Restrangerea si impachetarea cuibului pt iernare

Creat de Nea Costica din Buzau, August 28, 2012, 03:13:09 PM

« precedentul - următorul »

KTA-APIDORNA - Ski

Citat din: Calin Bondaru din Noiembrie 12, 2012, 05:11:10 PM
oameni buni! nu va mai intepati atata!
trebuie sa intelegem ca impachetarea si stramtorarea cuiburilor depinde de pozitionarea geografica!
daca eu nu impachetez si nu strang cuiburile in zona mea raman fara albine. si chiar daca ar iesi din iarna, ar fi foarte slabe!
nu mai vorbesc de garduri impotriva vantului si de pozitionarea S-V
trebuie sa ne contrazicem constuctiv!
bafta!
Ai perfecta dreptate...aici difera foarte mult de pozitia geografica, asa i-am impachetat si eu de radeau unii" ca-i trimit colet" dar daca nu-s protejati contra vantului nu papam multa miere vara ce vine...Iernare usoara tuturor  :bzz: :bzz: :bzz: :hi:
bucură-te de ce ai,nu fi nefericit pentru ce nu ai!(dar nu fi leneş!) KTA -SKI  0745789006 /mess:catalinborcan@yahoo.com  http://foreverapi.sunphoto.ro/

daniil

Multumesc pentru raspuns domnului Mape48, asa am procedat...

edy

Parerea mea este ca nu este bine sa se puna miere cristalizata deasupra cuibului in timpul iernii,ideal ar fi sa se puna tutre de serbet de tipul APIFONDA, turte de 500-1500 g in functie de puterea familieisau roiului.
"Daca albinele nu ar fi fost-eu le-as fi inventat ", by edy

pharaonu75

De ce serbet si nu miere?
Serbetul uzeaza inutil albinele, pentru ca acestea vor inverti zaharul!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

edy

Impachetarea stupilor este importanta deoarece daca este facuta bine fara sa exageram aduce beneficii familiei de albine ,insa mult mai importanta este amplasarea stupinei pe timpul iernii intr-o zona ferita de curenti reci de aer,insorita si destul de ridicata adica unde nu balteste apa ,important este si terenul-in sensul ca una este sa amplasam stupina pe un teren argilos si alta este pe un teren nisipos.

edy

Este mai bun serbetul deoarece mierea este un foarte mare vestor de transmitere a bolilor si ideal ar fi daca toto vrem sa o administram albinelor pe timpul iernii mai intai sa o analizam intr-un laborator performant sau sa o sterilizam pin incalzirea ei la o temperatura in jur de 40 grade desi ea isi va pierde mult din proprietatile sale .

pharaonu75

Nu am mai auzit de sterilizare la 40 grade celsius! :uimit:

Asta inseamna ca mierea mea este deja sterilizata, pentru ca in vara, la mine in Baragan au fost si temperaturi de 42-44 de grade! :D
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

relutu

Daca o cumperi dar daca e productie proprie nu vad care ar fi problema.

edy

Nu conteaza,chiar daca mierea pe care o folositi ca turtita pentru albine este de provenienta proprie este f.indicat sa o analizam,deoarece este suficient un singur caz de loca americana si infectia la nivel de masa sau de stupina este deja asigurata,vom gasi din ce in ce mai multi stupi bolnavi de aceasta boala a puietului.

edy

Sterilizarea mierii poate fi facuta si cu ajutorul radiatiilor care este o  metoda cu temperaturi joase sub 50 gradi celsius.

edy

Impachetarea ideala a stupilor intr-un viitor apropiata va putea fi facuta cu AEROGEL, si atunci nici o familie nu va mai avea de-a face cu frigul chiar si cel mai naprasnic.

dorindafi

nu credetzi ca ar ierna mai bine daca le-am congela shi in primavara sa le dezghetzam  =))
avantejele sunt multe = consum redus , incetinirea aparitziei paduchilor , etc
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

Mihai Sergiu

Domnu Dorin ce va mai place sa va bagati cornitele  :dinti: :dinti: :dinti: !!!
Nu am nici un stup , nevasta mea ii detine pe toti!

dorindafi

=))  ai citit ce zice colegu edy =
Impachetarea ideala a stupilor intr-un viitor apropiata va putea fi facuta cu AEROGEL, si atunci nici o familie nu va mai avea de-a face cu frigul chiar si cel mai naprasnic.=

la fel shi eu am expus optziunea mea  :D
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

marius_vfp

NO NO , mai bine le dam sirop in2a cu antigel ,ca si asa antigelul e dulceag si mai scoatem ceva zahar din concentratie , impuscam 2 iepuri . =)) =)) ele pot dormi linistit ca nu mai ingheata sangele in vene .
spor
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva