiren acesta sa izoleze total cuibul de partea din spatele diafragmei?
Podisorul il acopar de tot cu materiale izolate sau las o fanta pe plasa?
Lamuritima va rog si pe mine pas cu pas.
Va multumesc

1. In conditiile tale, nu as folosi folie. Sau cel putin nu pe toata suprafata podisorului si nu ermetic!
2. In mod normal, nu as folosi si diafragma si polistiren. Varianta 1: Pui polistirenul (imbracat in ceva, altfel ti-l roade la primavara) inainte de diafragma (a se vedea pe net filmuletele lui Apispuisoru). Polistiren dupa diafragma nu are sens.  Varianta 2: Folosesti polistirenul pe post de diafragma (la fel, invelita).
3. Cartile spun ca daca ai fund plin trebuie sa lasi o fanta de 0,5 cm deasupra cuibului albinelor.

lectie despre iernare, in stupina lui dan puisoru
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani