Restrangerea si impachetarea cuibului pt iernare

Creat de Nea Costica din Buzau, August 28, 2012, 03:13:09 PM

« precedentul - următorul »

mape 48-petru manea

mape 48-petru manea

Citat din: Nea Costica din Buzau din Septembrie 27, 2012, 03:51:48 PM
Sa va spun si eu cam ce e prin stuparia mea;

zilele trecute a venit la mine ce-l care mi-a pus dalta de stupar in mana, sa faca niste tuica la cazanul meu, si l-am rugat sa se uite si in cutiile mele sa vada ce e pe acolo, eu fiind la serviciu.
I-a luat la rand [de la 13 catre 1], a reusit sa restranga 6. Cand am sosit acasa mi-a ,,raportat ''starea lor. 5 aveau puiet capacit pe cca 3 rame 1/1 si puiet de alte varste, iar 1 [nr 12], puiet capacit pe 4 rame 1/1 si alfel de puiet, si la toti miere cat diferenta de rame pana la 7-8 . Oricum nu se astepta la asa ceva [eu banuiam], la a-i lui a gasit cateva palme de puiet capacit.
Rau este ca a terminat de distilat si pe restul trebuie sa-i migalesc eu.
As dori sa comentati situatia asta, care vad ca e rara la colegi.  :wink2:  :hi:

norocul incepatorului nu tine la nasfarsit  :hi: :hi: :hi:

jenica67

Ramele de 2-3 ani, daca sunt deschise la culoare, sunt bune sa depoziteze mierea. Dca sunt maro spre negru, si au 2-3 ani mai sunt bune inca 1 an, pentru ouat. Dupa, sunt bune pentru topit.
Ar fi simplu, daca nu ar fi asa de complicat, sau ne pare numai noua ?

Nea Costica din Buzau

Citat din: mape 48 din Septembrie 27, 2012, 08:48:10 PM

norocul incepatorului nu tine la nasfarsit  :hi: :hi: :hi:
]

Cata dreptate ai, dar eu numai sunt incepator  :uimit:, sunt incepator avansat  :rotfl: :rotfl: =)) =)).
Adi Hodis spunea pe Stuparitul; ca sa devii stupar trebuie sa curga de pe tine trei galeti de sudoare, si eu i-am zis ca de pe mine au curs doua galeti si jumatate[am un costum gros]  :wink2:

Dar eu zic ca daca ai ,,balconul mobilat'', cu asa stupari ca voi in jur poti invata mai repede aceasta frumoasa meserie. Sunt cu ochii pe postarile voastre ca pe butelie. Sa va dea Dumnezeu sanatate, ca frumose lucruri am invatat de la voi  ^:)^ =D> :hi:
Cine are dezordine in atelier [camera, birou], are mintea ordonata!!

mape 48-petru manea

un stupar sfab de la mine din comuna (D-zeu sa-l ierte ) mi-a spus cand eram incepator ca nu sunt albinar pana nu pierd toate familiile de 2 ori  --din noroc de incepator sau din alte motive  ---ceva cu mansarda probabil __nu sa intamplat ce mi-a prezis  :hi: :hi: :hi:

dorindafi

CODUL  e   LEGEA
         0763650092

jenica67

Nea Costica, galetile de sudoare, sunt de la cazan si de la canuta de tescovina, ca su nu mai amintesc de tulburel.   =))

jenica67

Apropo, cuiburile le-ai restrans, sau bagi antigel sa nu inghete ??   :bzz:

Nea Costica din Buzau

Raspund ;
-Petrica a avut dreptate regretatul. Primele doua familii de stupi mi-au murit. Masuri; am completat ,, mobila'' dupa ,,stilul'' vostru  :rotfl: =)) =)) Primavara se numara roii  ^:)^ :hi:
-Jenica ai dreptate, m-am saturat de mustit si de distilat, dar nu de baut   :rotfl: :rotfl:
-Doar 6 din 13 le-a restrans un stupar, s-a minunat cat puet a gasit, mai are tescovina defacut la cazanul meu si poate sunt acasa sa-restrangem impreuna sa fac si poze  :hi:

conic

Adi Hodis a calculat o galeata de sudoare pentru un an apicol.

Nea Costica din Buzau

Citat din: conic din Octombrie 01, 2012, 04:15:28 PM
Adi Hodis a calculat o galeata de sudoare pentru un an apicol.
]

Pai si asa ma incadrez, adica am doua galeti si jumate de sudoare vechime in stuparit  :rotfl: =)) =)) :hi:

Nea Costica din Buzau

Am mai facut o postare, nu mi-a intrat, mai fac una mai scurta poate am succes.
Am mai verificat inca trei roi cu gand sa restrang cuiburile

Nea Costica din Buzau

Citat din: Nea Costica din Buzau din Octombrie 08, 2012, 03:55:25 PM
Am mai facut o postare, nu mi-a intrat, mai fac una mai scurta poate am succes.

]
N-am avut  :yahoo_cry: facem pana iese  :wink2:
Ce ma ,,screm'' sa va spun; am deschis inca trei roi [impreuna cu un stupar ], sa le restrangem cuiburile si sa le reorganizam ramele. Nu a fost cazul, au facut ele totul; puiet pe 2/3 rame[de toate varstele, matca ponta  :uimit:], miere capacita [dar si necapacita] si pastura pana la 6 rame 1/1]. Albina blanda, primitoare  :smile:. Nu am mai facut hraniri de completare de cca 3 saptamani, dar au avut cules bun [peste intretinere] si de nectar si de polen. Colegul meu a fost surprins placut de ce a vazut si a spus ca totul e in regula.
Eu as dori sa aflu parerea celor care au trecut prin situatii ca cea de fata, si altora care au ceva de comentat.
Acestea sunt pozele;

dorindafi

am avut shi eu dar le-am descapacit odata la 6/7 zile shi i-am blocat
mai am unul singur care face pe shmecherul   :hi:
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

stefan1

Ai puiet foarte fein pentru aceasta perioada! Inclin sa cred ca esti un norocos, cu o zona buna melifera si, probabil, cu nu prea multi stupi in zona. O mica grija trebuie sa ai sa gasesti o zi calda tarzie si sa le faci un ultim tratament cand nu va mai fi puiet in cuib.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)